Reacties

Dweil kopen? - Leifheit versus Vileda vs. Pink Ribbon etc. — 72 reacties

 1. Hier een tante Marietje vrees ik. Nog nooit iets van al die nieuwigheden uitgeprobeerd. Ik wil de dweil in de machine kunnen doen want na een beurt poetsen vind ik hem vies. Wel zo een nepswiffer ding in huis waarmee ik tussen alle stofzuigbeurten door (bijna dagelijks dat stofzuigen) de hondenharen mee bij mekaar veeg. Het dient dan meer als stofdoek met steel. Ik maak dat dan ook niet nat. Met twee bordercollies in huis is dat echt nodig. Maar ik heb het er graag voor over. Ben dan ook een echte hondenmadam. ;-)

  • Ja dat heb ik precies zo. Behalve dan dat het geen honden zijn maar twee langharige katten.

 2. Een Leifheit profi. Al twintig jaar. En er mankeert helemaal niks aan. Maar ik heb een stok uit één stuk. Voor boven heb ik een andere Leifheit stok, maar dan is het gedeelte waar je de dweil overheen doet, van plastic. Die heb ik een paar jaar. Mankeert ook niks aan, maar voelt wel wat ieler. Is wel heel wendbaar trouwens, waardoor hij wel fijn werkt.

 3. De Swiffer gebruik ik om de vloer stofvrij te maken, handige wegwerpdoekjes.
  Voor de vloer en badkamer gebruik ik al jaren de Blokker vloerwisser met wasbare microvezelhoes.
  ben er heel tevreden mee. Hans

 4. Leifheit clean twist. Heb ik tegenwoordig. Ideaal. Aangezien nu beide armen het slecht doen. Ik heb 3 andere geprobeerd maar die staan nu werkeloos toe te kijken.

 5. Ik heb ook al allerlei gebruikt maar eerlijk gezegd ben ik het meest tevreden met mijn Hara poetsmateriaal of een gewone dweil. Alhoewel die laatste steeds van mijn aftrekker valt en er dan allerlei vloeken door mijn huis galmen.

 6. Het is altijd wat je gebruikt dweilen met de kraan open zoals een spreekwoord zegt. Heb er zelf ook al vele versleten en ben ook terug gegaan naar de ouderwetse luiwagen met een dweil en die zet ik dan vast met grote knijpers zodat deze er niet af zal glijden.

 7. ik ben gevallen voor de stoomreiniger, geweldig! veel schoner dan dweilen ! en ik hoef mijn handen niet nat te maken, wat helpt bij het bestrijden/in toom houden van mijn exzeem

 8. Ik geef de voorkeur aan een schrobber met ouderwetse dweil. Eerst de tegelvloer stofzuigen, vervolgens met een royaal sopje schrobben en daarna met de dweil om de schrobber het overtollige water verwijderen. Als laatste met de dweil en schoon water nog even nadweilen.
  Helaas, mijn huishoudster wil dat niet doen. Zij geeft de voorkeur aan een swiffer. Zelf zie ik dat meer als een vorm van vuil verspreiden, zeker als je drie honden hebt. Ik probeer me er maar niet aan te ergeren want ze doet dat al acht jaar zo komt twee ochtenden per week. Echt vies kan het dus niet zijn. Voor de rest is ze wel lief.

 9. Ik ben begonnen met een simpele dweil en luiwagen.
  Toen een natte swifter, maar toen ik hoorde dat daar iets in zat wat slecht was of is bij huisdieren gebruik ik dit niet meer.
  Toen een dweilsysteem met een blauwe spons. Deze spons is keihard als hij droog is, daarom moet je hem eerst vijf minuten in het water laten staan. Hij dweilt erg goed en niet te nat. maar die sponsen zijn niet meer te koop.
  Dus had ik bij de hema een dweilsysteem gekocht, deze ligt nu in de kast. Want je moet de dweil wel met de hand uitwringen.
  Later had ik een ander systeem gekocht (leifheid??), waarbij je de dweil wat makkelijkere kan vastzetten maar nog wel met de hand moet uitwringen. Dit gebruiken we nog steeds. Maar als de dweil kapot is, dan gaan we een ander systeem kopen. Eentje die je niet meer zelf moet uitwringen.
  Ik had ook een keertje een stoomdweilding gekocht bij de aldi. Acheraf gezien bleek dat je dit niet op een kurkenvloer mag begruiken. Hij is opzij gezet en is nu een soort van ‘meubelstuk’ geworden.

 10. Hoe herkenbaar! Waar ik vaak problemen mee heb, is dat het uitwringstuk in de emmer breekt. En ja, dat is wel echt nodig om niet te nat de vloer te dweilen...... Ook hier is het dus een constante zoektocht :-)

 11. Ik heb een Groene Beer, soort van Hara maar dan wat goedkoper. Maar ik heb van mijn moeder (die zo een zus van jou tante zou kunnen zijn!) meegekregen dat er niets gaat, boven het op de knieen dweilen met een echte dweil. Zodat je alle ongerechtigheden van dichtbij goed kan zien. En dat kan ook heel prima met een oude handdoek, die niet meer voldoende vezel heeft om je lekker af te drogen. Even namoppen met een andere oude handdoek en klaar ben je. Ik knip met de kartelschaar de handdoeken in een handzaam formaat voor diverse klusjes en hoef dus niet eens de naaimachine ter hand te nemen.
  Voordeel van handmatig uitwringen is, dat je je handkracht oefent die je nodig hebt om potjes open te draaien. Daar lachen we nu om, maar mijn schoonmoeder kan dat niet meer en het is heel erg lastig voor haar!

