Zuiveringszout Kruidvat oftewel baking soda

Zuiveringszout Kruidvat

Afgelopen week kwam ik bij de Kruidvat een grote pot zuiveringszout oftewel baking soda tegen. Een pot zuiveringszout van de Kruidvat van 650 gram kost 3,09. Even ter vergelijking: baking soda van het bekende merk Arm and Hammer dat verkocht wordt bij o.a. Jumbo kost 1,59 voor 454 gram bij Jumbo.

Het stond niet bij de schoonmaakmiddelen overigens, maar tegenover de schappen met medicatie.

Ingrediënten zuiveringszout Kruidvat

Hieronder het etiket met daarop de ingrediënten van het Sunny Naturals zuiveringszout, dat bestaat uit 100% natriumbicarbonaat.

Zuiveringszout Kruidvat

Kruidvat zuiveringszout: toepassing volgens het etiket

Zoals je ziet is dit de versie van baking soda die zowel inwendig uit als uitwending gebruikt kan worden.

Zuiveringszout kopen

Baking soda Kruidvat samenvattend

Bij Kruidvat kun je nu ook terecht voor zuiveringszout oftewel baking soda, maar je bent goedkoper uit met een pak Arm and Hammer bij Jumbo of Albert Heijn. Je kunt het in een Kruidvat winkel kopen, maar ook online bestellen. In het laatste geval komen daar nog verzendkosten bij, tenzij je voor meer dan 50,- bestelt…

Wil je meer adressen weten waar je zuiveringszout kunt kopen? Lees dan mijn post: Waar kun je zuiveringszout of baking soda kopen?

Je kunt bij Kruidvat ook terecht voor Epsom zout.

Wie heeft ervaring met het zuiveringszout van Kruidvat? Ik heb zelf alleen de versie van Arm and Hammer in huis ; )

Leestips

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik zou helemaal niet weten van deze ervaring. Ik koop ze niet. Misschien weten de andere wel. Wel prijzig deze. Wel handig tip om te weten.

 2. Het staat in Middelburg bij de sport supplementen. We gebruiken het hier in huis puur voor de schoonmaak maar niet die van het Kruidvat.

  1. Als ik me niet vergis heeft dat te maken met het feit dat baking soda zowel een werking heeft op noradrenaline OF adrenaline, ik vergeet welke en of het nou deze verhoogt of verlaagt.. een ander onderzoek zegt, het vergroot opname van creatine, en het veroorzaakt ook als ik het me goed herinner een kleine tot matige ”pump” (nitric oxide stimulation of NOS, in t engels). Het vergroot (mede) daardoor uithoudingsvermogen enigzins. Aldus de wetenschappelijke bronnen op Examine.com. Examine is trouwens een echte aanrader als je iets over supplementen moet weten . Baseert z’n claims op of er bij onderzoek met controle/placebo groep / ”double blind” blijkt dat iets een bepaalde werking heeft of niet. Heeft me nog niet in de steek gelaten. Kan geld schelen als je min of meer garantie wil dat het supplement doet wat de verkoper zegt. Sommige doen dat namelijk niet..

   https://examine. com/supplements/ sodium-bicarbonate/

 3. Oeps, ik wist zelfs niet van het bestaan af en vroeg me bij de titel al af wat het is, nou ja,ik ben ook pas 58 jaar huisvrouw, dan kun je nog niet alles weten;-)

 4. Zuiveringszout kan je voor ontelbare doeleinden gebruiken, maar als het gaat om consumptie dan is aan te raden om het bij een natuurwinkel te kopen, want alhoewel op de verpakking staat 100% zuiveringszout, het schijnt aluminium te bevatten, e.e.a. vanwege de behoudbaarheid.

 5. Hoi Nicole,

  ik heb wel eens zuiveringszout gebruikt na een week vasten.
  Getverdemme, wat was dat vies.
  Maar ja… het was voor het goede doel: een rein lijf! Dus als ik het weer zou doen (dat vasten) dan zou ik het wéér gebruiken.
  En goed, dat Kruidvat het heeft. Ik kocht het ooit bij de drogist, maar die bestaat dus niet meer.

  Groetjes van Marlou

  .

 6. Ik wist nooit wat backing saoda was, nu dus wel. Op de glazen van mijn bril zitten kleine krasjes, toen ik googelde hierop las ik bij diverse sites dat je deze met backing soda kan verwijderen. Omdat ik niet wist wat backing soda was ben ik er niet op in gegaan, tot ik dit bericht las. Ik ga het zeker een keer proberen. Trouwens, voor mijn moeder haalde ik altijd zuiveringszout bij de apotheek, zei gebruikte dit om koekjes te bakken, alleen ik weet nog dat ik zeker 2 euro moest betalen voor denk ik zo’n 100 gram ofzo. Weet iemand of dit hetzelfde product is want dan ben ik best wel opgelicht bij de apotheek?

  1. Bij de apotheek zijn producten vaak een stuk duurder. De prijzen voor zuiveringszout zijn best verschillend, dus het is zeker mogelijk dat je relatief erg veel hebt betaald bij de apotheek. Ik zou het liever bij de Jumbo kopen als ik jou was.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.