Tea topic: Waar heb je het laatst een foto van gemaakt?

tea topic

Het Tea topic van vandaag is de vraag: 'Waar heb je het laatst een foto van gemaakt?'

Mijn laatste foto was van een buurtkast

Dat was afgelopen zaterdag toen ik met mijn man naar dorpje Varsseveld wandelde. Dat is het voordeel van volwassen kinderen die nog thuis wonen: onze dochter kwam ons daar weer ophalen. We maakten de foto met de smartphone van mijn man, want ik had de mijne niet bij me. Ik 'wandel' graag licht en zonder bagage.

Trafohuisjes, putdeksels en minibiebs

We kwamen door een zogenoemde buurtkast tegen! Dat zijn kasten waarin mensen spulletjes zetten, die mensen die het financieel moeilijk hebben kunnen pakken. Dat soort dingen vind ik leuk om te verzamelen voor Huisvlijt! Net zoals minibiebs, of andere dingen die me opvallen.  Door collegablogger Sjoerd let ik nu bijvoorbeeld op trafohuisjes, en door Ximaar op putdeksels : )

Hoe foto's maken veranderde

Het kan me wel eens verwonderen hoe fotograferen veranderd is door de opkomst van de smartphone. Tegenwoordig maak ik klakkeloos foto's, en voor de zekerheid nog een paar extra, voor het geval er eentje mislukte. Het is immers kinderlijk eenvoudig om ze weer weg te gooien, en het is niet zo dat ik dan een filmrolletje heb verknoeid.

Huisvlijt Linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

https://fresh.inlinkz.com/js/widget/load.js?id=c0efdbe6b4add43dd7efWaar heb jij het laatst een foto van gemaakt? En waarmee?

Similar Posts

20 Comments

  1. Van de kat, vanmorgen. Die wordt boos als ik naar idee te lang in bed lig (en wakker ben).... terwijl ik dat juist heerlijk vind. Om me te "pesten" gaat ze dan altijd precies tussen mij en mijn nachtkastje liggen zodat ik niet bij mijn telefoon kan, mijn boek, m niet kan zien hoe laat het is, geen water kan pakken enz. Ze wil eten en daarom moet ik eruit en naar beneden..... verwend beest.

  2. Van onze logee, een poes met diabetes. Haar eigenaar is op reis en wil regelmatig weten of het goed gaat met poes. Insuline prikken lukt wel maar blijft moeilijk. Dus af en toe een foto ter geruststelling.

  3. Van de meterstanden in de meterkast. We hebben namelijk niet een slimme meter en dus maak ik elke maand op de eerste dag van de maand een foto van de gas- en elektriciteitsmeter met een kassabon met datum erop eraan vast geplakt, zodat ik kan bewijzen dat de meterstanden die ik doorgeef, kloppen. Ik maak de foto's met mijn telefoon.

    Een hartelijke groet van Jo.

  4. Foto's maken is zeker weten heel erg veranderd. Ik maak ook overal en nergens foto's van. Mijn laatste foto was een saaie, want die was van een rekening die ik ergens moest insturen om te declareren.

  5. Grinnik... Eerlijk? Ik heb een beetje last van mijn rug. Verkeerd gelegen, denk ik. Dus ik wilde er tijgerbalsem opsmeren maar ja, ik woon alleen.... Dus heb ik een spatel uit de keuken gebruikt. Ging prima! Maar ik vond het zo lollig dat ik een foto van die spatel en mijn potje tijgerbalsem naar mijn dochter heb gestuurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.