Reacties

Bezuinigen met behulp van je cv-ketel — 18 reacties

  1. Wij laten onze cv-ketel onderhouden door het bedrijf die hem ook heeft geïnstalleerd.
    Buiten dat onderhoud moet je zelf ook zo nu en dan de druk controleren en de verwarming indien nodig bijvullen met water. Dat doen wij regelmatig en zeker als na de zomer de verwarming weer wordt aangezet.

  2. Buiten alle voordelen die je noemde is er nog een belangrijk voordeel, die van veiligheid. Er wordt nl ook gekeken naar de uitstoot van de cv ketel. Toen wij ons vorige huis kochten vertrouwde mijn vader de cv ketel niet en en we lieten er iemand bijkomen. De ketel was in zeven jaar niks aan gedaan door de vorige bewoners en er lekte gas.
    Wij hebben ook een onderhoudscontract. Ik vind het niet echt duur en wel fijn dat je weet dat iemand snel komt als er problemen zijn.

  3. Wij hebben stadsverwarming, dus een cv ketel hebben wij niet. Ik weet wel dat ook onze stadsverwarmingunit heel veel geld gaat kosten als hij kapot gaat. We zullen hem de komende jaren ook moeten gaan vervangen. Eens kijken of aar ook een onderhoudscontract voor is.

  4. Ik zou je eerlijk zeggen dat ik geen idee heb door wie het bij ons thuis onderhouden wordt.. Mijn vriend regelt dat soort dingen altijd, maar ik geloof dat het bedrijf zelf dit altijd doet.

  5. Dat onderhoud wordt ook behoorlijk overdreven, hier heeft ketel net 2e beurtje gehad en is ruim 6 jaar oud en is als nieuw ook van binnen en schoon.

    En uiteraard door cv-monteur en geen loodgieter :)

    Ik dacht besparingtips, maar dat valt tegen want er valt veel te halen met goed afgestelde ketel met juiste radiatoren.

    Denk aan vermogen afstellen, LTV waterzijdig inregelen van radiatoren zo kun je tot 30% wel besparen en soms wel meer.

  6. Heb H R ketel en een onderhoudscontract

    Verder let ik op het gebruik van de verwarming.
    Uur voor t naar bed gaan zet ik de temperatuur op 15 graden.
    Overdag na het luchten op 17 bij aktiviteiten en bij lezen op 18 tot 20 .

    Trek eerst warme kleding aan als ik het koud krijg .

  7. Onderhoud van de CV ketel is erg belangrijk. Zeker als deze hard zijn best moet doen in de wintermaanden. Veelal verzorgen wij CV onderhoud in het voorjaar en najaar, omdat dit juist de meest gunstige seizoenen zijn voor een cv ketel. Daarnaast is het van groot belang dat radiatoren e.d. goed gelucht zijn zodat je geen onnodig hoge stookkosten en extra slijtage in de CV ketel krijgt. Stappenplan verder uitstekend uitgestippeld in dit artikel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder