Reacties

Ik ben net klittenband — 27 reacties

 1. Och wat verdrietig. Goed omschreven, jouw gevoel. Ik kan me er veel bij voorstellen. Je hebt een open wond en logisch dat dan iedere aanraking pijn doet. Heel langzaam zal het een litteken worden wat niet meer dagelijks pijn doet, alleen bij tijd en wijle. Maar daar ben je nu nog niet. Ik kan me indenken dat je je bezeert aan "de wereld". Wees lief voor jezelf en trek je zoveel terug in jezelf als nodig is...

  Veel sterkte en liefs, Alice K.

 2. het voordeel van klittenband zou moeten zijn dat je het ook zo weer los kan trekken. Toch kan ik me je gevoel hierbij wel voorstellen. Alles wat niet uitkomt wordt dubbel op de weegschaal gelegd. Iedereen bedoeld het goed, het komt alleen niet altijd goed aan...

 3. Rouwen doet pijn en maakt aantastbaar. Ik herken het van de periode na de scheiding en later bij het overlijden van mijn vader. Je bent je in elk geval bewust van wat er gaande is. Sterkte en liefs

 4. Herkenbaar. Zeker dat van de kapotte filters. Ik kon na het verlies van mijn kind jaren geen muziek luisteren. Of de teksten raakten me te diep, of de muziek zelf, of ik had groots verdriet dat ik het niet met mijn kind kon delen. Ik vond het dan ook heel lastig dat er in winkels ook altijd muziek klinkt.
  Rouw doet zeer. Sterkte Nicole(en gezin)

 5. Ach lieverd. Je omschrijft het heel helder en weet goed wat er bij je gebeurt. Dit kost tijd en gun jezelf de tijd die je ervoor nodig hebt. Zonder oordeel en mild naar jezelf. Sterkte lieve Nicole. ❤️

 6. klittenband is makkelijk los te maken, er blijven wel pluisjes achter. Hans

  @ De fout in de krant stond in het kader: "De Amersfoortse winkels kunnen vrijwel zeker 365 dagen per week open gaan."
  Dat is wel erg veel dagen in een week. :)

 7. Ik begrijp je erg goed, het verhaal van de filter. Deze werkt bij bij om een andere reden niet goed. Maar het verlies van je dochter lijkt me een zeer moeilijk proces. Je mag het ook moeilijk hebben, dat is niet raar.

 8. Je kind verliezen is als een amputatie. Een stuk van je zelf kwijt, nooit meer heel.
  En die filters zijn vervelend als ze stuk zijn, zo vermoeiend, niets meer van je af kunnen laten glijden. Klittenband vind ik een goede vergelijking. Als je ergens snel langs loopt blijft er nog vanalles aan vast zitten allemaal ballast die je niet wil en kan dragen. Armen om je heen wens ik je, heel veel armen die je vast houden en je laten voelen dat er met je mee wordt geleefd.

 9. Dat laatste advies is inderdaad heel goed. Je moet eigenlijk zo'n spuitbusje hebben. Zoals je ook hebt om kleding waterafstotend te maken. Dat zou mooi zijn! Even sprayen en dan glijdt alles zo van je af. Sterkte, Nicole!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder