Reacties

Baking soda tegen maden in de container — 59 reacties

 1. Ik gebruik in de zomermaanden de biologisch afbreekbare zakjes voor mijn gft. Dat werkt goed. Ik heb zo eigenlijk geen last van maden.

 2. Wat een handige tips!
  Gooi geen vlees in de groene container vooral kippenbotjes veroorzaken maden.
  Heb je restjes vlees vries ze in en gooi ze op de dag van de lediging in de container.

 3. Ohbah, ik vind Made echt zo vies! Tot nu toe hebben we nog niet heel erg veel last van, gelukkig maar. Zodra we er last van krijgen pak ik je blog erbij!

  • Albert Hein verkoopt ecologisch afbreekbare containerzakken. In twee maten 140 liter en 240 liter. Per drie in een verpakking. Ze liggen in de buurt van de vuilniszakken.

  • Ik koop voor de bak in de keuken bij Action (het enige produkt dat ik daar koop ????) kleine, biologisch afbreekbare zakjes! 10 op een rol voor ong. 1 euro. Heb nu nog 6 rollen liggen (koop altijd 10 rollen) dus ik kom de zomer wal door!

 4. de truc van de hedra kende ik niet. Ik heb het een keer gehad, ik werd er misselijk van en heb de spuitbus die ik af en toe in huis gebruik om de boel vlo vrij te houden in de container leeg gespoten...
  maar ik heb er al lang geen last meer van #houtzoektomaftekloppen

 5. Ik heb het 1 keer gehad en het was inderdaad zo vies. Eerst dacht ik ook: goh, is het nou rijst of niet? Maar net wat jij zegt: daar moet je niet te lang over nadenken als je rijst je lief is.
  Destijds heb ik er kokend water op gegooid, wat voor mij de meest milieuvriendelijke oplossing was. Sindsdien gooi ik nooit meer vlees in de groene bak. Nu gooi ik sowieso nooit meer vlees weg, soms nog vleeswaren die vergeten zijn en die doe ik in de grijze bak.
  Die tip van de hedera kende ik nog niet. Da's een goeie, die heb ik ruim in voorraad :-D

 6. Vorig jaar heb ik het meegemaakt bij mijn huiscontainer... Jasses, ik ging bijna over mijn nek! Nu zorgen we gewoon dat de container een kleinere zak heeft die sneller vol zit. En we hebben een wormenbak voor het GFT. Veroorzaakt wel kleine vliegjes, maar als je regelmatig de wormenbak omschept, is dat al een stuk minder. En de spin bij de wormenbak helpt goed mee :)

 7. Je zou een advertentie kunnen zetten met “maden, gratis af te halen” ???? Sportvissers zijn er gek op. Mijn jongere broers en zusjes werkten in de vakantie op een madenkwekerij bij ons in het dorp!

 8. Ik heb ze een keer gehad in de prullenbak bij ons thuis. We hebben een prullenbak met drie scheidingsvlakken en het groene afval (met etensresten) was ik vergeten te legen en we gingen een weekendje weg. Drie keer raden van wie ik bezoek had .. zo vies!!

 9. Beste anti-madentip die ik ooit gehad heb: as van de barbecue over de maden strooien. Dat droogt ze uit en dat overleven ze niet. Wij hebben standaard een emmer in de schuur staan waar we de barbecue in legen en gebruiken dat zodra we iets in de container zien bewegen ;-)
  Zout werkt ook, maar daar heb je heel veel van nodig, wat me niet best lijkt voor de verdere verwerking van het groenafval.

 10. Iemand die landelijk woont en een aantal kippen heeft rondlopen kan de kringloop des levens volledig benutten.
  Boor in de bodem van een plastic emmer allemaal gaten en hang deze op aan de onderste tak van een boom. Doe slachtafval, vlees- en visresten in de emmer. Na korte tijd krioelt het in de emmer van de maden. Deze kruipen altijd naar onderen en vallen dan door de gaten op de grond en dienen als voedsel voor de kippen. Om te vissen heb je dan ook altijd een portie verse maden tot je beschikking.

 11. Oh bah, wij hebben dit vorig jaar ook een paar keer gehad toen we nog in Tilburg woonden. Waar ze voorheen de kliko's een keer per week ophaalden, is dat veranderd naar een keer per twee weken. Samen met een zonnetje erbij zorgde dat voor die witte beestjes...
  Mocht het toch nog eens voorkomen, dan ga ik de tip van Geertruide probberen.

  • Ook een keer gehad, alweer jaren geeden. Wilde de katten 's avonds laat binnenroepen en dacht "wat ziet het wit op de oprit tussen carport en straat" , was het een tapijt van maden.

 12. Ik haat maden. Goede tips geef je om ze te vermijden. Ik heb nu last van een mierenplaag. Enig idee wat je daaraan kunt doen? Knoflook, curcumapoeder al uitgeprobeerd!

 13. Bah bah bah! Gelukkig heb ik geen container meer, maar ook in de prullenbak kan dit gebeuren, vooral als je er weinig gebruik van maakt en de vuilniszak er dus langer in zit dan normaliter. Bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder