Reacties

Vaatwasmiddel: dit zijn de 3 opties — 36 reacties

 1. Ik gebruik ook altijd die van de Lidl. Gelukkig zou ik dan niet zo snel voor kiezen, maar poeder vorm is nog iets om over na te denken. Die van de Lidl heeft trouwens geen oplosbaar folie dus ook weer extra afval. Ik denk dat ik ook eens poeder ga proberen. Doe ik in de wasmachine ook dus even een kwestie van aan wennen.

 2. Inderdaad gebruikte ik eerst ook klakkeloos tabletten, omdat daar zo'n ruim aanbod van is. Nadat ik er door iemand op gewezen werd hoeveel duurder dat was dan poeder, gebruik ik al jaren poeder. Je moet daar in de winkel gewoon naar zoeken. De can is wel groter dan een pak, maar het meest in de hoogte. In het kastje onder de spoelbak heeft bijna iedereen er wel ruimte voor, volgens mij. Ik vind het wel lekker hygiënisch, zo'n can. Een kartonnen pak wordt nog weleens wat nat in zo'n kastje door de afwasbak e.d. Alleen als ik op vakantie ga, koop ik een pak tabletten. Dan vind ik zo'n can te zwaar om mee te nemen.

  • In mijn afwasmachine (Miele) zit een maataanduiding in het bakje. Er staat 20 en 30 (ml wellicht) op. Ik strooi altijd tot de 20. Alleen als er heel vette vaat in zit 30.
   Misschien gewoon eens uitproberen. Op de can van 3 kg staat 'voor 90 afwasbeurten'. Dat zou betekenen 33 gram per beurt. Succes!

 3. Ik wist niet eens dat dit in poedervorm bestond, haha! Maar ik vind de tabletvorm wel handig eigenlijk. Momenteel gebruik ik de tabletten van Dreft, maar ik wissel wel eens af. Die van de Lidl heb ik nog niet getest, zal ik binnenkort eens doen!

 4. Op dit moment zout van de plus, glansspoelmiddel van de ah en vaatwastabletten van sun. 4 dozen voor 10 euro, 28 tabltten per doos. En die breek ik doormidden..
  Ik verwacht dat binnenkoort alle sun 1+1 gratis is in de aanbieding bij ah. Dan koop ik weer poeder.

  Vaatwastabletten met oplosbaar plastic hoef ik niet in mijn apparaat, ik hoor het vaakst afvoerproblemen bij vrienden die oplosbaar plastic gebruiken.

  Wat ruimte betreft kost een fles poeder alleen in de hoogte meer ruimte dan een doos blokjes. En die dozen met 100 blokjes zijn groter.

  Vaatwastabletten zijn ook fijn voor het schoonmaken van de frituurpan, rara vlekken inwasgoed dat iets mag bleken. Glansspoelmiddel werkt als ontkleurder, doorgelopen spullen die je niet laat drogen kun je ermee redden, het is wel agressiever dan beckman oid.

  • Door jouw berichtje realiseerde ik me dat onze afvoerproblemen gestart zijn nadat we overgegaan zijn op de vaatwastabletten met oplosbaar plastic...

   Sindsdien haal ik het folie eraf. Ik ben benieuwd of het ontstoppen met soda en azijn nu een meer langdurig resultaat heeft.

  • Daar ben ik ook benieuwd naar! Het zou toch wel erg zijn als je afvoerproblemen inderdaad komen door de oplosbare verpakking van vaatwasmachinetabletten zeg!

 5. Altijd poeder. Bij AH 7,95, en dan met zo'n actie Sun 1+1 vind ik dat prima te doen. Ik bleef eerder altijd met zo'n kleverige tabletrest in het bakje van de vaatwasser zitten. Zout en glansmiddel deed ik er bij de tabletten ook bij, anders werd al het glas lelijk. Enige verschil is dat de machine iets eerder aangeeft dat zout en glans op zijn.

 6. Ik gebruik de vaatwasser niet vaak gemiddeld 2-3 x per week en ik heb hem gekocht bij de nieuwe keuken met oog op de toekomst als staan en dingen zelf doen lastiger worden, helaas bijwerkingen van het ouder worden.
  Met de hand afwassen vind ik eigenlijk wel ontspannend en alles is meteen opgeruimd en aanrecht schoon.

  Vaatwasser is dus voor ander gemak en daarom kies ik ook de tablets als gemak, vd lidll.

  • Fijn dat je afwassen als ontspanning kunt ervaren. Ik denk dat dit inderdaad best kan, als je er voor open staat. Zelf is het me nog niet gelukt....

 7. Ik heb een kleine ("halve") vaatwasser,deze zat in de keuken van de woning toen we er in trokken.
  Tot op heden nog even zo gelaten en eerst de blokjes/cups opgemaakt die ik nog had.
  Ik vond eigenlijk direct al dat de blokjes wel erg duur waren t.o.v de hoeveelheid vaat.
  Dus toen alles op was heb ik poeder gekocht: een halve dop is genoeg,je giet het in het bakje,schuift m dicht en klaar.
  Echt niet zo heel veel gedoe meer t.o.v de blokjes,daarbij én goedkoper,én de hoeveelheid beter aan te passen
  aan de hoeveelheid vieze vaat.
  Dus blokjes als gemak boven poeder? Beetje onzin.

 8. Omdat ik altijd boodschappen bij de AH doe koop ik daar de tabletten. Altijd de allergoedkoopste van maakt niet uit welke merk. Volgens mij maakt het geen bal uit, duur of goedkoop. Wel altijd met zo'n oplosfolie eromheen. Gemak dient de mens.

 9. Soms denk ik wel eens: ik stap weer over op afwassen met de hand. Want wat een gedoe aldoor met die vaatwasser. Eerst dat geneuzel over welke poeder of tablet. Eens in de zoveel tijd kies ik weer een andere, want het is net of de vaatwasser aan zo'n tablet went en het na verloop van tijd niet meer werkt. Dan het onderhoud en schoonmaken van de vaatwasser. De broodtrommels doe ik er al niet meer in, want dan heb ik vreselijk veel werk van het nadrogen. En dan hebben wij een goeie vaatwasser hè.

  Het is dat je niet vlakbij mij woont anders mocht je mijn flacon vaatpoeder wel hebben. Ik heb het gekocht omdat het dus zoveel goedkoper was, maar het maakte voor geen meter schoon. (Sun).
  Heb ook wel eigen gemaakte poeder gebruikt, dat deed het eerst ook super, maar na verloop van tijd ook niet meer zo goed.

 10. Vanaf het begin niet zo tevreden geweest over het schoonmaakresultaat van mijn vaatwasser, welk programma ik ook gebruikte, vooral op kunststof heel veel vlekken. Sinds ik poeder gebruik - en dus glansspoelmiddel zelf kan doseren - geen last meer van vlekken. Blijvend over op het poeder, zou je dus denken... maar kan het bij niet één winkel in de buurt meer vinden, kan het alleen nog op internet bestellen! Hoe van de zotte is dit??

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder