Bad Moms is ‘bad’

bad moms reviewZo, ik heb de film Bad Moms gezien.

Een film over moeders vind ik interessant, aangezien ik zelf ook moeder ben. Dus keek ik uit naar de film Bad Moms. In de trailer kwam er meteen al een onderwerp voorbij dat herkenning opriep. Namelijk de hetze tegen suiker, e-nummers, gluten, tarwe etc.

Dus ik was benieuwd naar de rest van de film.

Bad Moms: waar gaat het over?

Bad Moms gaat over Amy. Amy werd op haar 20ste moeder van twee kinderen die inmiddels een jaar of 12 zijn geloof ik. Amy werkt parttime, maar in de praktijk is het meer fulltime. Ondertussen probeert ze thuis ook nog eens alle ballen in de lucht te houden. Dat valt allemaal niet mee, en haar man is ook al geen grote hulp.

Al snel in de film komt dan ook het moment dat er iets ‘knapt’ in Amy. Ze kan het allemaal niet meer bolwerken, en begint zich af te zetten tegen alle verwachtingen van haar als moeder en vrouw.

Kortom een leuk en herkenbaar thema.

Bad Moms is bad

Hoewel het uitgangspunt, dat er tegenwoordig veel van moeders wordt verwacht leuk en herkenbaar is, vond ik de film vooral heel erg flauw en oppervlakkig. De grove humor die je ziet in films als The Hangover wordt ook hier kwistig gehanteerd. Zo toont Amy zich verbijsterd over de grote bos schaamhaar van de cybervriendin van haar man, en verklaart ‘queen bee’ moeder Gwendolyn dat ze zich door de knappe weduwnaar ‘van achteren’ zou laten nemen.

Ook is Mila Kunis nauwelijks geloofwaardig als moeder van twee kinderen. En het hielp ook niet dat ze zogenaamd helemaal opgebrand is, maar wel vol in de make-up bij het ontbijt verschijnt.

Waardevolle punten uit Bad Moms

Toch zitten er zeker ook waardevolle punten in Bad Moms.

 1. Zoals Amy’s verklaring dat ze het moederschap moeilijk vindt, omdat elke keer dat ze denkt dat ze weet hoe het moet, haar kinderen zich verder ontwikkelen en alles dus weer verandert. Dat vond ik echt het meest herkenbare aan de hele film.
 2. De onderlinge solidariteit onder moeders vond ik ook mooi, ook al beperkt die zich in eerste instantie tot Amy en haar twee vriendinnen.
 3. De oproep dat het allemaal niet zo perfect hoeft is heel reëel.
 4. Kinderen kunnen best veel zelf! Zoals hun eigen ontbijt klaarmaken. Sterker nog: dat is goed voor zowel moeder als kind. Het ontlast de moeder, en het kind wordt er zelfstandiger van.
 5. Kinderen hebben tegenwoordig ook veel stress! De dochter van Amy is al een echte stresskip omdat ook zij zoveel moet.
 6. In één van de laatste scènes bekennen allerlei moeders hun ‘tekortkomingen’. Zo is er eentje die opbiecht: ‘Ik kan mijn eigen tweeling niet uit elkaar houden.’

Bekijk hier onder de trailer

Mijn conclusie over Bad Moms

Bad Moms is een slechte film, die er mooi uit ziet. Er zit nauwelijks een verhaal in, en het heeft en hoog Loedermoeder gehalte van:

‘Oooh, kijk ons toch eens ondeugend zijn, hihi!’

Maar als je veel gebroken nachten hebt gehad, met de bijbehorende aandachtspanne van een konijn, dan is Bad Moms best een fijn niemendalletje om te kijken.

Toch vind ik het persoonlijk best jammer dat ze er niet meer van gemaakt hebben. Want het onderwerp is zeker interessant.

Wat vind jij van Bad Moms?

Similar Posts

34 Comments

  1. Dit is een film van het type ‘hilarische comedy’. Dus als je meer van de thrillers bent, is het inderdaad niet je genre denk ik. Hoewel je natuurlijk wel ook moeder bent : )

 1. Ik had de trailer gezien, maar moet zeggen dat ik toen al afknapte. Met namen om het grove taalgebruik en de redenen die jij hierboven noemt. Jammer, maar ik ga hem niet kijken.

 2. Ik denk niet dat ik die film ga kijken. Heb ook niet zoveel met dat soort humor. Misschien ben ik al te lang uit de jonge kinderen en ik ben altijd thuisblijfmoeder geweest :-)

 3. Ik heb hem nog niet gezien, maar wil nog wel een keer gaan. Voor mij mogen films ook best een keer gewoon simpel zijn het hoeft niet altijd diepgaand te zijn voor een gezellig avondje weg, dan zou ik naar een ander soort film gaan denk ik.

 4. Vond het echt een oppervlakkige en grove film. Had er eerlijk gezegd meer van verwacht. Niet geloofwaardig, misschien iets te Amerikaans? Mila speelde haar tol wel met verve.

  1. Ik had er ook meer van verwacht en gehoopt ook vooral. Ik vond Mila irritant en ongeloofwaardig in haar rol. Die twee andere moeders die haar sidekicks zin vond ik beter.

 5. Ik wil deze film best wel zien hij lijkt mij wel grappig Maar ik ik vond de Hangover ook helemaal geweldig! Echt mijn soort humor. ieder zijn smaak toch? Alleen weet ik nog niet of ik hem in de bios ga kijken of ik wacht wel even tot dat ik hem kan downloaden.

 6. Leuke review, precies wat ik gedacht had. Ik wacht wel tot die op Netflix komt en ik in een ‘flauwe komedie’ – mood ben (of zwange ofzo). Niet het soort film waar ik 15euro voor wil betalen ;-)

 7. Ik heb h’m vorige week met vriendinnen gezien. Vond h’m wel grappig hoor! Geen hoogdravend verhaal, maar wel grappig vanwege al die absurde toestanden.

 8. Een hele leuke film. Soms wat overdreven, maar het is een comedie. Ik vond bijzonder ongeloofwaardig dat zij op het einde haar baan terugkrijgt en zoveel eisen kon stellen. Ongeloofwaardig, maar zo moet je de film niet bekijken, Het is lachen gewoon,
  Die luxe trollen die wel even zeggen, dat zij eigenlijk verlangen naar een baan.

 9. Ik heb de film nog niet gezien, maar ik heb wel verhalen gehoord van vriendinnen( die toevallig geen kinderen hebben). Inderdaad wat je zegt, het Hangover effect. Als je voor luchtig gaat, is het denk ik een goede film. Van die Amerikaanse blockbusters verwacht ik over het algemeen ook niet zo veel, dan kan het alleen meevallen:-)

 10. Het is een leuke film voor die anderhalf uur maar het is niet iets hoogstaands. Ik vond het wel interessant hoe het moederschap in Amerika eruit ziet.

  Desondanks ben ik het met je eens: het had veel beter gekund.

 11. Bad moms was een leuke film. Er zaten een paar leuke grappen in, maar het is inderdaad geen hoogstaande film.

  Ik vond ook dat ze het beter kunnen hebben gedaan. De film is zo voorspelbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.