Netflix tip: The Letdown seizoen 2

The Letdown seizoen 2

Vorig jaar verscheen op Netflix Nederland de serie The Letdown. Daarin zie je een aantal nieuwbakken ouders worstelen met hun nieuwe rol en veranderde levens na de komst van hun baby. Inmiddels heb ik het tweede seizoen van deze serie gekeken, en ik vind het opnieuw een leuke serie op Netflix.

Over The Letdown

The Letdown is een Australische serie met in de hoofdrol Audrey. Audrey had een horror bevalling die eindigde in een spoedkeizersnee. Audrey doet mee aan een moedergroep, onder leiding van een ervaren, oudere deskundige die het klappen van de zweep kent.

The Letdown seizoen 2

Het tweede seizoen van The Letdown is niet veel anders dan het eerste seizoen. Opnieuw krijg je een kijkje in het dagelijks leven van Audrey en de mensen om haar heen. Audrey’s dochter is ondertussen 1 geworden, en haar man Jeremy heeft een baan gekregen in Adelaide. Dat betekent dat ze tijdelijk een weekend huwelijk hebben. Als kijker ontdek je tussen neus en lippen door dat Audrey een abortus heeft ondergaan na de geboorte van haar dochter. Aan het eind van het tweede seizoen heeft Audrey haar evenwicht hervonden en begint een nieuwe moedergroep.

Van de bijzondere verhaallijnen moet The Letdown het niet hebben. Het zijn de karakters en de herkenbare situaties die deze serie leuk maken om te kijken.

Trailer The Letdown seizoen 2

Hieronder de trailer van The Letdown seizoen 2:

Wat maakt The Letdown de moeite waard?

The Letdown is de moeite waard omdat het een realistisch beeld laat zien van het ouderschap zonder te koketteren met onkunde of ‘loedermoeder gedoe‘. Bovendien schetst het een beeld van de onderwerpen die spelen anno 2019, zoals een genderneutrale opvoeding, en een cartoonkarakter als Pepe Le Pew die een ‘would-be rapist’ is, en dus niet geschikt voor kinderen om naar te kijken.

De relatie tussen Audrey en haar man Jeremy

Verder vind ik de relatie tussen Audrey en Jeremy leuk. Mijn favoriete scène is als Audrey de film Vera Drake kijkt waar ze altijd om moet huilen, en Jeremy daardoor niet snapt dat ze het dan wil kijken. Ze moet er immers van huilen!

Screen Shot 2019 08 28 at 18.13.57

Audrey legt dat als ze zich huilerig voelt, ze dus iets kijkt waarvan ze moet huilen.’That’s why your mom is always watching Lady Di’s funeral,’ zegt ze tegen Jeremy. Jeremy doet zijn best om haar te begrijpen. Hij komt met een suggestie voor een serie met een abortus, die bestaat uit 2 delen. Dat is zo precies wat Audrey bedoelt, dat ze er geëmotioneerd van wordt.

Screen Shot 2019 08 28 at 18.17.40

Kijk, zoiets vind ik nou echte liefde! Eigenlijk iemand niet snappen, maar toch je best doen om eraan tegemoet te komen.

Mijn conclusie over The Letdown

The Letdown is een realistische serie over het ouderschap anno 2019. Niet alles is even leuk of geloofwaardig, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de scènes die wel mooi zijn. Zeker voor mensen met kinderen, en met name moeders, zal The Letdown een feest van herkenning zijn.

En met maar 6 afleveringen van 30 minuten ben je ook nog eens zo klaar met de serie.

Praktische informatie over The Letdown

The Letdown is te zien op Netflix. De serie kreeg een 7,4 op ImdB. Ik zelf zou de serie denk ik een 7,8 geven : )

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips en mijn post over je Netflix account delen.

Als je van series over ‘worstelende moeders’ houdt dan is Workin’ Moms vast ook iets voor je.

Similar Posts

12 Comments

 1. Misschien moet ik het dan toch nog een keer proberen. Ik ben er aan begonnen, maar het was niet mijn ding. Kan niet goed uitleggen waarom.
  Echtgenoot en ik kijken nu naar Bosch, die vinden we beiden leuk.

 2. Hoi Nicole,

  goeie tip!
  Ik zie het helemaal zitten.
  De vakantie is voorbij en geen gelummel meer, maar gewoon vanavond weer een goeie serie zien!

  Dagdag!
  groetjes van Marlou

  .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.