Samen fietsen: fiets je aan de binnenkant of aan de buitenkant?

samen fietsen
Samen fietsen met je partner.

Het klinkt zo leuk!

Samen fietsen

Vrijdag gingen de kinderen een dagje naar opa en oma, zodat mijn man en ik samen konden fietsen, en de echtelijke banden aanhalen. Maar er ontstond onmiddellijk geharrewar, over wie aan ‘de binnenkant’ zou fietsen, en wie ‘aan de buitenkant!

Samen fietsen: wie fietst aan de buitenkant?

Ik ben gewend om naast de kinderen te fietsen, en fiets altijd aan de buitenkant, zodat mijn kinderen aan de veilige binnenkant zijn. Dus ik vond het raar voelen om aan de binnenkant te fietsen.

Maar toen drong het tot me door, dat het eigenlijk een erg galant gebaar van mijn man was. En de rest van de weg hebben we zonder strubbelingen naast elkaar gefietst. Ik aan de binnenkant, hij aan de buitenkant. Mijn man is eigenlijk een echte gentleman!

Tip: op de site fietsmaatjes.nl koppelen ze vrijwilligers aan mensen die zelf niet meer zo goed kunnen fietsen.

Leestips

Hoe fiets jij met je kinderen?
En met je partner?

Similar Posts

3 Comments

  1. Wij zijn precies hetzelfde wat dat betreft, maar ik kon er niet aan wennen om aan de binnenkant te fietsen dus doen we dat nu wel andersom. Mijn man is net zo’n gentleman maar acepteert het wel als ik het anders wil.

  2. Ik fietste toen de kids nog klein waren altijd aan de buitenkant. Nu ben ik het kleintje, dus het maakt eigenlijk niets meer uit… Maar als ik met Jan fiets is ie nét zo´n gentleman als die van jou!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.