Reacties

Maid op Netflix: als je hele leven net Murphy's Law is: 8 observaties — 11 reacties

 1. Oei, we verschillen enorm van mening deze keer haha. Vader en ex-vriend krijgen van mij 0 sympathie. Alex is totaal niet verantwoordelijk voor ex-vriendje. Als hij weer naar de drank pakt, dan heeft hij dat volledig aan zichzelf te danken. Wat vader betreft, hij mag dan wel Jezus hebben gevonden, er zijn genoeg situaties waaruit blijkt dat die man niet veranderd is. Misschien dat hij niet meer fysiek mishandelt maar mentaal is hij nog steeds lekker bezig. Nee, bah, die twee mannen mogen van mij zo het vuil in!

  • Dat maakt het eigenlijk meteen een goede serie: het verhaal raakt, en leidt tot verschillende inzichten : ) Ik heb het idee dat de vader wel degelijk zijn leven verbeterd heeft.

 2. Eens met Frederique: Alex hoeft haar vader, moeder en vriend niet te redden, dat kunnen zij alleen zelf. Ze kiest voor veiligheid voor haar dochter en zichzelf en ik kan dat slechts aanmoedigen bij iedereen die zo'n situatie kent.
  Ik vond het wel confronterend om te zien hoe je soms geen keuze hebt, omdat je helemaal niemand om je heen hebt die betrouwbaar is.
  Op zich verder een prima serie, ik vond de titel een beetje simpel: ze wordt wel maid, maar om nou te zeggen dat het verhaal daar om draait...

 3. Ha Nicole,

  een vriendin raadde me deze serie aan.
  Maar nu ik jou (goeie!) recensie heb gelezen weet ik, dat ik er niet naar ga kijken.
  Ik kan er niet tegen... wat lijkt me dat allemaal narigheid.
  Daar slaap ik dan niet van.

  Dus... ik ga lekker een romantische komedie opzoeken.
  Zoiets als mijn eigen leven dus, hahaha...

  groetjes en een mooi uiteinde en tot volgend jaar!
  X, Marlou

  • Ik kan me goed voorstellen dat je hem dan overslaat Marlou. Zeker als je er niet van zou slapen. Dat zou ik mezelf ook niet aan doen. Jij ook de beste wensen : )

 4. Ik ben gisteren met deze serie op Netflix begonnen. Ik zit in de eerste aflevering. Deze vrouw zit zo verstrengeld met haar dochter omdat natuurlijk ten eerste dat zij van haar dochter houd, maar zij uit haar liefde nog meer naar haar dochter omdat haar dochter alles voor haar is, doordat zij zichzelf zo alleen voelt. Ongelukkig met haar vriend, die haar ook nog eens geestelijk mishandeld, een moeder waar ze niets aan heeft, en die zelf ook een psychisch probleem heeft, een vader waar ze te weinig van kreeg, en nu opeens op zijn manier Jezus heeft gevonden. En dan moet alles in één keer goed zijn, zijn al hun zonden verdwenen. Alsof ze veranderen. Ik weet niet of sommige mensen kunnen veranderen, mijn dochter zei eens : Sommige mensen veranderen niet, ze laten het (wat ze verkeerd hebben gedaan) niet meer zo zien. Het wil niet zeggen trouwens dat het (verkeerde) weg is. Ze uiten het niet meer.

  Ik hou ook van mijn kinderen, we knuffelen elkaar maar vroeger toen ze die leeftijd hadden van dit kleine meisje in deze serie zat ik ook in zo'n symbiotische relatie met mijn twee kinderen. Niet gelukkig met je partner, niet gelukkig met je zelf en omdat je toch veel liefde in jezelf hebt zitten, projecteer je dit op je kinderen. Zelf kom ik ook uit zo'n relatie waarin zij je geestelijk mishandelen. Alleen had hij geen drankprobleem, meer een controle probleem. Dominerend gedrag dat voortkomt uit onzekerheid. Al mijn liefde ging naar mijn kinderen.

  Mijn mening. Je mag het gerust met mij niet eens zijn hoor over hoe ik deze vrouw zie met haar dochter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>