Reacties

Maakt het washandje een come-back? 8 voordelen! — 21 reacties

 1. ik las het deze week nog ergens
  maar bij mij zijn er die altijd geweest....
  Ik kies voor washandjes een goedkope en dunnere kwaliteit , dat wast gemakkelijker
  bij handdoeken na het douchen kies ik een hele goeie en dikkere kwaliteit, dan heb je er maar eentje nodig
  Een @->- voor U.

 2. Jazeker! Altijd witte, zodat je ze mooi bij alle andere 60 graden was in kunt doen. Ze hangen op de rand van de wasmand te drogen zodat ik ze er in kan gooien als ze droog zijn (nooit vochtige was gewoon in de wasmand doen, dan komt het weer er in).
  Als ze af zijn, kun je ze vaak nog wel een tijd binnenstebuiten gebruiken. En als dat ook niks meer is, pak ik de kartelschaar en knip de randjes los. Dan leven de washandjes nog een tijdje door als aanrechtdoekje en duizendingendoekje. Hoog gewassen worden die weer lekker schoon en door het kartelrandje hoef ik ze niet om te zomen. Werkt perfect, scheelt microplastics.

 3. Op vakantie nam ik altijd wat washandjes mee en die was ik dan direct na het douchen. Ben er wel eens 1 tegengekomen in een Zwitsers hotel, maar in de omliggende landen vrijwel nooit. Neem overigens ook een stuk zeep mee. Al die vloeibare troep spoelt voor meer dan de helft ongebruikt het doucheputje in, ook als je het op een washandje gebruikt. Weet nog van de komst van de douchespons. Na een paar weken was mijn moeder daar klaar mee,. En terecht. Zelf heb ik dat nooit in huis gehaald. Ik koop het liefste de badstoffen washandjes en die mogen zeker niet te zacht zijn. Blokken zeep is een ander probleem, de keuze daarin is enorm afgenomen.

  • Recht uit mijn hart 💖. Inderdaad washandjes mee en stukken zeep. Neem ook altijd zeepdoos met een stuk Sunlight mee om oa de washandjes en andere dingen te wassen. De washandjes en handdoeken van de Hema vind ik lekker ruw. Stukken zeep ontdekt bij de Onlinedrogist.nl. We moeten zogenaamd minder plastic gaan gebruiken maar stukken zeep wat in karton/papier zit is steeds moeilijker te vinden.

 4. Ik gebruik iedere dag een washandje, met zeep. In het stuk zeep heeft mijn man een gat geboord, ik heb er een touw doorgehaald en aan de kraan gehangen.
  Voor mijn dochters in Australië heb ik washandjes mee genomen uit Nederland. De lapjes bevielen niet!

 5. Wij gebruiken ze ook altijd! Is toch super makkelijk? Ik gebruik al tijden weer "gewone"zeep, bevalt veel beter dan al die douchegels, en je hebt veel minder afval. Dat gaat prima met een washandje. Elke dag gooi je ze natuurlijk na gebruik in de was, net als de handdoeken, perfect. Leve het washandje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder