Menopause-collectie?!

menopause-collectie

In Linda Magazine las ik dat Primark met een speciale menopause-collectie op de proppen is gekomen!

Ik was wel benieuwd wat ik me daarbij moest voorstellen, dus zocht ik het op!

Menopause collectie van Primark

Op de website van Primark staat animerend:

Bekijk nu onze nieuwe Menopause-collectie vol nachtmode en basislagen die ondersteuning bieden bij symptomen van de overgang, zoals opvliegers en zweten.

Voor iedereen die de overgang nog optimistisch tegemoet zag, valt er te lezen dat deze gepaard gaat met 'uitdagingen en verandering die voor best wat ongemak kunnen zorgen.'

De Menopause-collectie van Primark is speciaal gemaakt om comfort te bieden bij met name opvliegers.

Wat maakt menopauze kleding zo speciaal?

Wat hun menopauze kleding zo speciaal maakt, is dat de kleding is van 'lichte, zacht aanvoelende stoffen met temperatuurregulerende technologie.'

Dat klinkt prima, maar volgens mij is dergelijke kleding er ook gewoon al. Zonder dat het direct het stempel 'geschikt voor de overgang' heeft. Denk aan bamboe stoffen, en sportkleding die zweet van je lichaam wegtransporteert.

De menopause-collectie ziet er leuk uit!

Hoewel ik wat twijfels heb bij ronkende beschrijvingen vind ik de menopause collectie er wel heel leuk en comfortabel uitzien. Zoals onderstaande nachtkleding:

Hoewel ik dan wel weer vraagtekens bij de belofte dat deze nachtpon je temperatuur 's nachts voor je regelt zodat jij lekker kunt slapen zonder zweetaanvallen en opvliegers. Dat lijkt me wat veel eer voor een nachthemd.

Menopause-collectie kopen?

Je vindt deze collectie bij de Primark. Voor twee onderbroeken betaal je 8 euro. Dat is toch wel duurder dan wat ik betaal voor mijn katoenen slips van de Hema of de bamboeslipjes van de Action.

Er staat helaas niet bij van wat voor materiaal ze zijn gemaakt. Maar Primark belooft een 'vochtafvoerende, sneldrogende stof die geurtjes tegengaat.'

Kleding gedurende de menopauze

Gezien de beruchte opvliegers waarbij je het plotsklaps bloedheet krijgt kan ik me voorstellen dat het tijdens de overgang handig is om je in laagjes te kleden. Dan kun je makkelijk even iets uittrekken. Wat dat betreft zit ik al goed met mijn gewoonte om t-shirts te dragen in combinatie met een vestje.

Leestips

Wat zijn jouw tips als het gaat om kleding tijdens de menopauze?

Similar Posts

9 Comments

  1. Klinkt als vooral een naampje erop plakken om het beter te verkopen aan een bepaalde doelgroep. Want dat het doet wat het belooft, kan ik me niet voorstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.