Gewoon is ook goed

reizen

In zijn boek De kunst van het ongelukkig zijn stelt Belgische psychiater Dirk de Wachter de vraag:

‘Moeten we per se allemaal de avontuurlijke reis maken naar de binnenlanden van Borneo waar nog nooit iemand geweest is? Klopt het dat je nooit echt student geweest als je niet een keer met intoxicatie op de spoedgevallendienst belandt?’

Hij schrijft vervolgens dat er veel mensen gelukkig zijn met een langzamer en bedachtzaam leven.

‘Dat is even veel waard,’ aldus de Wachter.

Ik ben fan van Dirk de Wachter : )

Leestips

Similar Posts

19 Comments

 1. Ik vind zijn uitspraken nogal kort door de bocht. Neen, je moet niet naar de binnenlanden van Borneo maar een stuk van de wereld zien verrijkt wel je leven. Neen, je moet je geen intoxicatie gezopen hebben als student, maar eens lekker uit de bol gaan tijdens je studentenleven hoort er gewoon wel bij.
  Ik ben blij dat ik het allemaal heb meegemaakt, zowel het reizen als het studentenleven.

  1. In mijn idee pleit hij voor wat meer ruimte en begrip voor mensen die dat soort dingen niet zo graag doen. Voor de mensen die het leuk vinden, is dat uiteraard prima.

 2. Ik moet gelukkig ook niet op vakantie, of iedere vrijdag aan de borrel, of ieder pretpark bezoeken…
  Ik ben het liefste thuis en in een rustige omgeving. Het enige wat ik wel moet is geregeld de natuur in…

 3. Ik ben ook fan van Dirk de Wachter! Ik denk dat hij vooral fans heeft onder de wat meer introverte mensen, die niet van fratsen houden! 😉

  groetjes, Alice K.

 4. Een tijdje geleden tipte een vriendin me om de boeken van Dirk de Wachter te lezen. Daar ben ik nog niet aan toegekomen, maar jouw bericht brengt het me wel even weer in herinnering en da’s eigenlijk al de helft van de beleving :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.