Sabotage van de opvoeding

opvoedenIk ben overtuigd van het belang van voldoende lichaamsbeweging per dag. Voor kinderen, en voor volwassenen. En sinds we op het platteland wonen, krijgen mijn kinderen daar ruim voldoende van. De afstand naar de middelbare school is een dik half uurtje fietsen.

Loslaten

Nu de kinderen ouder worden, probeer ik ze langzaam maar zeker ook los te laten. Dat vind ik nog helemaal niet makkelijk, want ik ben nogal een zorgelijk type. Maar goed. Loslaten betekent onder andere dat onze twaalfjarige zoon in z’n eentje naar de stad mag fietsen. Als hij niet was ‘verlengd’ in groep 2, had hij immers ook in z’n eentje naar de middelbare school moeten fietsen?

‘Ze hebben me even thuisgebracht met de auto!’

Maar soms spreek ik de met de kinderen af dat ze naar een vriendje fietsen, en dan worden ze ineens met de auto thuisgebracht! Of we spreken af dat een vriendje hen ergens in de stad oppikt, en dat ze dan samen naar het huis van dat vriendje zullen fietsen. En dan hoor ik later, dat de ouders toch mijn kind maar even met de auto hebben opgepikt.

Dat heeft twee dingen tot gevolg:

Herkent iemand dit, dat je opvoeding onderuit wordt geschoffeld door andere ouders? Ook al is dat soms met de beste bedoelingen?

8 Comments

  1. jacqueline
  2. Sannah
  3. Ernie
  4. VeggieMo
  5. Andrea Nijgh
  6. Sandra
    • Sandra

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh