Reacties

Vieze woorden: wat zijn jouw 3 vieste woorden? — 48 reacties

  • Incontinentie (die stank en de troep. Ooit schoongemaakt in een bejaardentehuis. Diarree met de spetters op het plafond, in de wasbak en hele stromen langs de wc pot)
   Naaktslak (op je blote voeten in je bijkeuken op de tegelvloer of snel met blote voeten in je tuinklonpen die in die bijkeuken staan. Of op vakantie in de douche erop gaan staan. Die Ferrari aan je voet)
   Schimmel ( zo ongezond en smerig, en eens het er is.. krijg het maar weg. Echt wel.)

   Gevolgd door putlucht (dat het riool en de regenwater afvoer door dezelfde buizen gaan en als het weer omslaat komt die stank uit de regenkolken omhoog) en oud zweet (die zure, muffe geur, die je met een uur douchen er nog niet af hebt en die na 3 keer melding wassen nog uit de kleding komt zetten).

 1. Ja, lekker. Ik heb net m'n ontbijt binnen en dan begin jij over tenenkaas:). Dat vind ik ook wel een vieze ja. Bij mij ligt het een beetje aan de situatie. Soms ben ik niet vies van een vies woord, maar soms ook wel.

 2. ha Nicole,

  hahaha... wat een leuk blog.
  Ik weet niet echt of ik vieze woorden gebruik.
  Nou... misschien wel... als iemand iets heeeel ergs doet dan mag ik wel eens kl*tzak zeggen.

  Vloeken doe ik zo goed als nooit.
  Oh jee... wat een braverik ben ik...

  Groetjes!

 3. Haha leuke blog! Mijn kind zijn gelukkig uit de poep en plas fase, maar gebruiken helaas vieze woorden wat ze bijvoorbeeld op school horen of filmpjes zoals Fuck. Ze mogen het uiteraard niet zeggen en blijf hier op hameren. Tenenkaas haha ja dat vind ik ook een vies woord! Vloeken en schelden dat soort vieze woorden vind ik echt not done. Heb mezelf aangeleerd ipv shit chips te zeggen. Soms vergis ik me en dan attenderen mijn jongens mij erop. Haha

 4. Een keertje sh*t of het f-woord kan ik wel hebben. Maar vloeken met woorden die te maken hebben met ziektes/religie/geaardheid is echt he-le-maal not done hier in huis.
  We leven hier grotendeels in het Engels.
  “Crap” is een vrij mild scheldwoord dat nog wel eens gebruikt wordt. Manlief noemt zichzelf graag “muppet” als hij in zijn eigen ogen iets doms doet.
  Zelf verzucht ik wel eens: “gloeiende!”

 5. Ik vind het geen vies woord, integendeel zelfs. Desalniettemin gebruik ik het woord kut als me iets niet lukt of als ik me per ongeluk pijnlijk op mijn vingers sla. Dat geeft dan per direct een vorm van geborgenheid en gemoedsrust. Deze zalvende en heilzame werking blijft echter volledig afwezig als ik heel hard vagina zou roepen nadat ik mezelf met een hamer op mijn vingers zou slaan. Vreemd eigenlijk.

 6. Ik kan wel een een klein vloekwoordje eruit gooien, maar waar ik echt een enorme hekel aan heb is als mensen met ‘kanker’ vloeken! Ik merk dat bij de jeugd het te pas en onpas wordt gebruikt en daar stoor ik mij mateloos aan!

 7. Vieze woorden beteken voor mij letterlijk vieze dingen. Gemene dingen kunnen ook erg vies en lelijk zijn! Ik vind dat je er een uitgebreid artikel over hebt geschreven met leuke voorbeelden.

 8. Hier floept nog wel eens een scheldwoord uit hoor.. shit, kut of iets in die trant.
  De vieze woorden die je noemt zoals wondvocht en tenenkaas vind ik ook niet heel fijn.

 9. Ik hoorde laatst iemand zeggen krijg de (ik zeg alvast sorry):
  1.GrafK⚓
  Heel erg scheldwoord als je het mij vraagt.. nr twee is:
  2.Gotvurdommuh
  En een grappig maar toch scheldwoord op drie is:
  3. Stinkbek

  Sorry alvast maar vind het een super mooie blog!

  Mvg,
  Coos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder