Reacties

Zuiveringszout Kruidvat oftewel baking soda — 14 reacties

  • Als ik me niet vergis heeft dat te maken met het feit dat baking soda zowel een werking heeft op noradrenaline OF adrenaline, ik vergeet welke en of het nou deze verhoogt of verlaagt.. een ander onderzoek zegt, het vergroot opname van creatine, en het veroorzaakt ook als ik het me goed herinner een kleine tot matige ''pump'' (nitric oxide stimulation of NOS, in t engels). Het vergroot (mede) daardoor uithoudingsvermogen enigzins. Aldus de wetenschappelijke bronnen op Examine.com. Examine is trouwens een echte aanrader als je iets over supplementen moet weten . Baseert z'n claims op of er bij onderzoek met controle/placebo groep / ''double blind'' blijkt dat iets een bepaalde werking heeft of niet. Heeft me nog niet in de steek gelaten. Kan geld schelen als je min of meer garantie wil dat het supplement doet wat de verkoper zegt. Sommige doen dat namelijk niet..

   https://examine. com/supplements/ sodium-bicarbonate/

 1. Zuiveringszout kan je voor ontelbare doeleinden gebruiken, maar als het gaat om consumptie dan is aan te raden om het bij een natuurwinkel te kopen, want alhoewel op de verpakking staat 100% zuiveringszout, het schijnt aluminium te bevatten, e.e.a. vanwege de behoudbaarheid.

 2. Hoi Nicole,

  ik heb wel eens zuiveringszout gebruikt na een week vasten.
  Getverdemme, wat was dat vies.
  Maar ja... het was voor het goede doel: een rein lijf! Dus als ik het weer zou doen (dat vasten) dan zou ik het wéér gebruiken.
  En goed, dat Kruidvat het heeft. Ik kocht het ooit bij de drogist, maar die bestaat dus niet meer.

  Groetjes van Marlou

  .

 3. Ik wist nooit wat backing saoda was, nu dus wel. Op de glazen van mijn bril zitten kleine krasjes, toen ik googelde hierop las ik bij diverse sites dat je deze met backing soda kan verwijderen. Omdat ik niet wist wat backing soda was ben ik er niet op in gegaan, tot ik dit bericht las. Ik ga het zeker een keer proberen. Trouwens, voor mijn moeder haalde ik altijd zuiveringszout bij de apotheek, zei gebruikte dit om koekjes te bakken, alleen ik weet nog dat ik zeker 2 euro moest betalen voor denk ik zo'n 100 gram ofzo. Weet iemand of dit hetzelfde product is want dan ben ik best wel opgelicht bij de apotheek?

  • Bij de apotheek zijn producten vaak een stuk duurder. De prijzen voor zuiveringszout zijn best verschillend, dus het is zeker mogelijk dat je relatief erg veel hebt betaald bij de apotheek. Ik zou het liever bij de Jumbo kopen als ik jou was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder