Reacties

Greenspeed TwistMop: dweilen zonder een sopje! 7 kenmerken! — 19 reacties

 1. Dat is ook wel wat voor mij, ik heb ook verschillende dweilsystemen uitgeprobeerd en nooit de juiste gevonden. En dat gesleep met emmers water en steeds uitspoelen, ik dweil daarom bijna nooit met het gevolg dat de siernaden in mijn laminaat vies zijn:(
  Mag er niet een klein beetje vloerreiniger in? Ik vind het wel lekker fris ruiken eigenlijk;)

  • Ja, dat is wel verleidelijk hè?! Maar volgens Angel moet je dat echt niet doen want dan wordt de dweil minder effectief. De dweil maakt echt zelf al goed genoeg schoon.

 2. En wat moet je dan doen als je te dweilen oppervlakte groter is dan 30 - 60 m2?
  Ik weet ook niet of ik hiervoor overstag zou gaan.
  Heb al 25 jaar een hara dweil en nog nooit is de stok kapot gegaan. De dweilen die er ongeveer hetzelfde uitzien als die groene hierboven zijn pas 2 keer vervangen op al die jaren.
  Maar ik ga morgen meedoen met de give away. Misschien word ik wel overgehaald om over te stappen.

 3. Klinkt interessant, ik ben ook al eeuwen op zoek naar hét systeem. Ik heb ooit zo'n ding gehad waar je een fles schoonmaakmiddel in legt en die spoot dat ook op de vloer, best handig, maar was niet zo dol op dat synthetische middel dat erin ging. Heb nu zo'n wringmop die je met behulp van de steel uitwringt, maar die gaat soms soort van "in de war" zodat je eerst vreselijk moet hannesen (en vloeken in mijn geval :-)) om hem te kunnen uitwringen, daarvoor kom ik toch echt geduld tekort. En dweilen is bij mij echt een must, want beneden overal witte plavuizen en boven laminaat over de hele verdieping. Ik vind het systeem dat jij aanprijst wel aan de dure kant, maar als je er echt zo lang mee doet... en dat weet je natuurlijk nog niet.

  • Dat vind ik denk ik ook wel het grootste pluspunt aan dit systeem: dat het chemische/synthetische reiningsmiddelen overbodig maakt. Daardoor bezuinig ik mooi op schoonmaakmiddelen.

   Omdat ik ooit heb geïnvesteerd in dat dure Leifheit systeem, schrik ik niet zo van de prijs, want die komt ongeveer overeen met het Leifheit systeem. Maar dan vind ik de Twistmop echt veeeel handiger.

  • Ja, ik heb dit nog speciaal nagevraagd, want gevoelsmatig had ik ook het idee dat het water heet moest zijn!

 4. Ik heb vandaag mij Karcher stoomreiniger weer gebruikt. Volgens de reclame ook zonder schonmaakmiddelen.
  Ik dus wel, het gaat het best met schoonmaakmiddel op de vloer spuuten. Het ding heeft me 325 euro gekost in de aanbieding. Maar ik kan hem aanbevelen.daarna nog de vloer droog dweilen.
  De vorige leifheit met water aan de steelis vanmorgen richting kringloop vertrokken. Niemandop MP wildehem hebben.

 5. Ik gebruik de sprenklersteel al een hele tijd en kan echt niet meer zonder!! Kan geen leifheit of wat dan ook tegenop. De vloeren worden super snel schoon en ook weer droog wat wil je nog meer. En dan de tijd die je ermee over houd....geen emmers water vullen en mee naar boven sjouwen gewoon even water in je steel en dweilen maar!! Al mijn vriendinnen en heel wat familieleden en kennissen heb ik al overtuigd en ervaren hetzelfde als ik NOOIT meer zonder!!

