Troost tv: 10 kijktips als je het even helemaal gehad hebt

Troost tv

Herken je dat gevoel, dat je gewoon even behoefte hebt aan warmte en gezelligheid? Aan een wereld waarin altijd alles goedkomt?

Dan comfort, oftewel troost tv helpen. Hieronder een overzicht van series op Netflix die net zo warm en behaaglijk zijn als een warme trui op een koude winterdag : )

En het voordeel van comfort tv ten opzichte van 'comfort food' is dat je er niet dik van wordt.

10 kijktips om te kijken als je het even helemaal gehad hebt!

1.Gilmore Girls

Gilmore Girls. Elke keer dat ik deze serie kijk, wil ik weer in Stars Hollow wonen.

2. Friends

Friends. Klassieker uit de jaren 90 die tot in den treure wordt herhaald. Maar het blijft leuk. Wat er ook gebeurt in Friends, ze blijven altijd vrienden.

3. Downton Abbey

Downton Abbey, een wereld waarin je terug in de tijd gaat, en je een belletje rinkelt als je trek hebt in koffie en waar de juiste jurk op het juiste moment van cruciaal belang is. Vooral de oma is geweldig in deze serie. Ze is bekend om haar oneliners.

4. Het kleine huis op de prairie

Het kleine huis op de prairie. Dit is de oudste serie in het rijtje, maar als ik de begintune hoor en Laura Ingalls door het koren zie dartelen, dan stap ik  in een simpel maar gelukkig leven ; )

Kijk de eerste 5 seconden van onderstaande trailer maar eens, en raak dan niet vertederd!

5. The Marvelous Mrs. Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel, prachtig vormgegeven serie met veel mooie muziek. Het verhaaltje stelt eigenlijk niet zoveel voor, maar je kunt er heerlijk even bij wegdromen.

6. The Good Place

The Good Place: is er leven na de dood? In The Good Place wel en ze drijven en passant ook even de spot met alles wat ons menselijk maakt. Heel verfrissend en relativerend.

7. Ally McBeale

Ally McBeale, een serie uit de jaren negentig over een wat apart advocatenkantoor. Mooie vormgeving met bovendien leuke muziek.

8. Bob Ross

Bob Ross. Ken je Bob Ross? Hij schildert. Alleen van zijn stem word je al rustig. Mijn favoriete stukje uit onderstaand fragment is als hij zegt: 'Let's go crazy, what the heck' en dan pakt hij een kwast van 2 inches. Heerlijk. Zo wil zelfs ik wel uit mijn comfort zone stappen. Zie ook Bob Ross op Netflix.

9. Anne of Green Gables

Anne of Green Gables. Deze serie hoort in dit rijtje thuis vanwege de sfeer vind ik.

10. The Letdown

The Letdown. Deze serie over een aantal moeders, hun partners en hun strubbelingen is gezellig vanwege de herkenbaarheid. En anders dan Working Moms is The Letdown niet venijnig en veroordelend.

Eervolle vermelding

Een eervolle vermelding voor het Nederlandse programma Ik vertrek, waarin Nederlanders ongehinderd door enige voorbereiding, kennis van de taal in een ander land gaan wonen. Meestal om een soort bed and breakfast te beginnen. In Ik vertrek krijg je een kijkje in hun leven in het buitenland, en alle strubbelingen.

En ook nog Virgin river!

Tot slot

Deze lijst met comfort tv is niet uitputtend. Dus heb je aanvullingen, of mis je series die jou troosten? Vertel het vooral in de comments.

Similar Posts

16 Comments

 1. Fijn lijstje, al staan ze niet allemaal op Netflix: Anne of Green Gables of Bob Ross kan ik niet vinden. Nog twee tips: Chesapeake Shores en When calls the Heat.

 2. Van 'het kleine huis op de prairie' moet ik altijd huilen... Voor 'ik vertrek' ga ik ook heel graag even zitten. Dat geldt ook voor Frank Visser en de Rijdende Rechter. Ik kan er niks aan doen, maar dat vind ik heerlijk vermaak;).

 3. Hoi Nicole,

  wat een leuke lijst: heb ze zo goed als allemaal gezien.
  Maar ik heb er wel 30 jaar over gedaan denk ik.
  Heerlijke series...

  Ik kijk op deze dagen weinig, maar toch zo nu en dan naar naar Sjtisel, een man op zoek naar het geluk. De serie die speelt zich af in Israël.
  Met best wel orthodoxe joden. Daar geniet ik van.

  Groetjes van Marlou

  .

 4. Oh... Anne van het groene huis. Mijn favoriete meisjesboek. Ik heb alle afleveringen op dvd maar een andere versie. Ook heb ik alle afleveringen Kleine huis op de prairie. Heerlijk!!!

 5. Mij niet gezien hoor. als ik me zo voel ga ik wel een spelletje met Yaron of Shirel doen.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Dank je wel voor de tips Nicole! Ik heb de boeken van Het Kleine Huis, die vind ik nog prettiger dan de tv-serie. Ook lees ik graag kinderboeken uit de jaren '50, die zijn zo heerlijk knus en de wereld is er zo veilig.

  Wat betreft TV-series heb ik alle afleveringen van James Herriot op DVD (jaren '80 serie, maar speelt zich af in de jaren '30 en '50). En verfilmingen van de boeken van Jane Austen en Charles Dickens.

  Downton Abbey vind ik heel mooi, heb ik ook op DVD. The Good place heb ik nog niet gezien, maar ga ik nog kijken als ik jouw aanbeveling zo lees.

  Als ik heel moe ben kijk ik op You Tube graag bepaalde ASMR-filmpjes, dan val ik zo in slaap...

 7. Jaaaaa, heerlijk! Bob Ross kijk ik nu soms op Viceland, dat is gewoon fantastisch! Ik kan ook heel erg genieten van Mr. Frank Visser loopt visite 😂😂😂 Mijn moeder heeft echt alles van Het kleine huis gezien. Mooie serie met lieve boodschappen erin (verdraagzaamheid en zo)

 8. Mcleods daughters,Mistral's daughter,Cold Feet,Two thousand acres of sky, Mistresses,Rozengeur en Wodkalime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.