Fiets kopen via internet? 12 jaar later

fiets kopen via internetEen fiets kopen via internet?

Wij deden dat in 2011.

Lees nu hoe dat ging!

Een fiets kopen via internet

Elk kind dat naar de middelbare school gaat krijgt van ons een stevige fiets!’ beloofden mijn ouders overmoedig, toen mijn kinderen nog in de luiers lagen.

Oudste dochter: Batavus Old Dutch met terugtraprem

De eerste fiets werd een prachtige Batavus, modelletje Old Dutch, maar helaas zette mijn oudste dochter hem nooit netjes in het schuurtje. En langzaam maar zeker veranderde de Batavus Old Dutch in Sad Dutch.

Oudste zoon: tweedehands tank

Toen maakte mijn oudste zoon de overstap naar de middelbare school, en hij kreeg een schitterende tweedehands fiets, met het robuuste uiterlijk van een tank. Ik keek graag naar mijn zoon op die fiets, want het was een prachtig plaatje. Helaas kon ik er niet lang van genieten, want na zes weken werd de fiets gejat bij de school van mijn zoon.

Jongste dochter: ? Fiets kopen via internet!

Toen mijn jongste dochter toe was aan de middelbare school zeiden mijn ouders:

We betalen een déél van een nieuwe fiets’.

Dus ging ik op zoek naar een goede, tweedehands fiets, en bezochten we diverse fietsenmakers om ons te oriënteren. De Batavus Old Dutch bleef favoriet, maar dan wel graag met handremmen, verzocht mijn jongste dochter. Helaas kostte die 500 euro, en viel dus af.

Fiets kopen via internet is goedkoper! Batavus Old Dutch veel goedkoper in internetwinkel!

Maar wie schetst mijn verwondering en vreugde toen dezelfde fiets voor slechts 375,- werd aangeboden bij webwinkel Bikemotion?! De Batavus Old Dutch was veel goedkoper in een internetwinkel! Precies het gewenste model, afgemonteerd en wel, maar dan maar liefst honderdvijfentwintig euro goedkoper! Ik neem aan dat dit kan omdat ze geen winkelruimte hoeven te betalen.

Bikemotion heeft Webshop Keurmerk

Eerst vond ik het een beetje eng: een fiets kopen via internet. Maar de website heeft het Webshop Keurmerk, en dat boezemde vertrouwen in. En zo werd mijn jongste dochter de trotste bezitter van een prachtige, zwarte Batavus Old Dutch, met handremmen.

En het mooiste van alles: ze zet hem netjes in het daarvoor beschermde schuurtje! Dat zal mijn ouders deugd doen.

Fiets kopen via internet: 12 jaar later

Het verheugt mij te schrijven dat mijn dochter de fiets die we via internet kochten nog steeds gebruikt. Ze fiets ermee naar het station, waarna ze met de trein naar Utrecht reist voor haar studie Engels. Inmiddels zet ze hem niet meer netjes in een schuurtje of garage, dus enigerlei schade ligt niet aan de winkel maar aan mijn dochter.

Het blijkt dus echt een prima fiets, die tegen een stootje kan.

Zo heeft een fiets kopen via internet voor ons echt uitstekend uitgepakt.

Lees ook waarom ik mijn elektrische fiets weer verkocht!

N.B. Dit is natuurlijk wel het tegenovergestelde van lokaal kopen.

Leestips

Moederstuur

Fietskar of bakfiets?

Meer informatie of op zoek naar een nieuwe fiets?

Zijn er dingen die jij beslist niet via internet zou kopen?
Heeft het Webshop Keurmerk daar invloed op?

Similar Posts

26 Comments

  1. Ik ben blij dat mijn Kids ‘groot’ zijn nu en niet meer op de fiets hoeven nasr school..altijd drama met fietsen én het fietsen zelf!

   Fijn artikel om te lezen, ik ga deze doorsturen naar mijn zusje die volop in de middelbare kinderen nog!

 1. Mijn ervaring met een fiets via internet kopen is ook goed. Ik kocht er jaren geleden één en die staat ergens op de camping en functioneert echt nog prima.

 2. Mijn huidige fiets was 2e hands. Heb ‘m een jaar of 17. Kostte destijds 350 euro bij een goede fietsenmaker. Na die tijd 250 euro uitgegeven aan nieuwe banden/ketting/tandwielen en een nieuwe trapas. Die laatste werd er door de fietsenmaker zonder arbeidsloon in gezet als service. Heb er 80.000 km mee gefietst en dat is minder dan 1 ct per kilometer. Ik kocht ‘m destijds vanweg het model. Gazelle en Batavus vind ik niet lekker zitten, teveel naar achteren. Batavus is daarnaast een merk waar ik geen hoge pet van op heb.Ik heb een Giant randonneur, die steviger zijn. Maar ook binnen merken zijn verschillen. Belangrijkste is de juiste maat. Vaak gaat het goed, maar ik zie mensen van onder de 1m70 op een veel te grote fiets. Zadel dan maar zo laag mogelijk. Voor die mensen bestaan kleinere framemate en indien nodig kleinere wielen. Een goede fietsenmaker wijst daar op en nog belangrijker laat je een proefrit maken om het verschil te laten merken tijdens wat rondjes testfietsen. 2e hands kopen kan prima, maar neem er de tijd voor. Na een paar weken staan er weer andere fietsen te koop en daar kan een betere bij zitten voor minder geld. Hier zie ik overigens ook veel decatlonfietsen. Zijn flink goedkoper, maar je moet wel goed opletten of het wat is.

 3. Ik zou een fiets zelf niet zo gauw via het internet kopen, of überhaupt een fiets. Ik weet niet zo goed wat ik niet zo gauw via het internet zou kopen.

 4. Ik koop bijna alles in de winkel ipv online. Ik ben niet zo van online, maar ieder zijn ding natuurlijk.

  Love As Always
  Dimario

 5. Ik vind het eigenlijk wel handig! Ik heb me eigen elektrische fiets ook via internet gekocht en is niks miss mee vind ik. Echt de trend van het moment om het zo te doen misschien.

 6. Soms moet je geluk hebben. Mijn man en ik hebben beiden een fiets via internet, en nooit problemen. Onze buurman heeft een fiets bij een dure zaak gekocht, en die staat voortdurend achter op de fietsendrager om na te laten kijken.

 7. Dat klinkt als een prima fiets voor dat geld! Ik zal nooit een bank of bed via internet kopen. Dat wil ik wel eerst testen. Overigens heb ik mijn nieuwe bank wel gekocht via internet, tijdens een lock down. Gelukkig zit-ie lekker. Hij bleek ook niet egaal grijs te zijn maar een beetje gemêleerd. Maar dat vond ik juist leuk dus ik had mazzel.

 8. Ik denk dat ik toch het liefst mijn fiets in de winkel ga kopen ik wil namelijk graag makkelijk en snel bij dezelfde winkel terug kunnen gaan mochten er problemen zijn. En ik zie ook graag eerst wat ik koop

 9. Super inspirerend! Ik wil voor mijn dochtertje binnenkort een fiets kopen en zelf zou ik heel graag een bakfiets willen hebben. Ik ga zeker online even kijken.

 10. Fijn dat het zo goed heeft uitgepakt. Ik ben nu op zoek naar een fiets voor mijn jongste zoon maar we hebben al zoveel fietsen gehad die gejat zijn dat ik echt niet teveel ervoor wil betalen. Ben dan ook de fietsen bij tweedehandswinkels in de buurt aan het bekijken. Ik had er niet echt aan gedacht om online te zoeken, ik zal toch even checken dan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.