 6.  
  Beste Lezers,
   
  Ik zie enkele vragen waar ik graag antwoord  op geef.
  Alle materialen die op thuisschoonmaken.nl worden aangeboden zijn ontwikkeld voor de professionele schoonmaak vandaar dat Linda deze ook op haar werk gespot heeft.
  Het toevoegen van een reinigingsmiddel wat Lineke graag zou willen zal eerder averechts werken en een waas kunnen veroorzaken. Het effect van reinigingsmiddelen is ook minimaal aangezien het bijna altijd zeer milde middelen zijn en de inwerktijd is het bij het dweilen erg kort. Hierdoor krijgt  het niet de tijd om het vuil op te lossen. Alleen microvezel is echt voldoende. Uiteraard zorgt geur voor een schone beleving, wellicht is dit probleem op te lossen door een potje met geurstaafjes neer te zetten dit is ook een stuk minder tijdelijk dan alleen een lekkere geur bij het dweilen zelf.
  De temperatuur van het water heeft pas effect wanneer het ook echt het te reinigen oppervak opwarmt de gebruikers van stoomreinigers zullen dit positieve effect ook zeer zeker merken. Wanneer men bacteriën op de vloer wil doden is stoom of chloor(zeer slecht voor het milieu) de oplossing wel zorgen dat je er niet te snel over de vloer heen gaat en dat je vloer er tegen kan. Het werken met een stoommachine is wel omslachtiger dan de sprenklersteel met twistmop.
  Vlijtig met zuinigheid heeft een goed ervaring met Hara en niet onterecht dit is zeker geen slecht product, alleen het systeem van de emmer met water en het wringen is wat minder.
  De kwaliteit van de microvezels van Greenspeed zitten minimaal op het zelfde niveau in de professionele omgeving willen ze namelijk geen lage kwaliteit, qua prijs is Hara wel een stuk duurder.
  We geven aan dat er met een dweil/mop tussen de 30 en de 60m²  gedweild kan worden dit is echter afhankelijk van het vuil en de soort vloer.
  Wanneer men meer m² wilt dweilen is het verstandig om meerdere dweilen te nemen of het werk verdelen over meerdere dagen al lijkt het laatste me niet de gemakkelijkste oplossing :-)
   
  Angel Nellen
  http://www.thuisschoonmaken.nl

 7. Lijkt goed.Hier had ik ook een soortgelijk iets gekocht.Totdat de doekjes opwaren voor het gewone vegen.Sorry,dan moet u 2 doekjes gebruiken,want die maat is er gewoon niet gemaakt.
  Oplossing voor mij.Oude doek eromheen en geen dure opvolgdoekjes.
  Maar dit system lijkt me wel
  Groet,Wilma

 8. Ik dweil gewoon op mijn knieen, sopje van e.cover en warm water een oude handdoek erbij om het gelijk droog te maken. Werkt voor mij prima ik heb geen behoefte aan een duur systeem als het op deze manier ook gewoon kan.
  Groetjes Dreadlocks

 9. De Sprenklersteel van ThuisSchoonmaken.nl is geweldig!! Een aantal maanden heb ik deze dweil in bezit en hij is echt fijn in gebruik! Vloeren snel schoon én droog! En doek is gemakkelijk te wassen op 60 graden, ideaal gewoon. Sowieso zijn de spullen van ThuisSchoonmaken.nl super, ik heb niet alleen de dweil, maar ook de Foxdusters, vloerwisser, ramenset en ik kan niet meer zonder! Lekker snel klaar zijn, want de tijd valt toch echt veel beter te besteden dan aan het huishouden!

 10. Lijkt wel op de pico spray van Leifheit die ik heb, gebruik hem al jaren (en je doet heel lang met 1 gevulde fles, wat ik ook wel fijn vind) en toen ik klein was had mijn moeder er al een. :) Alleen het mopgedeelte is voor mij 'nieuw'. Ik gebruik wel altijd Dettol trouwens, denk echt niet dat het schoon wordt zonder iets, misschien wel wat zicht betreft, maar bacteriën zie je ook niet.

 11. nou dit lijkt mij ook wel een handig systeem, helemaal omdat wij boven laminaat hebben en ik nu een losse dweil om m'n leifheit systeem gooi omdat ik vind dat die vloerwissermop niet goed schoonmaakt en het makkelijker is om de dweil uit te spoelen dan het wisgedeelte er elke keer af te klikken....
  Zijn er binnen dit systeem ook dweilen die geschikt zijn voor een geoliede houten vloer? Dit hebben wij in de huiskamer liggen en eigenlijk heb ik daar nog nooit een goede oplossing voor gevonden (behalve stofzuigen dan....).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder