Reacties

Barbie: leuk speelgoed? — 19 reacties

 1. Mijn vriendinnetje van weleer had die originele barbie van haar moeder. Ik vond dat een enge pop, maar ja ik was toen een jaar of vijf zes. Ik heb verschillende Sindy's gehad, die hebben een wat zachter ronder poppengezichtje.
  Ik zag op http://www.geschiedenis24.nl onlangs wel een aardig artikel over 50 jaar barbie in nederland met o.a. de eerste tv-commercial voor Barbie.

 2. Ik heb vroeger (?!) alleen een nep barbie gehad. Een goedkopere variant met soms benen waar 'ijzerdraad' in zat zodat je ze in een bepaalde stand kon zetten. Wel had ik heel veel kleertjes, die maakte ik zelf. Ergens op zolder staat de doos met de nep barbie (s) en de kleertjes. Mijn dochter (nu 22) heeft er ook mee gespeeld en ik bewaar alles voor de toekomstige kleinkinderen en/of meisjes visite.

 3. Ik vind Barbies best leuk en ik zou ook denken dat de meeste kinderen niet denken dat vrouwen er altijd zo uitzien. En is dat wel zo, dan denk ik niet dat dat aan Barbie ligt, maar misschien meer aan een gebrek aan zelfvertrouwen. En als het daarom gaat, dan is er altijd wel iets of iemand te vinden waar je op wilt lijken, Barbie of geen Barbie.

 4. Vroeger vond ik het ook geweldig om met Barbies te spelen! Ik had een hele collectie. Nu vind ik haar toch een beetje te nep. Er zijn tegenwoordig ook alternatieven voor Barbie, zoals Lammily. Een pop met een natuurlijke uitstraling en normale afmetingen.

 5. Barbie kregen wij vroeger ook niet, want te duur. Ik speelde wel heel veel met Sindy, en daar had je ook allemaal attributen bij, zoals een woonkamer met open haard, keuken met pannen,borden, bestek en glazen, slaapkamer met echt werkend lampje. En een echt werkende douche. Zolang je er allemaal maar batterijen in deed.
  Als ik nu in de speelgoedwinkel ben zie ik bijna alleen maar barbie poppen en bijna geen accessoires.
  Mijn dochter is nog te klein voor deze poppetjes en ik weet ook niet of ik het zou kopen voor haar, ook omdat er naar mijn idee bijna niks bij te koop is.

  • Dat er weinig te koop is bij Barbie hoor ik van meer mensen. Dat wist ik niet. Ik vergaapte me alleen maar aan die pop. Over de accessoires had ik nog niet nagedacht.

   En ik ben jaloers op Sindy, met haar open haard! Had ze soms ook nog zonnepanelen?!

 6. Leuk artikel! Barbie, die heb ik ook jaren lang gevraagd aan sinterklaas en voor mijn verjaardag. Voor mij was barbie een droomwereld, een onbereikbare wereld. Ze was knap, had mooie kleding, vrienden, paarden, een roze auto. Alles wat ik als meisje geweldig vond. Helaas kreeg ik haar nooit omdat mijn moeder besloot dat zo'n wereld niet bestond.

 7. Ik heb vroeger ook volgens mij twee Barbie's gehad. Een echte en een nepperd. Ze ziet er inderdaad niet reeel uit maar ik vraag me af of kinderen dat zien. Ik geloof dat ik meer bezig was met haar haren dan haar figuur. Al was de liefde geloof ik van korte duur. Want veel kun je er niet mee. Alle bijzaken zijn schreeuwend duur. Heel eerlijk vind ik het zelf geen leuk speelgoed maar dat komt niet door haar uiterlijk. Mocht dochterlief het ooit willen, dan zal ik het overigens niet verbieden.

 8. Wij hadden thuis wel enkele barbies, een oud stelletje gekregen van anderen. We deelde ze ook netjes en ik weet nog dat we er allebij 1 kregen van opa en oma. Een poppenhuis gebouwd door opa en vele uren heb ik er mee gespeeld. Hele verhalen zijn daar bedacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder