De middelvinger geven: tuinkabouter middelvinger

Tuinkabouter middelvinger

Tuinkabouter middelvinger!

Het is een rare uitdrukking vind ik: 'Iemand de middelvinger geven.'

Iemand de vinger geven, wil zeggen dat je je middelvinger naar ze opsteekt. En dat betekent niet:

'Hallo, wat leuk om jou hier te zien!'

Het betekent meer dat je iemand vervelende dingen toewenst, of dat je hem stom vindt.

Tuinkabouter middelvinger

Ik houd niet van vloeken, en ik heb nog nooit iemand de middelvinger gegeven. Maar op de één of andere manier voelde ik me toch onweerstaanbaar aangetrokken tot deze ondeugende kabouter! Ik kwam hem tegen tijdens het kringlopen. Nu staat hij trots in onze vensterbank, en geeft iedereen de middelvinger.

Leestips

Heb jij wel eens de middelvinger gegeven?

Similar Posts

6 Comments

  1. Haha, ik vind van die tuinkabouters zo vreselijk kitscherig, en daarom vind ik ze ook net wel weer iets hebben. De jouwe is echt helemaal te gek. Zo'n exemplaar zou hier bij mij thuis ook wel welkom zijn. Alleen... ik denk dat hij zijn middelvinger opsteekt omdat hij geen klusjes wil doen, want dat verwachten de mensen toch altijd van kabouters ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.