Hoe tegels de sfeer in een badkamer bepalen

tegels badkamer

Tegels zijn enorm sfeerbepalend. De foto bovenin deze post is daar een prachtig voorbeeld van. De geblokte tegelvloer, met de kleur groen bepaalt de hele badkamer! Een neutrale witte tegelvloer had een compleet ander effect gehad.

De grootte van tegel, hun vorm, kleur, de manier waarop ze gelegd worden. Tegels bepalen de uitstraling van een badkamer.

Tegels en keuzestress

Tegenwoordig zijn er tegels voor iedere smaak. Dat betekent dat er heel veel te kiezen valt. En dat is niet persé zo leuk als het klinkt. Dat heb ik tenminste gemerkt toen we zes jaar geleden van de stad naar het platteland verhuisden. Van te voren had ik me er bijvoorbeeld op verheugd om een nieuwe keuken te kiezen. En een vloer voor de woonkamer en keuken. Maar in de praktijk vond ik het eigenlijk helemaal niet zo leuk. Er was zoveel te kiezen dat het stressvol was. Zeker omdat het beslissingen waren waar we lange tijd mee zouden moeten leven! ‘No pressure’ dus…

Stel nou dat je een nieuwe vloer wilt in je badkamer. Hoe kies je dan uit al die verschillende tegels? Hier onder een handige lijst met vuistregels om je te helpen.

Zo kies je tegels voor je badkamer: 5 vuistregels

 1. Kleine badkamer? Kleine tegels. Grote badkamer? Grote tegels.
 2. Grote badkamer? Zichtbare voegen zijn oké. Kleine badkamer? Kies dan liever voor een strakke vloer, want een egale vloer laat de badkamer groter lijken.
 3. Houd je van retro? Kies dan voor kleine tegels, want die roepen een retro gevoel op.
 4. Kleine badkamer? Lichte kleuren, want dat lijkt hij groter. Wit is je vriend!
 5. Heb je veel spullen in je badkamer? Kies dan voor effen tegels, en niet voor tegels met een motief. Dan wordt de uitstraling van je badkamer namelijk erg druk.

N.B. Ook niet onbelangrijk: omdat grote tegels minder voegen hebben, zijn ze vaak makkelijker schoon te maken en te houden.

Tegels in de badkamer: kijk en verwonder je!

Nu is het tijd om gewoon lekker achterover te leunen en leuke tegels te kijken.

tegels badkamer
Arcano Naos, 33,95per m2
Screen Shot 2017 07 28 at 18.24.13
Plaza Combi Gris, 29,95 per m2
Screen Shot 2017 07 28 at 18.25.20
VT wonen tegel 56,- per m2
Screen Shot 2017 07 28 at 18.24.44
Arcana Bessel Gris, 33,94 per m2

Conclusie over tegels voor de badkamer

In deze post las je 5 handige vuistregels die je kunt meenemen bij je keuze voor tegels voor de badkamer. Tegels spelen een grote rol bij de uitstraling en sfeer van een badkamer. Dus de keuze voor de juiste tegels is best belangrijk.

Lees ook: Badkamermeubels, wat zijn je opties? en Badkamer schoonmaken.

Bron afbeeldingen: alle afbeeldingen zijn afkomstig van de website van Badkamer outlet. Je vindt daar nog veel meer leuke tegels.

Wat voor soort vloer heb jij in de badkamer? En als je tegels hebt, wat voor soort, vorm en type?

Similar Posts

33 Comments

 1. Oh…. ik ben geloof ik makkelijk met tegels: doe mij maar standaard witte tegels op de muur (met witte voeg!) en donkergrijs (mat) op de vloer. Verder alles wit of hout en klaar is kees.

  Nou alleen ooit die badkamer ooit nog ‘ns zo maken… ;-)

  1. Dat is op zich wel makkelijk inderdaad. Neutraal en niemand kan zich er aan storen. En dan kun je het met accessoires altijd nog persoonlijker maken.

 2. Wij hebben de badkamer nog van de vorige bewoner. Niet mijn smaak tegels, maar het is allemaal nog goed dus we ďoen het er maar even mee. De kleur is terra cotta dus wij hebben een ontzettend mediterraans sfeertje:)

 3. Kleine badkamer kleine tegels? Ik heb in mijn kleine badkamer liever grote tegels want dat maakt het optisch groter, en naar mijn gevoel ook meer rustiger.. wij hebben nu nog wel kleine tegels (vorige bewoner) moet nog wel een keer eruit.. in een grote badkamer zou ik gaan voor een mix tussen kleine (bijv mozaïek) en grote tegels.

 4. Wij hebben nu een afschuwelijke vloer ( is bog van de vorige eigenaars) maar zouden die graag vernieuwen maar weet nog niet goed hoe of wat. Was dus een heel interessant artikel voor ons.

  1. Wij gaan onze badkamer en wc aanpakken. Dus met met je tips kom ik op ideeen.
   Blijft best een kunst om tegels en een juiste douch uittezoeken.
   Ik twijfel tussen een ouderwets douchgordijn of een douchcabine .:)
   En we hebben de was en droger er ook in,dus een kleine douch ruimte.

 5. Wij hebben effen grijs en wit aan de muur. Geen eigen keus, maar woningbouwvereniging. Gelukkig wel heel mooie en eigentijdse tegels. Handige tips trouwens.

  1. Dat klinkt best prima vind ik, effen grijs en wit. Daar kan niemand aanstoot aannemen lijkt me. Dat zullen ze ook wel bewust zo gedaan hebben bij de woningbouwvereniging.

 6. Leuke tegeltjes! Alleen jammer dat een tegeltje zo definitief is. Daarom zou ik ook eerder kiezen voor een neutrale tegel. Bang dat ik hem anders zo snel beu zou worden. Jammer, want ik vind die van de allereerste foto gewéldig! :)

 7. Onze badkamer is haast nog van voor de oorlog,wat de tegels betreft.We moeten nog door sparen voor we hem kunnen aanpakken,en dan vrees ik dat we gaan kiezen voor wit en rust niet perse omdat dat mijn smaak is maar omdat het huis toch ook weer verkocht moet worden over een poosje. Anders zou mijn smaak de ariadme at home badkamer worden

 8. Witte tegels met blauwe rand bovenaan en blauwe vloer. Na vijftien jaar nog steeds fris en tijdloos. Wel jammer dat je op die blauwe vloer alles ziet. Vaak dweilen dus.

 9. Ik woon in een huurhuis, dus hele saaie witte tegels met donkergrijze voegen (die waren ooit wit).. Maar als we ooit een huis kopen ga ik wat met je tips doen!

 10. Informatieve blog weer. Ik had nooit gedacht dat de tegels in de badkamer je sfeer bepalen. Ik woon nog bij mijn ouders thuis zij hebben witte tegels. Alles is wit in het huis.

 11. Wij hebben in onze badkamer geen tegels, wel een soort blauwachtige vloer met een spikkeltje erin. Dit vind ik ook wel best leuk staan! De tegels die je gekozen hebt in je post vind ik alvast erg mooi.

 12. Ben het niet helemaal eens met kleine badkamer kleine tegels… ik kijk dan vooral naar ons toilet, grote tegels geven een idee van veel meer ruimte ☺️ Dat zou onze voorkeur dan meer hebben… en gewoon wit op de muur en antraciet op de vloer haha

 13. Onze badkamer is echt niet mooi en dat komt omdat het allemaal rode tegeltjes heeft, gelukkig gaan we daar volgend jaar mee aan de slag :-)

 14. Ik vind de onderste tegels echt heel mooi. Rustig qua kleur maar toch iets bijzonders. Ik ben wel geneigd voor dit soort ruimtes voor rustige tegels te kiezen en het dan aan te kleden. Tijdloos is eigenlijk wel fijn bij iets wat je niet makkelijk vervangt.

 15. Wij hebben hele grote antraciet tegels op de vloer tot de helft van de muur, de andere helft wit geverfd. Het douche gedeelte is helemaal met grote witte tegels

 16. Ik heb een ieniemienie badkamer en keuze van de woningbouw, maar dat is prima. Zoveel tijd breng ik er niet door. Wat is nou 10 min per dag..;)
  En ik zou in een kleine badkamer zelf voor grote tegels gaan anders wordt het helemaal zo prietepeuterig.

 17. Onze badkamer is klein en met bruine tegels die wij graag andere tegels die iets fris en geeft ruimte en rust effect geven. Niet donker kleur.

 18. Tegels vond ik erg moeilijk om te kiezen. Ik koos voor grote antraciet op de grond en langere witte tegen de muur. Op het toilet koos ik voor kleinere hexagon tegeltjes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.