Reacties

Vertroostingen van Dirk de Wachter review — 15 reacties

 1. 'Gewonigheid' vind ik een prachtig woord. Ik heb nog nooit iets van Dirk de Wachter gelezen, vooral omdat ik hem een beetje een 'hype' vind tegenwoordig, maar dit klinkt toch wel heel goed. En fijn dat jij er herkenning in vond.

 2. Toevallig heb ik gisteren een lang intervieuw met hem gelezen in het NRC. Ook indrukwekkend.
  Misschien heb je de mogelijkheid dat als gast digitaal te lezen. Wij hebben een abonnement erop

 3. Dankjewel Nicole voor het delen hiervan. Dirk de Wachter is een geliefd persoon in ons huis. Eerder heb ik zijn boek Borderline Times gelezen vanwege mijn diagnose Borderline. Naast deze diagnose heb ik nog 7 diagnoses en zowel mijn man als ik vinden altijd troost in de boeken, interviews etc van Dirk.

  Ook is het erg pijnlijk dat wij in de hel leven en eenzaam zullen gaan. Wij missen het zo vreselijk om gezien en gehoord te worden of af en toe een arm om ons heen te krijgen. Eenzaamheid kwijnt je weg.

  Helaas zijn mijn man en ik niet in de luxe positie om gesprekken met deze psychiater te kunnen hebben. Dat zou een verrijking zijn.

  • Hoi Nicole,
   Wij zijn dankbaar dat wij elkaar hebben. Dat geeft wat troost. Het boek is onder onze aandacht en zullen we zeker nog eens lezen!
   Liefs Janie

 4. Prachtig boek, de gewonigheid en dagdagelijksedingen,
  letterlijk het gewone zit in het kleine, het kleine goede….
  De bekommernissen van mensen…
  Een kopje thee drinken bij thuiskomst en vragen hoe was je dag….
  Het troostvolle van aanraken en vragen hoe is het?….
  Echt contact…
  Niet wegduikend achter je…telefoon, tablet of pc.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder