Pas op voor het Action Effect op Black Friday!

Black Friday 2020Black Friday.

De één spreekt er schande van, de ander verheugt zich er het hele jaar op!

Is het een schandelijk consumeerfeest of is het toch wel handig en kun je echt kopen met korting?

Wat is Black Friday?

Voor wie het niet kent: Black Friday is overgewaaid uit de VS naar Nederland. Het is op de dag na Thanksgiving, en veel winkels hebben dan aanbiedingen. Hoewel wij in Nederland geen Thanksgiving houden, is Black Friday hier ook ingevoerd.

Want wij Nederlanders houden van korting ; )

Black Friday 2020: de ultieme tip!

Of Black Friday een consumeer orgie wordt heb je zelf in de hand. De truc is om te waken voor het Action Effect:

Omdat je iets ziet, en het goedkoop is, wil je het ineens graag hebben.

De Action is berucht om dit effect. En het is de kunst om dit niet bij Black Friday te hebben.

Maar hoe doe je dat?

Zo voorkom je het Action Effect op Black Friday 2020

Voordat je gaat rondneuzen wat er goedkoop is, maak je een… lijstje! Je bedenkt of er nog dingen zijn die je nodig hebt. Voor mij zijn dat bijvoorbeeld:

Met dat lijstje ga je vervolgens op zoek naar Black Friday aanbiedingen. Let daarbij op of de prijs ook echt lager is, of dat het loze kreten zijn.

Het is eigenlijk net zoals boodschappen doen in de supermarkt: zonder lijstje doe je vaak van alles in je karretje wat je eigenlijk niet nodig hebt.

Het is wel moeilijk hoor…

via GIPHY

Let op, dit is makkelijker dan het klinkt. Ik kreeg zojuist een Black Friday aanbieding van Blendle in mijn mail: een jaar lang voor maar 84 euro.

Ik voel mijn vinger jeuken om de aanbieding te pakken.

Zal ik wel of zal ik niet…?

P.S. Heb jij een blog?

Heb jij een blog? Dan vind je deze Black Friday deals voor bloggers misschien wel interessant. Anders dan impulsaankopen, zijn dit goede investeringen voor je blog voor een lagere prijs.

Black friday blogger

Wat vind jij van Black Friday?

Similar Posts

20 Comments

 1. Ik heb een jaar Bookchoice genomen voor 19,95 ipv 48,00 euro.
  De consumentenbond heeft een goed artikel staan in hun blad met 10 zgn koopjes onderzoeken.
  Neem ook ff Cyber monday mee en injanuariis het sws uitverkoop.

  P.s. ik heb nog nergens zonnepanelen gezien maar zal voor je opletten. De make up van Douglas min 30% is toch Niks voor jou vrees ik. HAHAHAHA.

 2. Nee, ik ben niet van de impuls aankopen.
  Want men rommelt ook nog wel eens met de prijs van een product tijdens Black Friday.
  Maar zocht al een tijdje een senioren bed en ben klant bij beter bed en hield de site al een tijdje in de gaten.
  Nu dus een leuke korting gescoord tijdens Black Friday. Hans

 3. Wij kopen nooit wat we niet nodig hebben en deze dagen van Black Friday trappen wij zeker niet in. Wij hebben ook niets nodig en er zit altijd een trucje achter en die beheersen de winkeliers als geen ander. Heb zelf jaren in winkel gewerkt en als er koopjes dagen kwamen werd dus wel de consument beduveld. Dure prijs eronder zetten en dan moesten wij een bedrag erop zetten wat het kostte op dat moment met een gedrukt kaartje maar in feite betaalde je wel het zelfde en zelfs ook duurder. De prijs was toen verzonnen om het voor de klant aantrekkelijk te maken. En nu doen ze het ook met Black friday. Voor ons is deze vrijdag niet anders dan de andere vrijdagen. De Consumentenbond heeft er dacht ik ook weleens wat over gezegd.

 4. Ben net even door de winkelstraten gelopen en zag een aantal winkels die er werk van hadden gemaakt. Het was ook duidelijk drukker in de stad. Zelf ben ik er gewoon langs gelopen. Had niets nodig en ben niet zo van de impulsaankopen.

  In NL hebben we ‘Dankstond voor het gewas.’ Volgens mij niet veel anders dan Thnxgiving. En wees eerlijk ik heb vooral m’n handen het laatste jaar erg vaak gewassen. ;-)

 5. Pfff… Eerst vond ik het nog wel grappig. Nu krijg ik al weken schreeuwerige mails met hoofdletters over Black Friday. En dan haak ik af. Het wordt een principeding bij mij. Ik koop niks. Ik wil dat commerciële gedoe niet. Oké, ik geef toe dat ik, als ik nog iets nodig zou hebben, misschien wel gewacht had tot nu en het dan besteld zou hebben, maar dat was dit jaar even niet het geval.

 6. Bijzonder. Ik heb het Action Effect niet eens als ik in de Action ben. Ik koop zelfs bij de Action alleen wat ik nodig heb en verlaat het pand vaak zonder iets gekocht te hebben (want dan is het weer eens op, zucht). En om nou dingen te gaan kopen omdat er korting op zit, is ook niet mijn ding. Ik zou er wel rekening mee houden als je tóch al iets wilt kopen. Iets groots. Een keuken of een tv of zo. Dan is de korting mooi meegenomen.

 7. Het is idd vervelend data je de links via pzz omleidt. Mijn blokker geeft ook aan dat dat geen frisse manier is en houdt het tegen. Als ik via een gewone directe link ga, dan is er niets aan de hand.

 8. Hier in België zijn praktisch alle winkels dicht door de coronamaatregelen..

  Je kan dus slechts online kopen

  en daar heeft men met Black Friday wel op ingespeeld

  maar zelf doe ik er niet aan mee

  groeten

 9. Ik doe er niet aan mee, vaak zijn het loze kortingen. Nu heb ik geld bespaart door gewoonweg niks te kopen. Had overigens ook niets nodig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.