Koffie in een glas?!

koffieglazenIk zie het steeds vaker: koffie geserveerd in een glás.

De eerste keer was bij mijn zusje thuis. Zij heeft koffieglazen van het merk Bodum. Toen ik mijn koffieglas kreeg aangereikt, was ik onaangenaam verrast. Het voelde heel koel aan toen ik het aanpakte, en ik dacht: ‘Getver! Die koffie is al half koud. Lomp zeg.’

Maar toen ik een slok nam, was de koffie gloeiend heet. Het blijkt dat de Bodum koffieglazen dubbelwandig zijn. Daardoor blijft de koffie beter warm, én je kunt ze zonder problemen vasthouden. En last but not least, je kunt zien hoe mooi de koffie is opgebouwd. Het koffieapparaat van mijn zusje produceert koffie in drie lagen. En die zijn prachtig zichtbaar in een koffieglas.

En toch vind ik het niks. Koffie in een glas! Thuis drink ik mijn koffie dan ook gewoon in mijn mooie bloemenkopje op een schotel. Mijn Philips filterapparaat spuugt de koffie natuurlijk ook in één kleur in de koffiekan. Dus daar valt ook niet veel eer aan te behalen. Maar zelfs al had mijn koffie ook drie lagen, dan nog zou ik een kopje fijner vinden.

Maar ook op tv zie ik steeds vaker koffie in koffieglazen. Bijvoorbeeld in de serie Divorce. Daar zie je de gescheiden heren elke ochtend een kop koffie maken met een Senseo. Dat dan weer wel. Maar ze gebruiken een koffieglás!

Waarin drink jij je koffie? En heb jij ook zo’n mooi apparaat dat de koffie in laagjes in je glas doet?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik drink geen koffie, maar manlief wel. Hij drinkt het uit een mok. Lekker met gekookte, opgeschuimde melk. Ik vind koffie in een glas er niet smakelijk uitzien. Dat komt misschien wel omdat ik het niet lust.
  Ik drink mijn thee wel uit een glas. Ik heb ook dubbelwandige theeglazen, maar die gebruik ik niet vaak. Je kunt niet lekker je handen om het warme glas heen doen. Want het glas is niet warm :-(

  1. Nee dat heb ik dus ook gemerkt. Ik snap het voordeel wel van zo’n koel glas. Maar je mist ook de gezellige warmte. En het voelt gewoon raar vind ik! Het klopt niet met elkaar: koude handen, warme drank.

 2. Doe mij ook maar een mok. Ik heb twee heerlijke, mooie, grote mokken van Iittala, dat dan weer wel ;-) en daar past veel koffie in. Ook ik heb een koffieapparaat dat gewoon filterkoffie zet, dat in een mok met gekookte melk … vind ik veel lekkerder dan drielaagjeskoffie ;-)

 3. Ik zelf drink geen koffie, maar mijn schoonmoeder heeft van die glazen DE senseo kopjes en daar drinkt zij haar koffie uit. En ik mijn thee, want thee uit een mok vind ik lang zo lekker niet als een glas. Maar voor mij niet die dubbelwandige glazen want geheid dat ik elke keer mijn tong verbrand. Mijn moeder had dat bij haar vriendin ook niet door en zij dacht net als jij dat het wel genoeg was afgekoeld en nam dus een slok van haar thee en verbrandde haar tong. Ik vind dat diegene je dan wel even mag waarschuwen.

 4. Ja, daar heb ik dus mooi een keer mijn mond mee verbrand. De beker geeft niet aan hoe heet de inhoud is, dus ik vind het niet zo fijn. Heb liever een vertrouwde aardewerk beker, zodat ik met mijn handen kan voelen of de koffie al op drinkbare temperatuur is… veel veiliger…
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

 5. Wij drinken zowel thee als koffie uit een mok.
  Die dubbelwandige glazen vind ik niet zo.
  Ht is (zeker met dit weer) gewoon prettig om je handen aan zo’n mok te kunnen warmen.
  Die dubbelwandige glazen nemen het eerste deel van het genieten weg.

 6. Die dubbelwandige glazen lijken me niks. Juist de warmte van het glas ervaar ik als ontspannend. En ja, ik drink het dus graag uit een glas. Zo’n grote, van de Ikea. Het ziet er ook wel gezellig uit, met al dat opgeklopte melkschuim. Genieten!

  Maar als je me een bak koffie voorzet in een allerliefst ouderwets gebloemd kopje met oortje, dan weet ik zeker dat er een glimlach op mijn gezicht verschijnt. Tsjonge, als ik dit zo teruglees: koffie is voor mij duidelijk niet een gewoon drankje, maar echt een beleving haha.

 7. Eigenlijk drink ik koffie bijna altijd uit een mok.
  Gewoon omdat ik het gewend ben.
  Heb er nooit zo over nagedacht.
  Al vind ik de dubbelwandige glazen best wel leuk.
  Ze zijn alleen zo achterlijk duur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.