Reacties

Vaatwasser uitpakken: 3 praktische tips — 24 reacties

 1. elke avond gaat de vaatwasser aan , wnat goedkoop nachttarief, en elke morgen voor het ontbijt ruimen de 2 oudsten hem uit de een de onderste lade en de ander de bovenste, bevalt mij prima :-D

 2. Hoi,
  mijn kinderen zeuren er al tijden om, waarschijnlijk omdat zij ook mee moeten helpen met de afwas. Wij hebben dus geen machine en denken er ook niet aan, tot groot verdriet van de kinderen ; )
  Wij wassen één keer per dag af en dat gaat prima. Bespaart energie en water ; )

 3. Ik ruim hem 's morgens altijd uit en 's nachts laat ik hem draaien, goedkope stroom en dan is het 's morgens ook nog warm en kan ik de afwas de hele dag door er weer in kwijt.

 4. Ja wij hebben een afwasmachine die zetten we om 23.00 aan (nachtstroom) en ik pak hem bij het koffie zetten smorgens weer uit, dan sta ik toch te wachten tot de senseo warm is en de kopjes gevuld worden.

 5. Hier geen afwasmachine, maar gewoon met de hand ( radiootje aan, muziekje ). Onze zoon en dochter helpen altijd mee tenzij het echt niet kan om bepaalde redenen. Met het afwassop reinig ik meteen het fornuis en de oven en dweil ik meteen de benedenverdieping, na de afwas welteverstaan!

 6. Ik laad hem 's morgens uit. Ik heb tenslotte geen mooi servies en een servieskast om het niet te showen ;-) 's nachts draait de machine op goedkope stroom. Tafeldekken doe ik niet dat doen de kinderen bij toerbeurt (net als afruimen)

 7. Ik heb al 29 jaar een vaatwasmachine. Kinderen, een baan van minimaal 40 uur -onder schooltijd,'s avonds en op zaterdag- was ik het rommelig aanrecht spuugzat. Iedere keer zeggen we; als deze stuk is kopen we geen nieuwe. We zijn AOWers. Maar vier maanden geleden toch wel weer een nieuwe. Het uitpakken is erg wisselend. Ik laat hem pas werken als hij vol is.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 8. Haha, gezellig afwassen. Daarom wilde mijn ma er vroeger ook geen eentje. Wel zo huiselijk. En wie moest er altijd in d'r eentje afwassen? :(

  Vind het echt een geweldige uitvinding. Ik maak hem meestal leeg omdat ie heeft aangestaan omdat ie vol was, maar dat is niet altijd op het zelfde moment. (heb er wel echt een gruwelijk hekel aan :D)

 9. Ik heb een machine, maar gebruik hem niet veel. Hij staat in de bijkeuken en het heen en weer lopen met vaat is mij eigenlijk te lastig.
  Daarom was ik meestal op de hand af. Tenzij ik heel veel heb, of een keer echt geen zin om gewoon af te wassen. Dan gaat het in de machine.

  Ik heb blij dat ik hem heb, als back-up zeg maar. Maar als hij stuk gaat wordt hij niet vervangen. Daarvoor vind ik hem te onbelangrijk.

 10. Hier gaat hij elke nacht aan (goedkoop stroom) en in het weekend soms een keer extra omdat iedereen dan de hele dag thuis is en dus meer afwas.
  En eigenlijk elke ochtend wordt hij leeggemaakt door oudste zoon (moet het laatste naar school...).
  En dan kan alle vaat er de hele dag weer in.

 11. Jaha, ik zou 'm ook niet kunnen en willen missen! En ik heb nog een tip voor als ooit iemand een nieuwe (keuken) wil: Installeer de vaatwasser op ooghoogte! Ideaal en goed voor de rug! Wij laten hem ook 's nachts draaien en 's morgens pak ik hem uit.

 12. Ja ik heb er een en het is echt heerlijk alles er in te zetten en te genieten van de schone vaat!Meestal ruim ik hem leeg in de ochtend.Maar haal dan eerst de ontbijtspullen bordjes kopjes etc alvast uit de vaatwasser heb ik minder uit te ruimen voor mijn gevoel.

  Groetjes Eveline!:)

 13. Toen ik zo'n 15 jaar geleden mijn eerste vaatwasser kreeg voorspelde een collega me dat de dag zou aanbreken waarop ik een hekel zou krijgen aan het uitpakken. Ik keek haar met grote ogen aan, wat een onzin dacht ik toen, een paar maanden later dacht ik pfff alweer dat ding uitpakken. Maar eh...ik lees hier over 1 maal per dag de vaat draaien maar dat lukt hier niet, 's middags draai ik een kort programma voor de vaat van overdag en die pak ik tijdens het koken uit. Na het warme eten gaat ie weer aan zodat ik niet 's morgens vroeg hoef uit te pakken.

 14. Nee, heb er helaas geen. Echt bizar dat dat in dit huis (dat we huren, dus kan er zelf weinig aan doen) niet kan. Megagroot en niet eens een aansluiting voor een vaatwasser :(((. Ik ga Job toch proberen over te halen een gat te boren (na toestemming), want ik zou er heel erg gelukkig mee zijn!

 15. Mijn eerste afwasmachine kocht ik in 1975. Belachelijk vond iedereen dat toen nog. Ik was een luie en verpillende huisvrouw. Maar ik vond dat de afwas vooral MIJN energie verspilde. Met een baan voor de volle werktijd en studeren in de avond had ik geen behoefte aan die klus. Mijn halve dagen werkende vriend liet de afwas (en het koken en schoonmaken en de reparatieklussen) over aan mij. Dat was tenslotte vrouwenwerk.

  Mijn keuken had geen afvoer voor de machine, dus bond ik een touwtje aan de afvoerslang, zodat ik die aan de kraan kon hangen en het afwaswater in het gootsteenbakje kon weglopen.

  Inmiddels heb ik de vriend alweer lang geleden de deur uitgedaan en ik gebruik nu 2 afwasmachines. Uit de ene pak ik het schone spul om te gebruiken en in de andere verzamel ik de vuile vaat, totdat die vol is en op nachtstroom alles lekker schoon wast. Dan wisselen doen de 2 machines aan rolverwisseling.

  Uitruimen hoeft dus eigenlijk niet meer.
  Ik heb een zelfreinigende servieskast.

  • Je klinkt als een kordate dame Vlierbloesem : ) Groot gelijk dat je koos voor een vaatwasser.

   En als ik het zo lees, was het ook een goede actie om die vriend aan de stoep te zetten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>