Oh, hoe ik houd van mijn robot stofzuiger. Laat me de redenen tellen!

robot stofzuiger

'How much do I love thee, let me count the way,' rijmelde Elizabeth Barrett Browning. Zij had het niet over een stofzuiger robot, maar ik wel.

Sinds ik hem met flink wat twijfels kocht, ben ik helemaal om. Wat een geweldige aanwinst in het huishouden is mijn robot stofzuiger! Laat me de redenen tellen waarom ik mijn huishoudrobot zo fijn vind!

Oh, hoe ik houd van mijn robot stofzuiger!

 1. Hij komt op plekken waar ik zelf niet bij kom. Onder de verwarming bijvoorbeeld.
 2. Ik hoef hem geen koffie te geven of met hem te praten. Hij doet gewoon zijn werk!
 3. Als hij moe is, gaat hij netjes naar zijn thuisstation om in alle rust weer op te laden. Zonder klagen of gezeur.
 4. Terwijl mijn keukenvloer wordt gezogen én gedweild kan ik lekker bloggen. Of douchen.
 5. Hij maakt de vloeren netter schoon dan ik.
 6. Hij kostte maar 158,- terwijl ik van te voren dacht dat ik voor een goede stofzuiger robot zo 600,- zou moeten neertellen.
 7. Hij kan nog dweilen ook! Hoewel ik mijn Greenspeed dweil ook regelmatig pak.
 8. Ik hoef niet voor hem thuis te blijven. Ik kan hem zelf programmeren om aan het werk te gaan.

Naast mijn kruimeldief is dit het tweede huishoudelijke apparaat waar ik elke dag blij van wordt : )

Lees mijn review van mijn robot stofzuiger!

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Maar komt hij ook onder de bank of de stoelen, of onder of achter een kast(je). Die zal hij vast niet even opzij zetten om erbij te kunnen.???? En de plinten neemt hij die ook mee. Kan hij de trap zuigen? En de stofdraden aan het plafond. Dit zijn allemaal dingen die ik wel doe als ik stofzuig.

 2. Niks voor mij, maar fijn dat jij er plezier van hebt Nicole!Een alleenstaanden huishouding is nu eenmaal anders dan een gezinshuishouding, al is het vanwege alle tijd die klusjes vragen. Ik snap daarom best wel waarom het een gewenst apparaat is in een gezin.
  Dat hadden onze oma's met hun grote gezinnen vast niet kunnen bedenken.
  Een vriend vertelde me eens hoe goed zijn Kirby stofzuiger was...maar ja voor 3000 tot 5000 euro is dat best duur geintje voor af en toe stofzuigen in eenpersoonshuishouden. Maar hij is er blij mee, prima dus. Ik zuig hier eens per maand, en dan alleen de velours bank. De rest veeg ik, en dweil ik daarna, omdat dat geen herrie maakt. Ik kan erg slecht tegen stofzuigerlawaai.
  Een robotzuiger zou prima zijn als ik de deur uit ben, alleen...ik heb hem niet nodig omdat ik alles kan vegen en dweilen. Een robotzuiger zou me de aanschaf en stroom kosten...maar wat verbruikt ie per beurt en voor het standby staan in de oplader? Ik las dat dat steeds opladen de robotzuiger een stroomvreter maakt, lees ergens dat ie 80kWh verbruikt per jaar. Niks voor mij dus met mijn bewust stroomverbruik van 1100 kWh per jaar. Alleen daarom al valt een robotzuiger af, totdat ik te ziek zwak en oud ben. Misschien ga ik dan wel overstag.Een robotzuiger is dan goedkoper dan een poetsmeisje.

  1. Jeetje zo,n Kirby koop je op mp voor paar 100 euro. En zo goed zijn ze ook weer niet er is voor veel minder wat beters te koop. Ik hou het nog bij mijn oude vertrouwde Noorman uit de vorige eeuw :-)

 3. De mijne is nu na 3 jaar trouw werk kapot, nog wel te repareren hoor. Maar wat mis ik m'n schone vloer 's morgens vroeg. Vooral met een hond in huis zo fijn om een robotstofzuiger te hebben :-)
  Elke ochtend om 6 uur gaat ie aan de slag, een half uur later is alles weer netjes.
  1 à 2x per maand pak ik de gewone stofzuiger erbij voor evt spinnenwebben en de plinten. Ik vind dat de plinten veel minder stof verzamelen met een robotstofzuiger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.