Reacties

Hoe tegels de sfeer in een badkamer bepalen — 33 reacties

 1. Oh.... ik ben geloof ik makkelijk met tegels: doe mij maar standaard witte tegels op de muur (met witte voeg!) en donkergrijs (mat) op de vloer. Verder alles wit of hout en klaar is kees.

  Nou alleen ooit die badkamer ooit nog 'ns zo maken... ;-)

  • Dat is op zich wel makkelijk inderdaad. Neutraal en niemand kan zich er aan storen. En dan kun je het met accessoires altijd nog persoonlijker maken.

 2. Wij hebben de badkamer nog van de vorige bewoner. Niet mijn smaak tegels, maar het is allemaal nog goed dus we ďoen het er maar even mee. De kleur is terra cotta dus wij hebben een ontzettend mediterraans sfeertje:)

  • Terra cotta tegels vind ik ook weer een prachtig voorbeeld van het sfeerbepalende effect van vloertegels. Je moet er inderdaad wel van houden.

 3. Kleine badkamer kleine tegels? Ik heb in mijn kleine badkamer liever grote tegels want dat maakt het optisch groter, en naar mijn gevoel ook meer rustiger.. wij hebben nu nog wel kleine tegels (vorige bewoner) moet nog wel een keer eruit.. in een grote badkamer zou ik gaan voor een mix tussen kleine (bijv mozaïek) en grote tegels.

 4. Wij hebben nu een afschuwelijke vloer ( is bog van de vorige eigenaars) maar zouden die graag vernieuwen maar weet nog niet goed hoe of wat. Was dus een heel interessant artikel voor ons.

  • Wij gaan onze badkamer en wc aanpakken. Dus met met je tips kom ik op ideeen.
   Blijft best een kunst om tegels en een juiste douch uittezoeken.
   Ik twijfel tussen een ouderwets douchgordijn of een douchcabine .:)
   En we hebben de was en droger er ook in,dus een kleine douch ruimte.

  • Dat klinkt best prima vind ik, effen grijs en wit. Daar kan niemand aanstoot aannemen lijkt me. Dat zullen ze ook wel bewust zo gedaan hebben bij de woningbouwvereniging.

 5. Leuke tegeltjes! Alleen jammer dat een tegeltje zo definitief is. Daarom zou ik ook eerder kiezen voor een neutrale tegel. Bang dat ik hem anders zo snel beu zou worden. Jammer, want ik vind die van de allereerste foto gewéldig! :)

 6. Onze badkamer is haast nog van voor de oorlog,wat de tegels betreft.We moeten nog door sparen voor we hem kunnen aanpakken,en dan vrees ik dat we gaan kiezen voor wit en rust niet perse omdat dat mijn smaak is maar omdat het huis toch ook weer verkocht moet worden over een poosje. Anders zou mijn smaak de ariadme at home badkamer worden

 7. Witte tegels met blauwe rand bovenaan en blauwe vloer. Na vijftien jaar nog steeds fris en tijdloos. Wel jammer dat je op die blauwe vloer alles ziet. Vaak dweilen dus.

 8. Ik woon in een huurhuis, dus hele saaie witte tegels met donkergrijze voegen (die waren ooit wit).. Maar als we ooit een huis kopen ga ik wat met je tips doen!

 9. Informatieve blog weer. Ik had nooit gedacht dat de tegels in de badkamer je sfeer bepalen. Ik woon nog bij mijn ouders thuis zij hebben witte tegels. Alles is wit in het huis.

 10. Wij hebben in onze badkamer geen tegels, wel een soort blauwachtige vloer met een spikkeltje erin. Dit vind ik ook wel best leuk staan! De tegels die je gekozen hebt in je post vind ik alvast erg mooi.

 11. Ben het niet helemaal eens met kleine badkamer kleine tegels... ik kijk dan vooral naar ons toilet, grote tegels geven een idee van veel meer ruimte ☺️ Dat zou onze voorkeur dan meer hebben... en gewoon wit op de muur en antraciet op de vloer haha

 12. Ik vind de onderste tegels echt heel mooi. Rustig qua kleur maar toch iets bijzonders. Ik ben wel geneigd voor dit soort ruimtes voor rustige tegels te kiezen en het dan aan te kleden. Tijdloos is eigenlijk wel fijn bij iets wat je niet makkelijk vervangt.

 13. Wij hebben hele grote antraciet tegels op de vloer tot de helft van de muur, de andere helft wit geverfd. Het douche gedeelte is helemaal met grote witte tegels

 14. Ik heb een ieniemienie badkamer en keuze van de woningbouw, maar dat is prima. Zoveel tijd breng ik er niet door. Wat is nou 10 min per dag..;)
  En ik zou in een kleine badkamer zelf voor grote tegels gaan anders wordt het helemaal zo prietepeuterig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder