Zindelijkheidstraining en slimme wc-bril

Schermafbeelding+2011 01 21+om+11.40.49

Ik hoor het nog geregeld: ‘Kinder worden sneller zindelijk als ze katoenen luiers dragen. Maar mijn ervaring is toch anders.

Lappen van de Hema in 1995 t/m 1999

Toen ik nog een jong moedertje (25) was, droegen mijn oudste dochter en zoon katoenen luiers van de Hema. Het waren nog van die ouderwetse lappen, die ik in ‘vliegtuigmodel’ vouwde en met spelden vastzette. Later kwamen er luierklemmetjes die ik echt geweldig vond. Over de katoenen luier droegen ze een luierbroekje. De vieze poepluiers spoelde ik uit in de wc, en deed ze daarna in een emmer met water om ze te weken.

1999: Luiers van de Aldi

Dat beviel me eigenlijk prima, behalve dat mijn kinderen er beslist niet sneller van zindelijk werden. En toen ik ontdekte dat ik bij de Aldi prima, goedkope wegwerpluiers kon kopen, verloor ik al mijn motivatie, en bracht mijn jongste drie met wegwerpluiers groot.

Potje en wc

Toen kwam de fase van ‘het potje’ gevolgd door ‘de wc’. In een babyzaak kocht ik zo’n mini toiletbrilletje, zodat ze niet in het gat van de wc vielen, maar dat was geen succes. Dat kleine brilletje had namelijk de neiging te verschuiven, waardoor mijn kinderen angstig werden. Dan gingen ze liever op het potje, of ik moest ze vasthouden op de wc.

Family Seat

Inmiddels zijn mijn kinderen allemaal van een leeftijd dat ze zindelijk zijn, maar toch kan ik nog enthousiast worden over handige vondsten. Ik vond laatst bijvoorbeeld de zogenaamde ‘Family Seat‘. Dat is een soort dubbele toiletbril, waar een kleine wc-bril in zit! Echt ideaal vind ik.

Lees ook mijn post over het vraagstuk: Baby in box?

Wat gebruik(te) jij als luier: katoenen lappen, voorgevormde luiers of wegwerpluiers?
Hoe deed jij dat met kleine kinderen op de wc?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.