Maden in de container? Tips om er van af te komen!

Screen Shot 2018 05 30 at 15.55.19

Het is een veelvoorkomend probleem nu het zo warm is buiten: vieze, kronkelende maden in je groene container.

Dat als je de deksel omhoog doet je begroet wordt door van die vieze, witte bewegende beestjes. Ze lijken een beetje op rijstkorrels, hoewel je daar niet teveel bij moet stilstaan want dan lust je daarna geen rijst meer…

Maden hoe ontstaan ze?

Maden zijn de larven van vliegen en muggen. Met andere woorden de vliegen en muggen hebben eitjes gelegd in je container, en dit zijn hun vieze kinderen. Eén vlieg kan wel 1000 eitjes leggen, en als het warm is kunnen die een paar uur later al uitkomen! Geen wonder dus dat het ontstaan van maden in je groene container heel snel kan gaan.

Maden in de groene container: hoe kom je er vanaf?

 1. De simpelste methode is simpelweg de container een tijdje openzetten. Maden houden net als vampiers niet van licht. Ze zitten het liefst lekker op een donkere, vochtige plek. Dus als je de deksel opendoet vinden ze dat niet fijn. Een open container geeft bovendien vogels de kans om de maden lekker op te snacken. Het nadeel is dat een open container een vieze geur verspreid. Hier op het platteland kan ik de groene container ergens neerzetten waar ik hem niet meer hoef te zien of te ruiken. Maar als je groene container in het zich staat, of in je looppad, kan het idee om de groene container open te zetten wat lastiger zijn.
 2. Maden houden niet van kokend heet water met daarin een scheut groene zeep of azijn. Deze methode kun je toepassen als de container net is geleegd!
 3. Gooi een bos Hedera (klimop) in de groene container en leun achterover terwijl de Hedera de maden vergiftigt : ) Hieronder een voorbeeld van Hedera:Screen Shot 2018 05 30 at 09.07.54
 4. Vul een panty met mottenballen en hang die aan de binnenkant van de container. Dit werkt afschrikwekkend, en kan helpen om maden te voorkomen.
 5. Doe afval in een biologisch afbreekbare tas in de groene container.

Lees ook mijn post over je groene container schoonmaken en tips tegen mieren in huis en motten bestrijden.

Vergeet ook de meelmot niet! En heb je muizen in huis? Ook daar heb ik ervaring mee.

Heb jij last van maden in de groene container? Aanvullende tips zijn van harte welkom in de comments!

59 Comments

 1. Grietje
 2. Sterre
  • Greet
  • Thea
 3. Anja
 4. Eva
 5. Thea
 6. Joannes
 7. An
  • henriette

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.