Reacties

Keukenlinnen: hoeveel handdoeken nodig? En hoeveel theedoeken? — 50 reacties

 1. Ik heb veel keuken textiel. Vaatdoekjes gaan hier heel hard. Vaak wel 4 per dag. We hebben een groot gezin en als een van de kinderen bijv de tafel schoonmaakt pakken ze meestal een schone doek. Voor je het weet liggen er aan het eind van de dag drie/vier doekjes op het aanrecht. En ik heb ook nog een stapeltje washandjes liggen om de handen en mond van de jongste mee schoon te maken.

 2. Oh ik heb ook veel meer! Maar stoor me er niet zo aan. We hebben het in ons washok liggen, alles netjes in onlangs opgeruimde bakjes. Met twee kleine kindjes vind ik het wel fijn om extra te hebben want er valt nog wel eens wat om enz.

 3. Ik heb er ook veel ik heb veel theedoeken (bij ons zijn dat keukenhanddoeken)en vaatdoeken veel stoffen servetten en dan nog mijn verzameling tafellakens,gemiddeld 3per week ik ben namelijk een beetje een verzamelaar van dit soort dingen.

 4. Ik heb veel :-)maar ik gooi alle doekjes dagelijks in de was, vaatdoek en handdoek. Maar sinds kort ben ik dol op linnen, dus elke keer dat er iets versleten is koop ik er linnen voor terug.

 5. ...ik heb het nooit geteld maar ik heb genoeg van alles. Bovendien gebruik ik tafellakens en stoffen servetten.
  Mijn keukenlades zien eruit zoals die van jou (voordat je de lades opruimde????)

 6. Leuk om te lezen. Ik gebruik elke dag schoon textiel. Minimaal 1vaatdoekje, vaak meer. Maar ook elke dag een schone handdoek en theedoek. En dan zijn we maar met z’n tweetjes en hebben we een vaatwasser. Vaatdoeken verslijt ik tot de laatste draad, sommigen zijn al jaren oud. Belangrijkste is dat ze schoon zijn. Op vakantie met de caravan gooi ik de slechtste vaak weg. Die gele doekjes vind ik verschrikkelijk, die gebruik ik nooit.

  • Ik heb 12 theedoeken die ook als keukenhanddoek worden gebruikt, en 6 vaatdoeken. Wij zijn met drie en hebben een vaatwasmachine. Ik vind dit aantal zeker genoeg.

 7. Dat ziet er weer keurig uit ! Maar ik vraag me wel af wat je met die vuilniszak met afgedankte doeken gaat doen, hopelijk niet in de kliko ! Ook textiel met gaten en vlekken kan gerecycled worden en mag in de textielcontainers van de gemeente.
  Groet, Greetje54

 8. Doordat ik geen dweiltjes gebruik, maar of natte doekjes of doekjes van een rol, verbruik je minder vast textiel. Ik weet dat het vervuilend is, maar anders gebruik ik 10 dweiltjes op een dag. 1x gebruiken en ik vind het vies. Verder gebruik ik de theedoek zelden tot nooit, want we hebben een vaatwasser en daar komt alles kurkdroog uit. Handenwassen doe ik vooral op het toilet, dus de handdoek wordt ook niet veel gebruikt.

 9. Ik heb ook echt enorm veel keukendoeken, theedoeken, handdoekjes et cetera liggen. Vooral als ik ergens hele leuke zie of een mooie aanbieding zie gaat het zo weer mee. Durf het eigenlijk ook niet te tellen haha

 10. Dit is een mooi artikel voor als je op jezelf gaat wonen. Toen had ik echt die vraag. Inmiddels heb ik keukenlinnen in overvloed denk wel 25 vaatdoekjes, 20 handdoeken en 20 theedoeken. Niet omdat, ik er zoveel nodig heb, maar omdat ze multifunctioneel zijn en je nooit zonder wil zitten.

 11. Ik doe eens in de 4/5 weken een kookwas.Heb gewoon te weinig van dat soort spullen om het eens per week te wassen.Draai de meeste was op 30/40 graden, 60 graden nooit,vandaar.
  Dus tafellakens,vaatdoeken,thee en keukendoeken heb ik flinke stapels van.Voordeel is wel dat je er daardoor langer mee doe,sommige setjes heb ik al 20 jaar.
  Zijn vaatdoeken sleets,en nu ook 2 sets keukentextiel gaan ze mee op vakantie en gooi ze daar weg.(net als oude washandjes,ondergoed etc

 12. Zo'n plintlade lijkt me ideaal. Geeft veel extra ruimte, terwijl er standaard een heleboel onbenutte ruimte onder het keukenblok zit. Ik vraag me alleen af, of het zo dicht op de vloer droog genoeg is voor handdoeken en dergelijke.

  • Ja, dat ging prima Vlierbloesem. Maar op een gegeven moment kregen we er muizen in! Toen de keuken is geupdate heb ik daarom met pijn in mijn hart afscheid genomen van die handige plintlades.

 13. Ik denk dat wij wel 20 vaatdoeken hebben. En dat is ook prima, dan vervang je ze misschien wel eerder omdat er genoeg is.

  Love As Always
  Dimario

 14. Bijzonder weinig. Geen handdoeken alleen theedoeken. M'n handen was ik in de douche/wc-ruimte die op kortere afstand is. Theedoek gebruik ik eerst voor de afwas (die ik zeker niet dagelijks doe bij gebrek aan een volle afwasbak) en daarna blijft ie hangen als vaatdoek. Heb wel van die vezeldoekjes om de afwas op te laten drogen. Die dingen maak ik daarna schoon in m'n awaswater en gaan zo redelijk lang mee.

  Heb de indruk dat alleenwonen voordeel heeft voor het millieu met weinig materiaal en weinig waterverbruik. ;-)

 15. Ik heb 14 theedoeken, 21 handdoeken, 21 vaatdoekjes, 1 schort, 3 tafellakens en 2 linnen droogdoeken.
  Tafellakens voor binnen en voor buiten (andere maat) en 1 voor de feestbijzettafel. Elke dag minimaal 1 keer een schone set keukenlinnen, vaak wel 2 of 3 keer. En de wc ook dagelijks een verse. (Gewoon dezelfde als de keuken, kan lekker mee in dezelfde was)
  Ik hang ze te drogen voor ze in de wasmand gaan. Met een 9 kilo trommel duurt het even voor je trommel vol zit.
  De theedoek pakken we een keer of 4 per dag. De handdoek soms wel 4 keer per uur! Die gaat echt wel in de was na hooguit een dag. De meeste bacteriën veeg je af als je je handen afdroogt. Ik denk dat de handdoek viezer is dan de theedoek. Mijn man neigt naar ook even de vloer doen met de vaatdoek en hem dan terugleggen.. ik pak dan ook heel regelmatig een schone.
  Aik heb wat resteerde van de vorige set (20 jaar oud op moment van vervangen) in de bijkeuken gelegd. Poetsdoeken, kotsopveegdoeken, klusdoeken, autowasdoeken. Als het te smerig is gaat het weg. Te versleten, ook weg(meestal nog 1 keer gebruiken met motorblok poetsen of dingen als wasbenzine erop).

  Nou zijn we hier 24/7/365 met 2 of 3 personen thuis en wordt elke maaltijd gegeten alsof we 60 jaar geleden leven. Koekjes bakken we en wraps maken we. Soep begint met het maken van bouillon en niet met een pakje. Mijn kleuter kent recepten uit het hoofd. Aka.. de keuken wordt uren per dag gebruikt. Meer dan de bank.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder