Reacties

Het Verboden woord is... overgang! — 11 reacties

 1. Overgang had ik ook gehad. Opvliegers erbij. Maar is was toen 53 jaar opgehouden met ongesteld. Vroeg voor mij. Overgang is geen pretje om te hebben. Ik heb nooit wat er gedaan met pilletjes. Fijn weekend.

  • Op zich ben je wel Caroline's doelgroep Naomi, omdat ze deze informatie ook al aan jonge vrouwen wil laten weten zodat zij beter voorbereid zijn dan zij was.

 2. Van de overgang heb ik niet erg veel last gehad. Denk ik. Geen opvliegingen of nachtzweten. Wel had ik andere klachten en was vaak zenuwachtig en onzeker.En werd dikker. Maar in de tijd dat ik in de overgang was werd daar niet zoveel aandacht aan besteed. Dus ik ploeterde voort en het ging voorbij.
  Heb nu, hoewel vijftien jaar ouder, veel meer energie dan in die jaren.

 3. Mijn grootste overgangsklacht was veel en veel meer menstruatie. Als ik in details treed, wordt het onsmakelijk, dus dat doe ik maar niet, maar dat dan elke 2-3 weken, minstens een week. Eerst aan de pil gegaan, maar daarmee verergerde m'n migraine. Nu al zo'n 6 jaar een mirenaspiraal, maar ik voel m'n cyclus nog steeds en zie met angst en beven tegemoet dat deze verwijderd moet worden.

  Andere klachten heb ik vast ook wel, maar dat zijn vrijwel dezelfde klachten als ik al had van de fibromyalgie, dus die vielen niet zo op. Het is mogelijk wat erger geworden en ik hoop dus ook dat het na de overgang, ooit, weer minder zal worden.

 4. Ik ben nu 74 jaar en heb nooit iets gemerkt van de overgang! Rond mijn 55ste menstrueerde ik voor het laatst en dat was het. Mijn zussen hebben mijn portie wel overgenomen, allemaal jarenlang erg veel last gehad.
  Mijn moeder heeft ook weinig tot niets van de overgang gemerkt!

 5. Ben er praktisch doorheen maar slik wel synapause voor de vaginale atrofie. Echt een verademing is dat. En dat Francine Oomen niet dol is op hormonen....neem ik persoonlijk niet serieus.
  Een goed advies van een gynacologe daar in tegen wel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder