Reacties

Koop jij 50 kledingstukken per jaar? + therapie om het af te leren — 22 reacties

 1. Ik bedacht vanmorgen dat de legging een geweldige uitvinding is. Lekker thuis, in de tuin, tuinieren of hokken schoonmaken , ontspannen op de bank maar ook met hoge hakken, leuke veterlaarsjes met hak en iets kleurigs erop. Wat belachelijk 50 stuks . Mensen hebben nooit genoeg en hoe blij zijn ze ermee???? Ik mag van mijzelf dit jaar max. 6 dingen kopen maar geen idee of ik dat haal. Ik heb genoeg. Misschien een paar zomerschoenen

 2. Een gemiddelde is natuurlijk geen exacte wetenschap. Er zijn dus mensen die veel minder kopen en mensen die onzinnig veel kopen. Ik koop niet veel kleding en meestal maar in 2 kleuren, zwart en groen, dat maakt dat al mijn kleding te combineren is. De mode volgen doe ik niet.

  • PS slecht voor het milieu is het hele mode gebeuren, als je alleen al kijkt naar de haute couture , al die modeshows met kleding die voor een groot deel niet eens in de winkel beland , maar waar wel heel veel werk en dus ook grondstoffen en energie voor gebruikt word.

 3. Ik haal die 50 wel. Als daar tenminste ook ondergoed en sokken bijzitten.

  Een goede vriend noemt mijn stijl 'eclectisch'. Zo ver zou ik niet willen gaan, maar ik houd wel van mooie, bijzondere en stoere maar ook vrouwelijke kleding.

 4. Met ondergoed en sokken erbij heb ik afgelopen jaar (2023) 20 kledingstukken ‘gekocht’ (waarvan ik 8 zelf genaaid heb, 2 beha’s met bijpassende onderbroeken (nieuw) en de rest tweedehands) . Omdat wij een deel van de winter in Australië doorbrengen heb ik meer zomerkleding nodig.

 5. Bij de gratis training moet je e-mailadres worden ingevuld! Dan dus niet ( om herhaal zeur mails te voorkomen)
  Ik noteer sinds vorig jaar hoeveel kleding ik koop. Vorig jaar 7 stuks, teveel in mijn geval want de kasten puilen uit. Toen ik nog werkte kocht ik alles wat ik mooi vond, daar kan ik nog jaren mee doen. Ik leed aan shopverslaving. Door noteren wat ik koop krijg ik het onder controle ( hoop ik)

 6. Telt 1 sok als 1 kledingstuk? Maar ook dan haal ik het bij lange na niet. Draag ook dingen behoorlijk af. Heb een voorkeur voor dunne truien die behoorlijk warm kunnen zijn. Geen onnodige kleding als stropdassen, colberts of strikken.

  Ooit rond 1995 heb ik een online rekenprogrammaatje gemaakt voor de ecologische voetafdruk. Stond tussen 2000 en 2011 online. (Heet tegenwoordig vaak CO2-voetafdruk, maar dat omvat minder.) In dat ding stond onder meer het opgetelde gewicht van je huisdier(en) en het gewicht aan kleding dat je jaarlijks koopt. Je kon daarbij aangeven welk deel 2e hands is gekocht. Aantal stuks is een beetje onzin. Vind het nogal een verschil tussen een sok en een oversized bontjas.

 7. Nieuw bijna niets. Tweedehands veelll gekocht dit jaar want zowel ikzelf als mijn dochter moesten een volledig nieuwe garderobe. Ik ben 45 kilo afgevallen en dochterlief kreeg in ene (ploep!) een volwassen lijf.
  De te grote dingen heb ik veelal ook weer verkocht dus per saldo valt het erg mee. En ik koop grotendeels ethische kleding.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder