Netflix tip: The Good Place

Netflix tip: the Good place

The Good Place, een serie met onder andere Ted Danson is een makkelijk en leuk tussendoortje. Met afleveringen van een kleine 30 minuten kijk je ze makkelijk weg.

The Good Place: het verhaal in een notendop

Eleanor Shellstrop verongelukt door een botsing met een vrachtwagen met een advertentie voor pillen tegen erectieproblemen erop. Tot haar verbazing komt ze in de hemel, oftewel The Good Place die gerund wordt door Michael (Ted Danson). Eleanor was namelijk niet bepaald een sympathiek type: ze loog en bedroog, en dacht alleen aan zichzelf. Het lijkt er dus op dat er een vergissing is gemaakt, maar Eleanor besluit niets te zeggen. Die is allang blij dat ze niet naar de hel is gegaan. Ze leert daar Tahani, Jianyu en Chidi kennen. En langzaam maar zeker verandert Eleanor.

Dit klinkt als een zoete plot voor een Walt Disney film. Maar vergis je niet. Door de bijtende humor en kritische blik op hoe we leven is The Good Place beslist geen mierzoete serie. Integendeel.

Bovendien blijkt The Good Place helemaal niet ‘the good place’ te zijn…. Het is eigenlijk de hel.

The Good Place: 3 seizoenen

Inmiddels zijn er al 3 seizoenen van The Good Place. Ik heb ze inmiddels alledrie gekeken met mijn man. Op zich vind ik het allemaal niet zoveel voorstellen, maar ik moet wel regelmatig lachen om de humor in de serie. Bovendien vind ik Ted Danson erg leuk!

Mijn conclusie over The Good Place

Als je fan bent van Ted Danson is The Good Place een aanrader. Als je houdt van humor ook. The Good Place is een leuke, makkelijke serie om te kijken met een bijzonder onderwerp: het leven na de dood. Maar ondanks dat thema, is deze serie zeer lichtvoetig.

Praktische informatie over The Good Place

The Good Place is te zien via Netflix. Maar wie geen Netflix heeft, kan ook de portemonnee trekken en voor maar liefst 34,99 te dvd The Good Place kopen bij bol.com. Met afleveringen van een kleine 30 minuten kijk je ze makkelijk weg.

Lees ook mijn review van The Affair.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik ben altijd op zoek naar goede series op Netflix. Ik vind dat er zoveel keuze is op Netflix, dat ik er keuze stress van krijg ;-)
  Ik twijfel of deze serie iets voor mij gaat zijn, maar misschien geef ik het toch een kans. Wie weet kijk ik wel alle seizoenen af…

 2. Zo simpel vind ik deze serie niet, hoor. De filosofische basis zit goed in elkaar, met als terugkerende vraag: wanneer ben je een goed mens?

 3. Heeeeeeeeel erg bedankt voor de tip. Ik had vorige week een super rot dag, ben om half 6 gaan kijken op de pc toen ik je post las en heb seizoen 1 t/m seizoen 2e aflevering en door gejaagd. Tot half 1 zitten kijken. Na 3 afleveringen naar beneden, tussendoor gekookt, en iedere keer dacht ik Huh? Alweer een half uur voorbij?????

  Vreselijk apart, grappig, maar in seizoen 2 loop ik nu een beetje vast omdat ik niet zoveel wending meer verwacht.
  Ik ben nu bij het punt dat ze samen in complot gaan (je weet wel) en misschien ga ik straks nog even kijken.

  Ik “moet” ook nog een andere serie afkijken, Mitsomnatten, Midzomernacht, maar daar zit veel geweld in, en ik moet nog 3 afleveringen kijken. Huuuj……. eigenlijk geen serie om alleen te kijken.

  In ieder bedankt voor de tip. Als je van spannend houdt, op Netflix kan ik je “La Mante” en “Modus” (allebei ook 5-6 delen) aanraden. En die nieuwe serie the Bodyguard uit Engeland, is ook loeispannend.
  Overladen met goede kritieken, en 5 delen is ook niet zo vreselijk lang.

  Dank voor de tip!
  Verder ben ik altijd “in” voor tips voor goede series!

  1. Wat leuk dat The Good Place zo’n succes was voor je. Vervelend dat je zo’n rotdag had. Dan is The Good Place wel makkelijk vermaak inderdaad.

   En dankjewel voor je tips!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.