Reacties

Fiets kopen via internet? 12 jaar later — 26 reacties

  • Ik ben blij dat mijn Kids 'groot' zijn nu en niet meer op de fiets hoeven nasr school..altijd drama met fietsen én het fietsen zelf!

   Fijn artikel om te lezen, ik ga deze doorsturen naar mijn zusje die volop in de middelbare kinderen nog!

 1. Mijn huidige fiets was 2e hands. Heb 'm een jaar of 17. Kostte destijds 350 euro bij een goede fietsenmaker. Na die tijd 250 euro uitgegeven aan nieuwe banden/ketting/tandwielen en een nieuwe trapas. Die laatste werd er door de fietsenmaker zonder arbeidsloon in gezet als service. Heb er 80.000 km mee gefietst en dat is minder dan 1 ct per kilometer. Ik kocht 'm destijds vanweg het model. Gazelle en Batavus vind ik niet lekker zitten, teveel naar achteren. Batavus is daarnaast een merk waar ik geen hoge pet van op heb.Ik heb een Giant randonneur, die steviger zijn. Maar ook binnen merken zijn verschillen. Belangrijkste is de juiste maat. Vaak gaat het goed, maar ik zie mensen van onder de 1m70 op een veel te grote fiets. Zadel dan maar zo laag mogelijk. Voor die mensen bestaan kleinere framemate en indien nodig kleinere wielen. Een goede fietsenmaker wijst daar op en nog belangrijker laat je een proefrit maken om het verschil te laten merken tijdens wat rondjes testfietsen. 2e hands kopen kan prima, maar neem er de tijd voor. Na een paar weken staan er weer andere fietsen te koop en daar kan een betere bij zitten voor minder geld. Hier zie ik overigens ook veel decatlonfietsen. Zijn flink goedkoper, maar je moet wel goed opletten of het wat is.

 2. Soms moet je geluk hebben. Mijn man en ik hebben beiden een fiets via internet, en nooit problemen. Onze buurman heeft een fiets bij een dure zaak gekocht, en die staat voortdurend achter op de fietsendrager om na te laten kijken.

 3. Dat klinkt als een prima fiets voor dat geld! Ik zal nooit een bank of bed via internet kopen. Dat wil ik wel eerst testen. Overigens heb ik mijn nieuwe bank wel gekocht via internet, tijdens een lock down. Gelukkig zit-ie lekker. Hij bleek ook niet egaal grijs te zijn maar een beetje gemêleerd. Maar dat vond ik juist leuk dus ik had mazzel.

 4. Ik denk dat ik toch het liefst mijn fiets in de winkel ga kopen ik wil namelijk graag makkelijk en snel bij dezelfde winkel terug kunnen gaan mochten er problemen zijn. En ik zie ook graag eerst wat ik koop

 5. Super inspirerend! Ik wil voor mijn dochtertje binnenkort een fiets kopen en zelf zou ik heel graag een bakfiets willen hebben. Ik ga zeker online even kijken.

 6. Fijn dat het zo goed heeft uitgepakt. Ik ben nu op zoek naar een fiets voor mijn jongste zoon maar we hebben al zoveel fietsen gehad die gejat zijn dat ik echt niet teveel ervoor wil betalen. Ben dan ook de fietsen bij tweedehandswinkels in de buurt aan het bekijken. Ik had er niet echt aan gedacht om online te zoeken, ik zal toch even checken dan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder