Workin’ moms op Netflix: seizoen 1 t/m 7
Last updated on juli 8th, 2024 at 12:59 pm
- Workin’ Moms seizoen 1
- Workin’ moms: de karakters
- Workin’ moms: het verhaal
- Trailer Workin’ moms
- Mijn conclusie over Workin’ moms
- Praktische informatie over Workin’ moms
- Working Moms: waar gaat het ook alweer over?
- Working Moms: seizoen 2
- Seizoen 2 meer van hetzelfde maar nu met platvloerse sex scènes
- Waarom keek ik dan het hele seizoen af?!
- Working Moms seizoen 2 versus The Letdown seizoen 2
- Mijn conclusie over Workin’ Moms seizoen 2
- Workin’ Moms seizoen 4
- Workin’ Moms season 4: van moederschap naar sterke vrouwen
- Het verhaal
- Trailer Workin’ Moms season 4
- Mijn conclusie: Is het de moeite waard?
- Workin’ Moms seizoen 6
- Wat gebeurt er allemaal in seizoen 6?
- Working Moms seizoen 7
- Is Workin’ Moms iets voor jou?
- Kijktips voor huiselijke series
In 2019 schreef ik voor het eerst over de serie Workin’ moms.
Inmiddels zijn er 7 seizoenen!
Hieronder lees je eerst mijn gedachten over seizoen 1 van Workin’ moms destijds, gevolgd door reviews van seizoen 2, 4 en 6!
Workin’ Moms seizoen 1
Nieuw op Netflix is de Australische serie Workin’ moms, die zoals de titel al zegt gaat over ‘werkende moeders’. Je krijgt beelden voorgeschoteld van moeders die in de wc met twee elektrische kolven aan hun borsten geklemd melk afkolven, maar ook scènes van zogenoemde moedergroepen.
Kortom, Workin’ moms is eigenlijk vooral een serie over het moederschap, en dan met name van de babytijd. Eerlijk gezegd deed Workin’ moms me erg denken aan de Australische serie The Letdown. Alleen vond ik die leuker. Eerlijk gezegd vond ik Workin moms nogal een eh, letdown ; )
(Sorry).
Workin’ moms: de karakters
Sommige vrouwen in Workin’ moms zijn ervaren moeders, voor andere is het hun eerste kind. De vrouwen die je het beste leert kennen zijn:
- Kate: supergoed in haar werk in de PR, probeert haar ambities te combineren met haar zoontje.
- Anne, psychiater en per ongeluk alweer zwanger. Kampt met eens seksueel voorlijke dochter van 9.
- Jenny, IT specialist, wil liever thuisblijven, maar heeft geen keus dan weer aan de slag te gaan.
- Frankie. Frankie werkt als makelaar, haar partner is een vrouw en ze heeft last van een postpartum depressie en oververmoeidheid.
Workin’ moms: het verhaal
Tsja, ik heb 3 afleveringen gezien, en ‘het verhaal’ is simpelweg de perikelen van Kate, Anne, Jenny en Frankie. En zo nu en dan ook van de andere moeders in hun moedergroepje.
Trailer Workin’ moms
Mijn conclusie over Workin’ moms
Ik heb gemengde gevoelens over Workin’ moms. Bij de eerste aflevering vond ik het allemaal wel grappig. Er komen veel stereotypes voorbij, en ook het bekende politiek correcte gedoe. Zo mag het ‘N’ woord niet meer gebruikt worden tegen je kind, en dat staat dan blijkbaar voor het woordje ‘Nee’. Maar na aflevering 2 en 3 vond ik het eerlijk gezegd regelmatig wat flauw en cliché worden.
Terwijl de serie The Letdown net aan de goede kant van een kritische parodie weet te blijven, schiet Workin’ moms net iets te vaak naar de verkeerde kant door. Zoals wanneer de leidster van de moedergroep duidelijk zichzelf bedoelt als ze het heeft over de lichamelijke onmogelijkheid om een orgasme te krijgen, en de andere vrouwen haar gegeneerd negeren. Ik vond het pijnlijk, en tenenkrommend om te zien.
N.B. Je hoeft niet persé een baan te hebben of fulltime buitenshuis te werken om deze serie leuk te vinden. De rode draad is het moederschap : )
Praktische informatie over Workin’ moms
Het eerste seizoen van Workin’ moms werd uitgezonden in 2017, en ze zijn bezig met het derde seizoen. Op Netflix kun je nu het eerste seizoen van Workin’ moms zien. In totaal zijn er 13 afleveringen die ongeveer 22 minuten duren.
Mijn man en ik hebben samen seizoen 1 van Working Moms gekeken, dus toen seizoen 2 op Netflix kwam leek het me leuk om dat ook te zien. Maar we kwamen niet verder dan de helft van de eerste aflevering. Ik vond het platvloers en ordinair, met sex in kasten terwijl er ondertussen telefoontjes worden gepleegd.
‘Waar is de romantiek?!’ zei ik verontwaardigd tegen mijn man.
En toen hebben we op ‘stop’ gedrukt.
Later besloot ik de serie opnieuw een kans te geven. Ik begon gewoon bij aflevering 2, en heb inmiddels het hele tweede seizoen van Working Moms gezien. Hieronder mijn review.
Working Moms: waar gaat het ook alweer over?
Working Moms gaat net als de Australische serie The Letdown over nieuwbakken moeders, hun relatie en persoonlijke perikelen. Het belangrijkste karakter in Working Moms is Kate, een ambitieuze en succesvolle carrièrevrouw.
Haar beste vriendin Anne is psycholoog. Daarnaast heb je dan nog Frankie die lesbisch is en een postpartum depressie krijgt En Ian die in seizoen 2 een alleenstaande vader is. Elke aflevering begint met een bijeenkomst van een moedergroep.
Working Moms: seizoen 2
In seizoen 2 is Kate ontslagen omdat ze tijdens een belangrijke bespreking wegliep omdat haar zoontje in het ziekenhuis lag. Kate wordt als thuisblijfmoeder helemaal niet goed, en uiteindelijk heeft ze zelfs twee banen tegelijk.
Anne heeft ondertussen issues met haar ex-man. Dat leidt onder andere tot een scène waarin ze zich probeert te bevredigen op de bank van haar ex, en daarna haar vingers afveegt aan de kussens van zijn bank. Had ik al gezegd, dat het tweede seizoen nogal plat is?
Seizoen 2 meer van hetzelfde maar nu met platvloerse sex scènes
Seizoen 2 is op zich meer van hetzelfde, maar er zit ineens veel (platte) sex in. Zo gaat Frankie veelvuldig van bil in de kliniek waar ze is opgenomen, en heeft ze orale sex in de kleedkamer van het zwembad. Ik snap werkelijk niet wat dit te maken heeft met ‘working moms’.
Als ik het tweede seizoen van Workin Moms in een paar woorden moet samenvatten, dan zou ik zeggen:
- Tenenkrommend
- Genant
- Ongeloofwaardig
- Stom
- Plat
- Karikaturaal
Waarom keek ik dan het hele seizoen af?!
Als ik het dan zo stom vond, waarom keek ik dan het hele seizoen af?! Dat is een goede vraag, die ik mezelf ook heb gesteld. Maar er zaten net genoeg verhaallijnen in waarnaar ik nieuwsgierig was.
Zoals hoe Kate dat ging doen met twee banen tegelijk. En als haar arts een knobbeltje in haar borst ontdekt: is dat borstkanker? Dat wilde ik allemaal wel graag weten.
En aan het eind van het tweede seizoen van Working Moms is een hele goede cliffhanger, die ik echt wel schokken vond. In verband met spoilers zal ik die cliffhanger niet noemen, maar laat ik het zo zeggen: hij zorgde ervoor dat ik nu het derde seizoen van Working Moms zit te kijken.
Working Moms seizoen 2 versus The Letdown seizoen 2
De Australische serie The Letdown gaat meer op dezelfde voet verder dan Workin’ Moms. Het verhaal is kleinschaliger, en er worden veel minder andere issues bijgehaald dan in Workin’ Moms. Ook zijn de kinderen in The Letdown nog steeds baby’s in seizoen 2, terwijl ze in Workin’ Moms peuters zijn in seizoen 2.
Gemeenschappelijk hebben Workin’ Moms en The Letdown de moedergroep die de vrouwen met elkaar verenigt en die als een rode draad door beide series loopt.
Mijn conclusie over Workin’ Moms seizoen 2
Tsja, ik vond het tweede seizoen interessant genoeg om af te kijken, maar ik struikelde regelmatig over de platte sex scènes, clichés en onredelijke karakters. Zo vond ik Anne’s actie op de bank van haar ex-man echt nergens op slaan.
Maar de reviews die ik lees over het tweede seizoen zijn overwegend positief. Dus het kan zijn dat het aan mij ligt. Misschien heb ik teveel Koreaanse drama’s gekeken, waar elkaars hand vasthouden al het toppunt van romantiek is ; )
Op IMDB krijgt Workin’ Moms een 7,2. Zelf zou ik het denk ik een 6,4 geven.
N.B. Door de cliffhanger van seizoen rolde ik zo in seizoen 3 dat ik vooralsnog beter vind dan seizoen 2.
Workin’ Moms seizoen 4
Toen Workin’ Moms seizoen 1 uitkwam, was het een serie over de perikelen van nieuwbakken moeders. Niet echt vernieuwend, maar leuk om te kijken. Je weet wel, zo’n serie over het moederschap en dat het toch allemaal niet meevalt.
Met van die ‘hilarische’ verhalen over hechtingen na de bevalling, borstontstekingen, kolven, huilende baby’s, oververmoeidheid etc.
Nu is er Workin’ Moms season 4.
Workin’ Moms season 4: van moederschap naar sterke vrouwen
In de loop van de seizoenen verschoof het accent van Workin’ Moms meer naar het thema van sterke zelfstandige vrouwen. Het gaat het nu meer over de vrouwen en hun onderlinge relaties en vriendschappen. De mannen hebben een ondergeschikte rol aan de vrouwen. Zo neemt in seizoen 4 Kate haar voormalige baas in dienst. Zoals ze in het Engels zeggen: ‘How the tables have turned.’
Sinds 6 mei 2020 staat het vierde seizoen van Workin’ Moms op Netflix en tsja…
Is het de moeite waard?
Het verhaal
Workin’ Moms seizoen 4 pakt de draad op waar seizoen 3 ophield. We zien welke keuze Kate maakt: gaat ze verder met haar (overspelige) echtgenoot, of kiest ze voor haar spannende, nieuwe minnaar?
Verder is het meer van hetzelfde: de perikelen van 4 vrouwen die toevallig kinderen hebben.
Trailer Workin’ Moms season 4
Hieronder de trailer van Workin’ Moms season 4. Op basis van de trailer zou ik niet meer kijken, dus maar goed dat ik die niet van te voren had gezien.
Mijn conclusie: Is het de moeite waard?
Workin’ Moms seizoen 4 is best leuk vermaak. Het doet me denken aan een hamburger bij de McDonalds. Anders dan een Big Mac voel je je na een hamburger niet dik en opgeblazen, en een hamburger is ook ‘best lekker’.
Veel stelt het allemaal niet voor, maar als je zin hebt in even iets makkelijks is Workin’ Moms best leuk.
Verwacht alleen geen vernieuwende tv, of verrassende inzichten.
Workin’ Moms seizoen 6
Ja, ik heb toch weer het nieuwe seizoen van Workin’ Moms gekeken. Ook nu vond ik het weer een wonderlijke combinatie van herkenbaarheid, tenenkrommend en ontspoord.
In dit zesde seizoen van Workin’ Moms is de blonde Frankie verdwenen. In haar plaats is er de ambitieuze en succesvolle uitgever Sloane.
Sloane is van kleur. Ik vermoed dat Workin’ Moms inclusiever wilde zijn.
Het verhaal draait nog steeds vooral om Kate, daarna om Anne en een beetje om Sloane en Jenny. Jenny heeft in dit zesde seizoen beslist de kleinste rol.
Wat gebeurt er allemaal in seizoen 6?
- Kate heeft inmiddels een succesvol eigen PR bedrijf, en heeft onder andere haar oude baas daar in dienst genomen.
- Haar man Nate blijkt een kind te hebben verwekt bij zijn vroegere vriendin. Op een dag staat dat kind ineens op de stoep. Dat leidt tot een paar maffe verhaallijnen, met vermeende geesten en bezetenheid. Ook is er een element van horror. Erg apart in een comedy serie over moederschap.
- Anne mag alleen nog onder toezicht haar werk als psychiater uitvoeren omdat ze op de werkvloer is verschenen onder de invloed van drugs.
- Jenny is nog steeds enorm egoïstisch en asociaal. Zo doet ze alsof ze zwanger is om met haar baas te kunnen trouwen.
- Sloane heeft een kind gekregen voor haar zus als draagmoeder, maar wil nu zelf graag moeder worden. Dat leidt tot een bizarre scène waarin ze tot een hoogtepunt komt door een inwending onderzoek met zo’n gynaecologische sensor…
Working Moms seizoen 7
Afgelopen week keek ik het zevende en laatste seizoen van Working Moms. Ik vond het vooral meer van hetzelfde. De personages zijn vrij extreem, en Kate is dan nog de meest normale. Opvallend vond ik in dit laatste seizoen hoe weinig Kate’s kinderen in het verhaal voorkwamen. Het gaat vooral over Kate’s bedrijf en werk.
Wat dat betreft vond ik de slotscène echt geweldig, en tekenend voor de serie Working Moms:
Kate loopt ’s ochtends naar de voordeur om naar haar werk te gaan. Haar twee kleine kinderen komen hoopvol naar haar toe en vragen:
‘Mam krijgen we cornflakes en wentelteefjes voor je gaat?’
‘Nee,’ antwoordt Kate zelfverzekerd, en dan loopt ze de deur uit.
Is Workin’ Moms iets voor jou?
Tsja, het is goedgemaakt redelijk amusant vermaak. Als je je niet al te druk maakt over geloofwaardigheid en de identiteitscrisis die Workin’ Moms lijkt te hebben is het makkelijk kijkvoer.
Eerlijk gezegd vond ik het zelf best gezellig om te kijken.
Maar goed vind ik deze serie beslist niet. Op IMDb krijgt Workin’ Moms een mooie 7,7! Dat verbaast mij. Ik geef deze serie een 6,7.
Kijktips voor huiselijke series
- Lees ook mijn review van The Affair.
- Catastrophe
- Bonusfamiljen
- De verschrikkelijke jaren 80 serie
N.B. Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!
Ontdek meer van Huisvlijt
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.
Hm. Klinkt best grappig. Ik ben één van de weinige mensen die geen Netflix heeft en ondanks dat ik veel leuks voorbij zie komen, wil ik dat zo laten. Anders kom ik vast weer nog minder aan lezen toe. Keuzes, keuzes…
Ja, Netflix kan zeker wel ten koste van lezen gaan. Wat voor boeken lees je zoal Naomi?
ik heb geen netflix :-)
Ik ben wel benieuwd, binnenkort zeker eens een aflevering kijken om zelf te oordelen of dit ook iets is.
Liefs
Helder, ik ga niet kijken.
Een aantal afleveringen gezien, maar vond het niet hilarisch herkenbaar en inderdaad minder grappig dan die Australische serie.
Ik vond The Letdown ook leuker, maar heb ook zeker gelache bij en om Workin’ Moms. Ik vond het juist wel geinig dat het juist zo overdreven was. Lekker flauw ????
Ergens de spot meedrijven door overdrijving vind ik ook zeker wel leuk, maar ik weet niet… Bij Workin’ Moms vond ik het soms te flauw. Maar misschien moet ik nog een paar afleveringen proberen.
Ja leuk. Ik kwam deze serie laatst al een keer tegen, lijkt me grappig (ook al heb ik zelf geen kinderen)… Na zo’n serie weet ik waarschijnlijk waarom ik nog even moet wachten haha.
Het stimuleert niet denk ik ; ) Zeker The Letdown niet.
Daaaaaank, ik heb de Letdown in mijn lijst gezet! Lijkt mee veel leuker, Working Moms viel me ook tegen, alleen de eerste wel aardig :-(
Heerlijk om dergelijke ‘rampenfilms’ te zien als je zelf al comfortabel in de pubers zit…mákkelijke en lieve pubers :-)
Het is grappig filmpjes om te zien. Best leuk om te kijken. Ik ken deze serie niet. Fijne dag.
ik heb wel geen Netflix.
maar zo lang lopende series, spreken we wel niet aan
groeten