Fiets kopen via internet?

‘Elk kind dat naar de middelbare school gaat krijgt van ons een stevige fiets!’ beloofden mijn ouders overmoedig, toen mijn kinderen inogn de luiers lagen.

Oudste dochter: Batavus Old Dutch met terugtraprem

De eerste fiets werd een prachtige Batavus, modelletje Old Dutch, maar helaas zette mijn oudste dochter hem nooit netjes in het schuurtje. En langzaam maar zeker veranderde de Batavus Old Dutch in Sad Dutch.

Oudste zoon: tweedehands tank

Toen maakte mijn oudste zoon de overstap naar de middelbare school, en hij kreeg een schitterende tweedehands fiets, met het robuuste uiterlijk van een tank. Ik keek graag naar mijn zoon op die fiets, want het was een prachtig plaatje. Helaas kon ik er niet lang van genieten, want na zes weken werd de fiets gejat bij de school van mijn zoon.

Jongste dochter: ?

Toen mijn jongste dochter toe was aan de middelbare school zeiden mijn ouders: ‘We betalen een déél van een nieuwe fiets’. Dus ging ik op zoek naar een goede, tweedehands fiets, en bezochten we diverse fietsenmakers om ons te oriënteren. De Batavus Old Dutch bleef favoriet, maar dan wel graag met handremmen, verzocht mijn jongste dochter. Helaas kostte die 500 euro, en viel dus af.

Batavus Old Dutch veel goedkoper in internetwinkel!

Maar wie schetst mijn verwondering en vreugde toen dezelfde fiets voor slechts 375,- werd aangeboden bij webwinkel Bikemotion?! Precies het gewenste model, afgemonteerd en wel, maar dan maar liefst honderdvijfentwintig euro goedkoper! Ik neem aan dat dit kan omdat ze geen winkelruimte hoeven te betalen.

Bikemotion heeft Webshop Keurmerk

Eerst vond ik het een beetje eng: een fiets kopen via internet. Maar de website heeft het Webshop Keurmerk, en dat boezemde vertrouwen in. En zo werd mijn jongste dochter de trotste bezitter van een prachtige, zwarte Batavus Old Dutch, met handremmen.

En het mooiste van alles: ze zet hem netjes in het daarvoor beschermde schuurtje! Dat zal mijn ouders deugd doen. Dit is ‘m:

Meer informatie of op zoek naar een nieuwe fiets?

Bezoek dan de website van Bikemotion

Zijn er dingen die jij beslist niet via internet zou kopen?
Heeft het Webshop Keurmerk daar invloed op?

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.