Kijktip: Big little lies seizoen 1 en 2

Big little lies

Big Little Lies is zo'n serie die geroemd wordt om haar kwaliteit, maar waarvan ik niet helemaal snap waar alle ophef over is. Ja, het is best een leuke serie, maar zo bijzonder is hij nou ook weer niet. Eerlijk gezegd denk ik dat de ophef komt doordat er zulke bekende actrices in spelen, zoals Nicole Kidman en Reese Witherspoon. En in het tweede seizoen zelfs Meryl Streep!

Maar goed, dat heeft me er niet van weerhouden om beide seizoenen te kijken. Het eerste seizoen van Big Little Lies keek ik omdat ik het boek had gelezen. Ik was benieuwd hoe ze het boek hadden verwerkt tot een serie. En daarna vond ik het gezellig om met mijn man het tweede seizoen ook maar te kijken.

Geen idee waar Big little lies over gaat? Hieronder vertel ik het!

Big Little Lies: waar gaat het over?

Net als in de Netflix series Working Moms en The Letdown spelen in Big Little Lies moeders de hoofdrol. Alleen zijn de kinderen bij Big Little Lies ouder: ze gaan al naar school. Ook is de sfeer heel anders. De vrouwen in Big Little Lies zijn rijk, knap en succesvol en ze wonen in prachtige huizen in het plaatsje Monterey.

En anders dan in Working Moms en The Letdown gaat Big Little Lies veel minder over opvoeding, de combinatie werk en zorg en ouderschap. Sterker nog, het gaat er over hoe je verbergt dat één van je vriendinnen per ongeluk de man (Perry) van een ander heeft vermoord. Oeps. In haar verdediging: Perry was een verkrachter en mishandelde zijn vrouw (Nicole Kidman).

De volgende thema's komen onder andere voorbij in Big Little Lies:

Geestelijke en lichamelijke mishandeling, verkrachting, thuisblijfmoeders versus carrière moeders, echtscheiding, de krachtige band tussen vrouwen, competitie tussen vrouwen, carrière maken als vrouw, opvoeden.

Het eerste seizoen van Big Little Lies eindigt met de dood van Perry. In het tweede seizoen heeft iedereen de draad weer opgepakt, maar kampen ze met de naweeën van het overlijden van Perry. Meryl Streep verschijnt in de rol van de moeder van de overleden Perry.

De karakters in Big Little Lies

  • Reese Witherspoon speelt een thuisblijfmoeder, die overigens in seizoen 2 weer buitenhuis aan de slag gaat. Ze is ooit gescheiden, maar inmiddels hertrouwd. Ze heeft een korte affaire met een leraar die uitkomt. Dat doet haar huwelijk geen goed...
  • Nicole Kidman is de vrouw van de 'abusive' echtgenoot die gespeeld wordt door Alexander Skarsgård bekend als vampier Eric uit True Blood.
  • Laura Dern speelt een zeer succesvolle zakenvrouw. Aan haar man heeft ze niet veel: meestal komt hij in beeld als hij met zijn treintjes zit te spelen.
  • Shailene Woodly speelt een alleenstaande moeder, en is als enige van het stel niet rijk en succesvol.
  • Zoë Kravitz is getrouwd met de ex van Reese Witherspoon. Ze geeft yogales, is spiritueel ingesteld en ik vond haar één van de verstandigste van de vijf vrouwen.

Er zitten ook mannen in Big Little Lies, maar ze dienen vooral als ondersteuning van het verhaal van de vrouwen.

Is Big Little Lies wat voor jou?

Tsja, is Big Little Lies wat voor jou? Op z'n minst is het een mooi vormgegeven serie, met grote namen in de cast. De serie is een combinatie van het dagelijks leven van moeders en een psychologische thriller/detective. Veel actie zit er niet in: het gaat vooral om de dagelijkse perikelen en de onderlinge relaties.

Het is best een aardige serie, maar niet wereldschokkend.

Praktische informatie over Big Little Lies

Het eerste seizoen bestaat uit 7 afleveringen en het tweede ook. In totaal dus 14 afleveringen van een klein uur. Helaas is de serie niet te zien op Netflix. Mijn man en ik keken hem via subsmovies.com. Je bent even 10 minuten bezig om alle pop-ups weg te klikken maar dan heb je ook wat...

Wil je zonder popups kijken naar Big Little Lies dan kun je terecht bij Ziggo. Zij hebben een contract met HBO afgesloten.

Je kunt de serie ook op dvd of bluray kijken! Bij 'mijn' bibliotheek kun je de dvd van seizoen 1 al lenen! Of je koopt hem bij bol.com:

Kijktips

Maid op Netflix

Workin' Moms

Vergelijkbare berichten

11 reacties

  1. Niet mijn ding, geloof ik. En weet je wat gek is? Juist als iedereen over bepaalde series begint, wil ik 'm al niet meer zien. Zal wel vooral iets te maken hebben met het feit dat ik nogal eigenwijs ben.

  2. Ik vond het een erg leuke serie, Ziggo heeft tegenwoordig veel goede series, kijk ook eens naar "Divorce"met Sarah Jessica Parker. Maar ik vond big little lies heel leuk, soms ook grappig, goed geacteerd en prachtige omgeving, goede verhaallijn ook. De afleveringen zijn niet te lang, het is gewoon lekker om even tussendoor te kijken. Niet te bloederig, dat vind ik ook wel belangrijk. En Meryl Streep is weer onnavolgbaar hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.