Geslaagd! Hoe lang geslaagd vlag laten hangen?

hoe lang geslaagd vlag laten hangen

Mijn oudste dochter is geslaagd!

Hoeraaaa!

Geslaagd zijn is altijd weer een heerlijk moment voor zowel het kind als de ouders.

Het is een leuke traditie om dan de vlag uit te hangen. Vaak inclusief nu overbodige schooltas. Maar hoe lang mag je zo’n geslaagd vlag laten hangen?

Hoe lang geslaagd vlag laten hangen?

In theorie mag je het hele jaar door de Nederlandse vlag laten hangen. Dat staat op de site van de Rijksoverheid. Daar schrijven ze:

‘Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag. U mag als burger, bedrijf of organisatie op alle dagen van het jaar de vlag uithangen.’

De overheid noemt specifiek geslaagd zijn voor een examen, als aanleiding om de vlag op te hangen. Hoe lang je een geslaagd vlag laat hangen is dus aan jou. Wat vinden jij en je kind prettig? Hoe lang een vlag blijft hangen wisselt bovendien per provincie en buurt. In Brabant hangen vlaggen echt wekenlang.

Je kunt de vlag bijvoorbeeld laten hangen tot na het eindexamenfeest of tot na de diploma uitreiking.

3 Momenten/ redenen om de vlag op te ruimen

Hieronder een overzicht van redenen of aanleidingen om de vlag op te ruimen:

  • De anderen in je buurt halen de vlag naar binnen, en je vindt het niet prettig als alleen bij jullie de vlag nog uithangt.
  • Je maakt je zorgen over de kleuren van de vlag en slijtage aan de stof. Buiten heeft een vlag natuurlijk wel meer te lijden.
  • Het is inmiddels bijna Kerstmis ; )))

Niet geslaagd wat nu?

Het is het scenario waar iedereen bang voor is: niet geslaagd zijn. Wat zijn dan je opties? Als je cijfers niet al te laag zijn is er de mogelijkheid van een herexamen. Hopelijk slaag je dan alsnog. Is dat geen optie, of haal je ook die niet? Dan zijn er twee mogelijkheden: je moet het hele jaar opnieuw doen, of je gaat naar het volwassen onderwijs en haalt daar zogenoemde deelcertificaten voor de vakken waarvoor je gezakt bent.

Geslaagd taart!

geslaagd taart

Leestip

Magister

Hang jij wel eens de vlag uit? En wat vind jij een respectabele tijd om een vlag te laten hangen na het halen van een eindexamen?

Similar Posts

20 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.