  • 'Groene beer' wat een bijzondere naam! Ik had er nog nooit van gehoord, maar vind alleen de naam al leuk. Je moeder klinkt inderdaad als mijn tante Marietje : )

 12. Ik had jaren zo'n blauwe steel met slierten met bijpassende emmer. Vond ik wel fijn maar de steel roestte door. Daarna jaren van de Blokker de kleine Picobello (dweil 'prik' je aan de stekeltjes vast en trek je zo weer los: ook dit systeem wordt minder na verloop van tijd, de stekeltjes slijten). Totdat de steel het begaf. Toen kocht in een grotere Picobello. Maar mijn oude dweilen pasten natuurlijk niet meer. Ook had ik een nieuwe emmer moeten kopen. De oude werd gemold bij het klussen (tja...). Met wat behelpen gaat het ook wel met een gewone emmer. Ik vond dat dat sliertending wendbaarder was maar die Picobello vind ik ook best. Zeker omdat je niet steeds met je handen in het sop hoeft. Maar kijk vast uit naar een ander systeem want deze begint ook al te slijten. Ben nog niet verkocht voor de één of andere dweil maar wel dank voor je uitgebreide onderzoek. :-)

 13. Voor het eerst in jaren heb ik schone vloeren. Ik zag in een winkel (waar ik voor iets anders was)
  een Shark stoomreiniger en die heb ik gekocht in een impuls. De betegelde vloer in de serre (waar miijn poezen veel huizen) wordt eerst geveegd en ditto de vinyl vloer in de keuken. De gladde houten vloeren in de gang en in de huiskamer stofzuig ik eerst. Ik giet amper een liter koud water in de machine, bevestig een van de dikke doeken die op de machine passen, laat het water enkele minuten opwarmen en de vloer in een vertrek is in een handomdraai schoon en droog. Zo snel droog dat ik snel wat stoelen en een tafel van de ene kant van de kamer naar de andere kan schuiven. De vuile doek stop ik in de wasmachine. Vanwege een lichte beroerte kan ik niet goed meer knielen en opstaan en de Shark stoomreiniger is werkelijk een uitkomst. |Bij tijd en wijlen komen ook de kurken vloeren in de slaapkamers aan de beurt.

  • Dat klinkt als een echte huishoudelijke aanwinst Anna! Wat naar dat je een lichte beroerte hebt gehad. Fijn dat zo'n stoomreiniger dan uitkomst kan bieden.

 14. Ik dweil op de ouderwetse manier. Op de knietjes. Werkt het beste. Geen gespetter, je vloer wordt niet te nat en ik maak meteen de plinten schoon. Of die lat onder de keukenkastjes bijvoorbeeld (heet dat niet een schopboard?). En je blijft er ook lekker lenig door! :-)

 15. Hier ook een Leifheit en een Swiffer WetJet voor wat kleinere vlekjes voor als een hond heeft gekotst of gespuugd en je wil de vloer even schoonmaken ipv zo’n bak water en de leifheit te gebruiken, is de Swiffer WetJet perfect. Je sprayt met de stok schoonmaakmiddel op de vloer en gaat er daarna overheen. Dat schoonmaakspul zit aan je stok vast. Google maar.

 16. Wat een dweilverhaal! Knap dat je weer zoveel kwalitatieve cornerstone content voor een alledaags gebruiksvoorwerp bij elkaar hebt verzameld en opgeschreven. Laat ik zelf voorop stellen dat dweilen echt wel het laatste klusje is dat ik graag doe. Gelukkig hebben wij zo'n stoomapparaat waarmee je makkelijk en hygiënisch alle gladde vloeren kunt dweilen en vindt manlief het niet erg om met dat ding de vloeren eens onder handen te nemen.

 17. Haha, ook ik heb verschillende dweilen geprobeerd en het is nooit een hobby van me geworden. Tegenwoordig gebruik ik een stoomapparaat, zo makkelijk. Dat is wel mijn favoriete methode, werkt ongeveer net zoals stofzuigen, veel makkelijker dan dweilen.

 18. Ik heb een dweil met losse doek.
  Die doek zit vast met klittenband.
  Er zit een emmer bij waar in de ene helft het sop zit en aan de andere kant niks.
  De steel doe je eerst in de sop, daarna even in het droge gedeelte om het niet te nat te laten zijn.
  Ideaal, gekocht bij de Telegraaf webshop.
  Alleen gaat het band van de doekjes snel kapot,maar daar heb ik even een nieuw bandje op gezet.

 19. Poeh ik heb me echt nog nooit verdierpt in verschillende dweilen, dat komt waarschijnlijk ook omdat ik het echt niet leuk vindt om te doen. Ik heb gewoon zo'n simpele dweil met slierten.

 20. Grappig, die pink ribbon set heb ik destijds ook gekocht. Maar nooit gebruikt. Ik wikkel een simpele dweil om een leifheit stok, die al stuk ging bij het eerste gebruik. Wat een ondingen. Ik begrijp serieus niet hoe het werkt denk ik. Dat uitknijpen in de emmer. Met zo,n huls om de stang, die ik niet in beweging kreeg! Zo hard getrokken aan het ding dat hij gelijk stuk ging. Als ik schoonmaak heb ik altijd haast. (anders eigenlijk nooit:). Die gewone dweil doet het hartstikke goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder