Reacties

Kinderfiets kopen: waar moet je op letten? — 9 reacties

 1. Helm en hesje is echt belangrijk.
  Kost even tijd voor we er aan gewend zijn.
  Ik herinner me het van de skihelm 1e jaar een handjevol 2e jaar al zeker ruim de helft en het 3e was zonder not doen.
  Er Zoé hier meer aandacht aan besteed moeten worden en goede voorlichting.
  Enne natuurlijk geen rugzak over het hesje kan die niet achterop de snelbinder ofzo?

  • dan fietst het toch ook niet veilig als de rugzak te groot is voor snelbinders? ik zette vroeger mijn middelbare schoolfiets vast met een "spin". 2 sterkte elastieken aan elkaar met haken eraan die je over de tas heen kruist zegmaar. hierdoor zat ie goed vast op mijn snelbinders....

 2. Sinds 1 januari 2012 is een fietshelm in Duitsland verplicht. Omdat we dit jaar naar Duitsland op vakantie gingen hebben wij een fietshelm voor onze 2-jarig dochtertje gekocht. Ze vind hem superstoer en wil hem niet meer afzetten! Maar misschien helpt het dat haar papa aan wielrennen doet en zij hem dan altijd zijn fietshelm op ziet hebben... Ik doe hem dus nu eigenlijk altijd op, ondanks alle blikken en vragen die ik hierover krijg. Ik heb gelezen dat als alle kinderen in Nederland t/m 14 jaar een fietshelm zouden dragen dit jaarlijks 2000 dodelijke ongelukken cq. zware hoofdletsel kan schelen. Voor mij genoeg reden om tegen de wind in te zeilen!

 3. Hier is een fietshelm ook nog niet verplicht, maar ik denk dat dat wel zou helpen om ze effectief gedragen te krijgen. Volwassenen moeten die dan ook dragen en na een paar jaar stelt niemand het nog in vraag... (ik vergelijk het met gaan skiën: vroeger waren helmen alleen voor een paar snowboarders, en nu zijn helmen echt gemeengoed geworden - ik vind dat een positieve evolutie).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder