Troost tv: 4 Nederlandse series waarin het nog Gewoon is

troost tv

Nu het gewone leven noodgedwongen tot stilstand is gekomen, heb je misschien behoefte aan series waarin het gewone leven nog wel plaats vindt. Daarom hieronder 4 van mijn favoriete Nederlandse series waarin het dagelijks leven nog zijn gangetje gaat. En echt waar, deze Nederlandse series zijn van goede kwaliteit en leuk!

N.B. Kijk liever niet teveel tv! Als je ergens lamlendig van wordt dan is het wel van teveel tv kijken. Om die reden kijk ik alleen ‘s avond tv en doe ik zelden tot nooit aan bingewatchen. Houd het bijvoorbeeld bij maximaal 1 uur per dag.

De luizenmoeder

Voor iedereen die de dagelijkse gang naar school mist: adviseer ik de serie De luizenmoeder. Het is net alsof je zelf je kinderen naar school brengt. Verlies je even in een wereld waar mensen zich druk maken over zaken als wc-rollen om mee  te knutselen en hoe je het beste afscheid kunt nemen van je kind in de klas.

De Luizenmoeder is gratis te zien via NPO3, maar wel binnen een beperkte tijd. Alle afleveringen zijn wel permanent beschikbaar met een NPO Plus account.

Je kunt De Luizenmoeder ook kijken op dvd, maar ja. De bibliotheken zitten dicht, dus lenen kan nu even niet. Wel kun je seizoen 1 en 2 van De Luizenmoeder op dvd kopen via bol.com voor 14,99.

Divorce

De Nederlandse serie Divorce gaat over twee gezinnen en een vrijgezel, die zich al ploeterend door het leven proberen te slaan. Hieronder een scène waarin vader David probeert Gezellig te doen met zijn gezin. En dat valt nog niet mee… En zo zijn er nog veel meer herkenbare scènes uit het dagelijks leven.

Je vindt het eerste seizoen van Divorce op dvd voor 7,99 bij bol.com. Daarnaast is Divorce te zien op Videoland.

Toon

En als laatste de Nederlandse serie Toon, die aangenaam makkelijk te zien is op Netflix. Toon is gezellig, omdat je in de serie nog gewoon lekker buiten kunt rondlopen en Toon gaat zelfs met de trein naar Almere en drinkt daar koffie in een restaurant. Dus dat is ook een leuk uitstapje en lekker virtueel koffie drinken.

Hieronder een impressie van Toon.

Chateau Meiland

En laatste, de realityserie Chateau Meiland, en dan vooral het eerste seizoen. Deze zet ik erbij omdat het heel gezellig is om te kijken hoe ze klungelen met hun verhuizen van Nederland naar Frankrijk, en hoe ze zich vervolgens moeten redden daar. Chateau Meiland heeft een hoog huiselijkheids gehalte, zo is er een scène waarin er bijna geen fritessaus meer is voor over de aardappels. Het zijn van die kleine dingen, maar erg leuk om te zien.

En als het bij jou thuis niet altijd zo gezellig is, nu je verplicht op elkaars lip zit, is het prettig om te zien dat kibbelen heel gewoon is. Kijk maar:

Chateau Meiland kijk ik altijd via tvblik.nl.

Zie ook Oogappels, Doris op Netflix en De verschrikkelijke jaren tachtig serie

Houd je van reality tv? Dan is het eerste seizoen van de serie Urk wellicht ook wat voor jou. Daarna vond ik het slechter worden.

Ook gezellig vind ik de Muppet Show, en dan vooral de twee oude mannetjes op het Muppet Balkon: Waldorf en Statler.

Hoe zien jouw dagen er nu uit? Is het erg anders dan voor de corona crisis? Of valt het juist mee?

Kijk hier voor nog 10 troost tv tips.

Similar Posts

12 Comments

 1. Nou…. ik weet niet hoe anderen het doen, maar wij hebben het druk! Van tv hangen is hier geen sprake.

  Vlak voor de Corona (dat heb je straks: vóór en na de Corona), hadden we net besloten tot een poosje geen tv voor de kinderen. Wat ons zo goed bevalt dat ook dat lekker doorloopt.

  En dus wordt er geknutseld, gespeeld, geleerd, gekookt, gebakken, getuinierd, naar luisterboeken geluisterd, gekleurd en ge-weet-ik-het. En gebeld met geliefden natuurlijk…

  Van de series die je noemt ken ik alleen de luizenmoeder, dus bedankt voor de leuke andere opties.

 2. Ha lieve Nicole,

  wat lief van je om deze tips te geven.
  Ik heb alles eigenlijk al gezien, maar dat maakt niet uit.
  Het gaat om het idee.
  Ikzelf ben bezig om eindelijk eens de films, die ik het afgelopen jaar heb opgenomen te bekijken.
  Is ook lekker en het ruimt lekker op!

  Dagdag!
  Groetjes van Marlou

 3. Zeker met dit mooie weer is overdag – als je een tuin hebt tenminste – voor mij niet een optie. Maar wel in de avond, om even alle misere buiten te sluiten. Die er zeker wel is.
  Fijn dat ik via mijn zoon kan Netflixen. Brief van de Koning al 2 delen gekeken. Mag maar 1 deel per keer.

  En kijk alle filmpjes van mijn kleindochter nog maar eens. Hoe snel ze gegroeid is. En hoe ik haar mis.

 4. Wel, ik begin inderdaad wat meer nood te krijgen aan de “gewone” dingen. Bedankt dat je dit dus deelt, ook al ben ik van België en kijk ik weinig tv… een beetje gewonigheid vind ik ook welkom ondertussen. ;)

 5. Divorce is super leuk! Ik ben nog gewoon aan het werk dus voor mij is er niet zo heel erg veel veranderd. Vind het ook fijn dat ik nog gewoon mag werken :)

 6. OMG. Chateau Meiland trek ik écht niet. Na tien minuten word ik helemaal gék van die man. Van Toon heb ik de eerste aflevering gezien (na jouw tip) maar verder ben ik nooit gekomen. TV is gewoon niet zo mijn ding. Ik ben allerlei andere dingen aan het doen. Ik verveel me niet. Maar toch bedankt voor de tips!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.