Reacties

Koffie in glas?! — 14 reacties

 1. Ik drink geen koffie, maar manlief wel. Hij drinkt het uit een mok. Lekker met gekookte, opgeschuimde melk. Ik vind koffie in een glas er niet smakelijk uitzien. Dat komt misschien wel omdat ik het niet lust.
  Ik drink mijn thee wel uit een glas. Ik heb ook dubbelwandige theeglazen, maar die gebruik ik niet vaak. Je kunt niet lekker je handen om het warme glas heen doen. Want het glas is niet warm :-(

  • Nee dat heb ik dus ook gemerkt. Ik snap het voordeel wel van zo'n koel glas. Maar je mist ook de gezellige warmte. En het voelt gewoon raar vind ik! Het klopt niet met elkaar: koude handen, warme drank.

 2. Doe mij ook maar een mok. Ik heb twee heerlijke, mooie, grote mokken van Iittala, dat dan weer wel ;-) en daar past veel koffie in. Ook ik heb een koffieapparaat dat gewoon filterkoffie zet, dat in een mok met gekookte melk ... vind ik veel lekkerder dan drielaagjeskoffie ;-)

 3. Ik zelf drink geen koffie, maar mijn schoonmoeder heeft van die glazen DE senseo kopjes en daar drinkt zij haar koffie uit. En ik mijn thee, want thee uit een mok vind ik lang zo lekker niet als een glas. Maar voor mij niet die dubbelwandige glazen want geheid dat ik elke keer mijn tong verbrand. Mijn moeder had dat bij haar vriendin ook niet door en zij dacht net als jij dat het wel genoeg was afgekoeld en nam dus een slok van haar thee en verbrandde haar tong. Ik vind dat diegene je dan wel even mag waarschuwen.

 4. Ja, daar heb ik dus mooi een keer mijn mond mee verbrand. De beker geeft niet aan hoe heet de inhoud is, dus ik vind het niet zo fijn. Heb liever een vertrouwde aardewerk beker, zodat ik met mijn handen kan voelen of de koffie al op drinkbare temperatuur is... veel veiliger...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

 5. Wij drinken zowel thee als koffie uit een mok.
  Die dubbelwandige glazen vind ik niet zo.
  Ht is (zeker met dit weer) gewoon prettig om je handen aan zo'n mok te kunnen warmen.
  Die dubbelwandige glazen nemen het eerste deel van het genieten weg.

 6. Die dubbelwandige glazen lijken me niks. Juist de warmte van het glas ervaar ik als ontspannend. En ja, ik drink het dus graag uit een glas. Zo'n grote, van de Ikea. Het ziet er ook wel gezellig uit, met al dat opgeklopte melkschuim. Genieten!

  Maar als je me een bak koffie voorzet in een allerliefst ouderwets gebloemd kopje met oortje, dan weet ik zeker dat er een glimlach op mijn gezicht verschijnt. Tsjonge, als ik dit zo teruglees: koffie is voor mij duidelijk niet een gewoon drankje, maar echt een beleving haha.

  • Dat heb ik ook Elkedagmama. Op mijn blog over koffie lees ik ook telkens weer dat koffie voor mensen een moment voor henzelf is. Een moment van rust.

 7. Eigenlijk drink ik koffie bijna altijd uit een mok.
  Gewoon omdat ik het gewend ben.
  Heb er nooit zo over nagedacht.
  Al vind ik de dubbelwandige glazen best wel leuk.
  Ze zijn alleen zo achterlijk duur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder