Reacties

Fietshelmschaamte + er bestaan Leuke fietshelmen! — 23 reacties

 1. In belgie lijkt het precies normaal dat mensen een fietshelm uit zichzelf aandoen
  maar vorig jaar ging ik fietsen in Nederland, en ik denk dat ik de enige was,
  terwijl ik dacht dat ze daar allemaal een helm zouden hebben
  Ik heb hem toch maar niet afgezet
  Een @->- voor U.

 2. Om van die vervelende fatbikes af te komen moet er per direct een helmplicht komen voor alles wat een accu heeft. Dat zal een hoop schelen. En mensen met een accu, je hoeft niet zo snel te fietsen he. Pas gewoon de snelheid aan aan je reactievermogen en geniet ondertussen van de trapondesteuning.

  Love As always
  Dimario

 3. Voor mijn kleindochter heb ik er al een gekocht. Een lieve roze in de allerkleinste maat.
  Maar zelf heb ik er nog geen.
  Ik heb alleen een gewone fiets ( van ruim dertig jaar oud maar dat terzijde).
  Toch weet ik best dat het verstandig zou zijn om er een te gaan dragen...
  Schaamte?
  Misschien toch wel....
  groetjes, Franca.

 4. Ik heb gewoon een fietshelm omdat dat veel veiliger is en ik schaam me er absoluut niet voor. Fietsers zónder helm kunnen zich beter schamen.

 5. Het zou goed zijn als ze fietshelmen verplicht maken op alle soorten fietsen. Je zal zien dan gaat iedereen gewoon een helm zal gaan dragen en dat niemand nog uit de toon valt.
  Met ski-helmen was er ook muiterij, nu is het verplicht en word je met de nek aangekeken als je nog zonder helm op pad gaat.

 6. Ik heb geen elektrische fiets maar een gewone dames Gazelle voor woon- werkverkeer. En een heren Giant voor langere tochten. Dat het een herenfiets is heeft te maken met mijn lengte. Ik draag altijd een helm!

 7. Op zich zou ik me er niet voor schamen als ik een helm zou moeten e dragen. Ik zou er alleen van balen als ik mijn haar leuk heb gedaan en het na het dragen van een helm voor geen meter meer zit. Naar het werk vind ik dat niet zo erg, maar voor een avondje uit zal ik dan toch sneller de auto pakken.

 8. Schaamte hoeft van mij niet. Ben het met VVN en de Fietsersbond eens dat het boven de 25km/h een beetje nut heeft. Fiets nog op eigen kracht 20km/h en vind dat snel zat. Je moet vooral opletten als er auto's in de buurt zijn. Die pletten de meeste fietsers. Omgekeerd gebeurt dat vrijwel niet. Een fietshelm helpt niet tegen dat soort aanrijdingen. De vergelijking met een skihelm gaat dan ook niet op. Zelden rijden auto's op zo'n helling. Veel skiërs gaan harder dan 25km/h. Fietsen is wat dat betterft beter te vergelijken met langlaufen. Daar zie ik geen helmen. Heb 300.000 km gefietst. Ben 2x aangereden door een auto. Ben ook 3x gevallen. Open knie en sleutelbeenbreuken komen veel vaker voor. Maar in en om huis komen er 100x zoveel mensen om door een val (6400 in het afgelopen jaar). Eigenlijk is daar een helm misschien zinniger. Het zou beter zijn als mensen in de auto en op de fiets niet de hele tijd ezig zijn met hun smartphone.

  In de laatste jaren is er een groep die veel meer een fietshelm zijn gaan dragen, dat zoijn vrouwen tussen 60 en 80. En juist onder die groep is het aantal fietsdoden het sterkst gestegen (verdubbelt). Kan toeval zijn, of mogelijk gaan mensen met een helm op meer risico nemen.

  Nederland is overigens het veiligste land ter wereld als je het uitzet per afgelegde fietskilometers. In andere landen zijn lagere getallen, maar daar wordt veel minder gefietst naar bijvoorbeeld school, station en winkels. Bij fietsen in een groep is het nu al vaak verplicht om een helm, te dragen. Fietsen in een groep is dan ook link, daar doe ik niet aan mee. Fietsen in NL is vooral veilig omdat zoveel mensen het doen (heet 'safety by numbers'). Fietsersbond en VVN zijn bang dat mensen minder gaan fietsen als er een helmplicht komt. Om dat te testen is er nu eerst een helmplicht op de snorscooter en zie daar veel minder snorscooters. Een groot deel van deze figuren kiest nu voor een fatbike.

  • Dat is net de leeftijdsgroep van mijn moeder ook Ximaar. Wat apart dat juist onder de fietshelm dragers meer dodelijke ongelukken gebeuren zeg...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder