Studerende dochter in beeld

Nicole OrriënsAls je kinderen van de basisschool naar de middelbare school gaan, dan verdwijnen ze ineens een stuk meer uit je blikveld. Je ziet hun klasgenoten niet, en je komt niet op school. Hetzelfde geldt als je kind gaat studeren.

Mijn jongste dochter reist dagelijks naar Utrecht voor haar studie Engels. Maar ook al is ze uit mijn blikveld, dankzij de moderne technologie krijg ik toch handige kijkjes in haar dagelijks leven!

Bijvoorbeeld via haar Instagram account:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Romanticising student-life #itsnotasfunasitseems #thestarbucksisgreattho

Een bericht gedeeld door 天真 (@allcutenamesaretaken) op

En dan weet ik: mooi, ze heeft de trein gehaald en is onderweg.

Moderne technologie en gezin

Als moeder kan ik niet anders dan de moderne technologie van harte omarmen!

Dankzij al die handige nieuwe mogelijkheden is het supermakkelijk om contact te hebben met mijn kinderen. Zeker met degene die niet meer thuis wonen. Zo kan ik dankzij Facetime gezellig met mijn dochter in Engeland praten, kan ik mijn jongste zoon via Whatsapp vragen om even een pak yoghurt mee te brengen na schooltijd en kan ik via Instagram dus zien dat mijn jongste dochter goed op weg is naar Utrecht.

En dit alles nog gratis ook!*

En ja, ik weet ook wel dat er niets gaat boven écht face-to-face contact. Maar als dat niet mogelijk is, vind ik de social media ideaal.

Lees ook mijn post over de makkelijkste en de moeilijkste HBO opleidingen.

Maak jij gebruik van social media en dergelijke?

*Ja, waarschijnlijk betalen we met onze privacy. Maar nou ja. Je kunt niet alles hebben.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Leuke gedaan door je dochter!

    En ja, ik ben er ook heel blij met deze manier van contact houden.
    Jongste dochter is nu met school op uitwisseling in Duitsland en dankzij WhatsApp blijf ik op de hoogte van alles.
    Als oudste uit is, dan appt hij altijd even waar hij is en hij laat zo ook weten dat hij weer thuis is. Word ik 'snachts een x wakker, dan hoef ik alleen maar mijn app te checken om te weten of hij thuis is of niet.

    Dus ja, ik ben voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.