Reacties

Radiatorfolie nadelen + 6 x makkelijk energie besparen — 20 reacties

 1. Ik heb nu een soort inbetween gordijnen die ik met goed fatsoen ook overdag dicht kan laten. Liefst zou ik dikkere gordijnen hebben in combinatie met mooie vitrage maar dat lukt niet ivm de radiatoren. Er is net te weinig ruimte voor allebei. De gordijnen zijn nog van de vorige bewoner en ze kleuren gelukkig goed bij onze inrichting. Scheelde ook een boel geld. Het gordijn van het raam waar dichtst bij de bank heb ik wel open. We hebben een tuingerichte woonkamer, dus de gordijnen dichtlaten kan met goed fatsoen :D
  We hebben twee keer een besparende douchekop geprobeerd maar er kwam zo'n miezerig straaltje uit de douchekop dat we dit helemaal niks vonden. Een van onze zoons heeft helaas de neiging om soms erg lang onder de douche te staan en dan vraag ik hem weleens of ie soms in slaap gevallen is ;-P Hij geeft me groot gelijk en zegt dan dat ie veel heeft om over na te denken. Waarop ik zeg dat ik dat begrijp maar dat dat wel een hele dure plek is om na te gaan denken.
  Verder over energiebesparing. Ik probeer de elektra naar beneden te krijgen want die is de laatste maand erg hoog. Vriezer ontdooid, per ongeluk in de inloopkast een lamp laten branden, buiten brandde een lamp onnodig. Maar volgens mij is de magnetron de grote energievreter. We drinken veel warm water en dat warmden we op in de magnetron. Nu doen we weer heet water (halen we uit de badkamer, scheelt ook weer) in een fluitketel en na het koken gaat het in twee thermoskannen.
  Ik laat de woonkamer graag door de zon verwarmen, maar dat gaat rond deze tijd van het jaar niet. Onze woonkamer ligt op het westen en dat is echt fijn. In ons eerste jaar hebben we 1550 kub gas verbruikt in ons grote energielabel B huis verstookt. Vind ik heel netjes :-) Vooral omdat er drie personen altijd thuis zijn en een ervan veel thuis werkt.
  Sinds een paar weken doen we 's avonds het luik naar zolder dicht. Vorig jaar nooit gedaan, had geen zin in om uit te zoeken hoe het luik werkt en stom, want het is idioot simpel. Als oudste zoon boven werkt dan gaat het luik al eerder dicht. Scheelt enorm in de kou boven en de warmte vliegt sowieso minder snel naar boven.
  Bij de voordeur hebben we een dik velours en gevoerd gordijn. Als het koud is heb ik die overdag ook dicht.
  Bij opstaan ze ik de verwarming niet meteen op 19 maar zet ik hem eerst anderhalf of twee graden hoger.
  Ik heb een lekkere wollen deken op de bank waar ik in de avond graag onderkruip al is het 20 graden in de woonkamer. Het kantoor grenst aan de woonkamer en daar is het altijd wat warmer dan in de woonkamer. Heel handig want de mannen zitten daar te werken en hebben meer warmte nodig dan ik. In ons vorige huis stond de verwarming overdag dan al vaak op 20 graden. Voor mij te warm als ik bezig ben.
  Ik heb voor deze winter twee heel dikke truien gebreid voor 12 euro per stuk. Nu nog niet nodig en hopelijk de hele winter niet. Ik ben trouwens fan van thermohemden en ik draag graag veel laagjes over elkaar.
  Volgens mij kan de mode ook beter voor vrouwen. Een paar jaar geleden zag je heel leuke kabeltruien voor vrouwen met korte mouwen. Nu prachtige vesten, alleen zonder knopen. Hoe verzin je zoiets.

  • Huh bebt goed bezig zeg! Vooral het idee om je woonkamer te laten opwarmen door de zon vind ik fijn. Dat kan met onze woonkamer niet, maar wel met de keuken.

   Vesten zonder knopen begrijp ik ook niet goed!

 2. KW 6720465Lijkt me dan toch een beetje een goedkope vent daar onder de docuhe. Staat dankzij deze foto met de hele wereld ten toon gesteld op de douche. Grapje. En aantrekkelijke man en alleen daarom al las ik verder.

 3. Goede tips! Wij zijn de laatste jaren erg met dit soort besparingen bezig geweest en we merken ook echt dat het werkt, we betalen nog maar een klein bedrag aan gas en elektra. (En we stappen elk jaar over, dus krijgen elk jaar een mooie bonus)
  We verbruiken nu zelfs minder met drie kleine kinderen dan toen we nog met zijn tweeën waren, kun je nagaan!
  Groetjes, Doortje

 4. Hier zijn we dit jaar erg slordig wat betreft energie. We zitten met een lek achterraam, eerst beslissen hele raam incl kozijn of alleen het raam. Verder heb ik lammelen ipv vitrage en gordijnen, vind me man mooier, maar dat houd zo weinig warmte buiten zomers en 's winters de kou niet buiten, die krengen worden juist steen koud. We hebben wel overal waterbesparende kranen en ook een douchekop daarmee.

 5. De meeste tips doen we hier wel in huis, maar soms vergeten we ook dingen hoor! Ik neem me altijd voor beter op de lampen, verwarming enz te letten, maar vaak komt het er niet van... wel grappig, want ik heb ook nog een blogje hierover gepland staan ;)

  • Dat herken ik Marjon. Dat je denkt: 'Dat moet ik gaan doen,' en vervolgens doe je het toch niet... Ik probeer dit soort dingen in mijn dagelijkse routine te integreren.

 6. Onze vriezer is ook wel aan vervanging toe. De deur sluit niet zo goed meer, dus er is vaak ijsvorming. Maar ja, dat is toch best een dure aanschaf. Ook al weet je dat je er uiteindelijk op bespaart qua energiekosten.

 7. Wat een handige tips! Vriendlief en ik wonen sinds mei op onszelf, dus krijgen in 2016 onze eerste afrekening! Ik vind het best spannend! Vooral omdat ik al 2 keer voor het slapen gaan de verwarming in plaats van uit, helemaal open heb gedraaid, Stom!! We doen ook de computer uit aan de achterkant als we hem niet gebruiken, en hebben 1 stekkerblok met een aan/uitknopje die op de tv en apparatuur is aangesloten, en die gaat ook uit. Of dit echt bespaard weet ik niet, maar ik vind het een fijne gedachte dat dit wel zo is!

  • Ik vind dat jullie al goed bezig zijn zeg. Je bent je al van veel dingen bewust Lies als ik het zo lees. Balen van die verwarming. Ik heb dat ook wel eens gehad. Dan kwam ik 's ochtends beneden en was het loeiheet. Zonde van de energie : (

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder