Groene zeep vlekken verwijderen

Groene zeep en vlekken

Sinds we een Ektorp bank van Ikea hebben, vind ik het leuk om per seizoen van hoes te wisselen. De hoezen koop ik meestal tweedehands via marktplaats. Maar er zijn ook diverse winkels waar je losse Ektorp hoezen kunt kopen, zoals dekoria.

In maart wisselde ik de spijkerbroekblauwe hoes die ik via marktplaats had gekocht, om voor de gele Ektorpbank hoes die destijds bij de bank werd geleverd.

Ektorp bank hoes wassen

Voordat ik de hoes op de bank deed, waste ik hem eerst netjes op 30 graden met een gewoon wasmiddel voor de gekleurde was. Vervolgens deed ik hem over de bank en ontdekte:

‘Hè bah, er zitten nog vlekken op de leuningen!’

Groene zeep en vlekken

De betreffende vlek was een soort vetvlek van ons hondje Trixie. Zij ligt namelijk graag op de armleuning van de Ektorp bank. Wat te doen? Ik had de Ektorp hoes immers al gewassen.

Toen bedacht ik dat ik mooi groene zeep kon proberen om de vlekken eruit te krijgen. Groene zeep wordt immers ook altijd aangeraden om vieze boorden van overhemden schoon te krijgen! Zie ook mijn post over de pH-waarde van Groene zeep.

Groene zeep en vlekken verwijderen

Ik gebruikte mijn emmertje met zachte groene zeep. Ik haalde er een handjevol groene zeep uit, en smeerde daarmee de vettige vlek op de Ektorp hoes in.

Groene zeep en vlekken

Vervolgens deed ik de hoes opnieuw in de wasmachine, en waste weer op 30 graden. Normaliter zou ik bij dergelijke vlekken liever op een iets hogere temperatuur wassen, maar dat durfde ik niet omdat ik bang was dat de hoes dan niet meer zou passen.

Gelukt! Dankjewel Groene Zeep!

Nadat ik de hoes weer aan de waslijn had laten drogen, kwam het moment van de waarheid. Zouden de vlekken eruit zijn dankzij Groene Zeep? Ik deed de hoes weer om de bank, en keek een beetje bezorgd naar de armleuningen. Maar warempel! De vlekken waren er prima uitgegaan.

Groene zeep en vlekken

Lang leve groene zeep!

Praktische informatie over groene zeep

Het fijne aan groene zeep is dat het multifunctioneel is, en gewoon bij elke willekeurige supermarkt verkrijgbaar. Je kunt groene zeep kopen in vloeibare vorm, of in ‘zachte’ vorm. De zachte vorm is de versie in een emmertje. Deze variant voelt als een soort gelei. Hij kost 2,19 bij Albert Heijn.

Vloeibare groene zeep koop je voor 1,59 bij AH.

De Kruidvat heeft ook een huismerk versie gemaakt van groene zeep.

Leestips

P.S. Aimee mailde mij met een vraag over Groene zeep tegen rusteloze benen!

Similar Posts

21 Comments

 1. Deze groene zeep kennen wij goed. Tegels in de doucheruimte op de grond helpt daar ook mee. Kalk resten weg. Nu hebben wij niet meer nodig. Wij hebben ding geplaatst in meterkast voor de waterleiding schone kalk verdwijnen. En helpt goed. Lekker frisse water om te drinken. Je jen het wel.

 2. Ha Nicole,

  ja… groene zeep is echt een wondermiddel.
  En weet je wat ook een wondermiddel is?
  De zon!
  Vandeweek had ik de was gedaan en mijn lievelingsshirt had nog steeds van die gele vlekken van de stampers van de lelies.
  Ik heb het shirt nat in het gras gelegd en aan het eind van de middag…. weg!
  Zoooo blij!

  Zonnige groet, Marlou

 3. ‘k Heb heel weinig ‘mooimakers’ in huis, maar groene zeep (ik noem ze nog altijd bruine zeep) is er toch een van.
  Lie(f)s.

 4. Mijn moeder was vroeger altijd zo enthousiast over groene zeep, net als sunlight zeep. Ik heb dit allemaal van haar over genomen. Het maakt gewoon echt goed schoon.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.