Een kopje koffie van D.E...

'Een kopje koffie van D.E. maakt zelfs den huistiran gedwee.'

Dat staat op het kopje dat mijn oudste dochter voor me meebracht van de kringloopwinkel. Ik houd niet zo van mokken, maar ik moest wel lachen om het rijmpje op de achterkant van de mok.

d.e. koffiemok

Screen Shot 2015-11-06 at 12.49.33

Ben jij een liefhebber van mokken? Of drink je koffie ln glas of klein koffiekopje?

Similar Posts

41 Comments

 1. Hier drinken we koffie uit een mok. Ik gebruikte vroegen altijd kop en schotels maar nu al jaren niet meer. Koffie uit een glas vind ik vies, net als uit een plastic bekertje. Dan drink ik net zo lief geen koffie.
  Thee wil ik juist wel in een glas, dat vind ik uit een mok weer niet lekker.

  1. Thee drink ik juist altijd uit een mok. Maar koffie drink ik uit kitscherige koffiekopjes van de kringloop. Ik ben wel de enige, want overal waar ik kom krijg ik de koffie geserveerd in een mok.

   Behalve bij mijn middelste zusje: die heeft dubbelwandige glazen.

 2. Ik heb wel kop en schotels en vind dat best mooi, maar bij gebruik ervan past aan het eind van de dag niet alles in de vaatwasser. Dus puur uit gemak drinken we koffie uit een mok en thee uit een glas.

  1. Dat is een goed argument voor een mok inderdaad: genoeg plek overhouden in de afwasmachine. Ik heb het gevoel dat bij mijn afwasmachine mokken juist meer plek in nemen dan mijn kleine koffiekopjes en schotels.

 3. Leuk, die mokken herinner ik me nog van vroeger. Wij hadden er thuis een bijpassend koekblik bij. Wij drinken onze koffie hier altijd uit een mok. Lekker makkelijk zo onder het apparaat. Alleen met een verjaardag of wanneer we visite heb en er koffie met het gewone apparaat gezet wordt, gebruik ik mijn Wedgwood kop en schotels.
  Een Latte Machiato wordt hier wel uit een speciaal glas daarvoor gedronken.

 4. Ik ben de enige koffiedrinker in huis, dus is het senseo. In een klein kopje met schotellje. Thee drinken we uit mokken.

 5. Leuke mok zeg, daar hou ik wel van... Hier wordt koffie altijd in mokken gedronken, thee trouwens ook uit een mok. Als er visite komt haal ik wel altijd m'n mooie kopjes van stal ;-).

 6. Ja, deze kon je vroeger ook sparen met de DE-puntjes ;-)
  En bij ons is het koffiemok en theeglas. En melkbeker, maar dat is ook vaak een mok. ;-)
  Mijn moeder gebruikte kleine kopjes, ik ook, maar Man in huis is meer van grote koppen koffie. Ergens in de kast staat nog onze trouwser ies, met Wedgewood kopjes en schotels, maar dat hebben we de afgelopen 16 jaar al niet meer gebruikt.....

  1. Jup! Onhandig in gebruik. Kopjes hebben een voetje en als je ze dan op zojn kop in de vaatwaser zet dan heb ik na afloop elke keer een vijvertje met afwaswater. Dat vind ik niet praktisch....

 7. Altijd koffie in een mok. ook visite krijgt het in een mok. Heb wel een paar kopjes,maar dat is niks. Als ik dat hier geef vragen ze of de koffie op de bon is.
  En thee drinken we als we eens ziek zijn, de maag op de kop ofzo.
  Hubby dronk smorgens thee, maar de waterkoker ging kapot, dus geen thee meer. En nu wiltie koffie. Echte koffie, zwart.
  Groet, wilma

  1. LOL! Wat een kostelijke vraag: 'Is de koffie soms op de bon?' als je het in kleine kopjes serveert. Dat vind ik een klassieker.

   Ga je niet een nieuwe waterkoker kopen zodat er weer thee gezet kan worden?

 8. ook ik ben thuis de enige koffiedrinker. Dus Senseo. Toch wel graag uit een mok, maar niet zo'n lompe. Formaat tussen kopje en mok in. Thee gaat in een lekkere grote mok. Kop en schotels heb ik wel, maar staan al jaren achter in de kast.

 9. Ik lust geen koffie! Maar heb wel een serieuze thee en mokverslaving, wanneer ik een leuke zie koop ik hem. Nou ja laatste tijd niet meer zo vaak omdat ik er al te veel heb zegt mijn man...

  1. Hier staan ook veeeel te veel mokken, maar dat komt door mijn oudste dochter. Als zij het huis verlaat krijg ik vast meer plek want dan kan ze al haar mokken meenemen.

 10. Wij drinken eigenlijk ook altijd koffie uit een mok. Ik heb wel een aantal vintage theekopjes, maar die staan vooral in de kast mooi te wezen ;)

 11. Door de weeks vaak gewoon in een mok.
  Maar met visite of zateravond of zondag de hele dag het liefst uit een kopje .
  Dan heb ik een Engels rose / rood servies met tafereeltjes erop incl zelfde gebaksbordjes of in de Wedgewood servies met geb bordjes .
  Het staat gewoon gezelliger ( vind ik )
  De DE mok heb ik juist in een kringloopwinkel gekocht, dezelfde alleen in t bruin.
  Voor €1, dat was geen geld.

  En in t keukenkastje staan wel mokken van t zelfde maar wel in 3 kleuren.
  Nu zag ik pas op pinterest een leuke mok met een rode Engelse ruit , en leuk !!!!

  Groetjes Hilda

 12. Ik drink koffie uit een mok(je).En thee uit een thee glas. Kop en schotels vind ik wel erg mooi maar omdat ik van nature nogal bibber en die kopjes dan zo rammelen op de schotels neem ik liever een mok dat is net iets steviger. En het bibberen valt dan niet op. Ik vraag het bezoek ook naar hun voorkeur mok of kopje koffie gelukkig nemen ze bijna altijd een mok.

 13. Hallo Vlijtig Liesje,
  Wel een late reactie, maar ik ben op zoek naar precies deze mok voor een zeer oud echtpaar , waar deze mok uit de serie van 4 is zoekgeraakt. Voor het geval je er van wil scheiden hou ik me zeer aanbevolen namens mijn thuiszorg klanten.

 14. Deze mok komt uit een serie van 4 mokken.

  1) de koffie word gezet
  tekst op achterzijde : een kopje koffie van D.E. daarvan lust men er wel twee

  2) de koffie word geserveerd
  tekst op achterzijde : een kopje koffie van D.E. stemt elken echtgenoot tevrèe

  3) de koffie word ingeschonken
  tekst op achterzijde : een kopje koffie van D.E. maakt zelfs den huistiran gedwee

  4) de koffie word gedronken
  tekst op achterzijde : een kopje koffie van D.E. daar schenkt men groot genoegen mee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.