Ramen lappen zonder strepen: van ui tot wasverzachter

Ramen lappen zonder strepen

Ramen lappen is het probleem meestal niet.

Maar hoe krijg je ze schoon zonder strepen?!

Ramen lappen zonder strepen blijkt voor veel mensen een probleem. En iedereen heeft zo zijn eigen aanpak.

Daarom een verzameling van de meest gebruikte methodes om ramen te lappen zonder strepen.

Ramen lappen zonder strepen doe je zo

 1. Lap je ramen nooit als de zon schijnt! Door de zon wordt het glas namelijk warm, en verdampt en droogt het water sneller. Daardoor krijg je die vervelende strepen.
 2. Snij een ui doormidden en doe die in een emmer wat warm water. De gedachte is dat de sappen van de ui je ramen schoner maken.
 3. Droog na met een oude krant.
 4. Gebruik speciale raamdoeken. Populaire merken zijn Jemako, Optidee, Pella, Prowin en Ferry Shiny World raamdoekjes.
 5. Doe een scheutje spiritus in het water.
 6. Doe een scheutje wasverzachter in het water.
 7. Gebruik als schoonmaakmiddel een druppeltje Dreft afwasmiddel.
 8. Gebruik als schoonmaakmiddel een scheut schoonmaakazijn.

Heb jij een ultieme tip voor ramen zonder strepen die hierboven niet staat? Vertel het in de comments hieronder!

Similar Posts

22 Comments

 1. Ik heb gehaard dat spiritus je ramen een blauwe gloed geven.
  Ik lap ze met een sopje en maak ze droog met een ramentrekker en een zeem. Hans

 2. Ja ik geloofde nooit dat het echt werkte maar gebruik ruitenreiniger van HG niet goedkoop maar je doet er lang mee vooral niet overdoseren. Ik droog de randen na met zo’n dik microvezel doekje van Action (volgens mij precies hetzelfde als die dure hierboven genoemd). Is lichtblauw met geel omzoomd en een ophanglusje. (bij het wassen geen wasverzachter gebruiken!).

 3. Ramen lappen is echt niet mijn ding, haha. Ben er gewoon niet goed in. Heb nu zo’n raamreiniger van Kärcher gekocht. Goede dingen over gehoord. Die ga ik na mijn zwangerschap en wanneer ik weer wat kan, meteen even testen.

 4. Ik kreeg ooit de tip om de ramen te lappen met warm water met een scheut glansspoelmiddel voor de afwasmachine. Werkt perfect. Ik droog de randen na met een microvezeldoek.

 5. Mijn ervaring is dat het niet het belangrijkste is wat je in je sopje doet (tot op zekere hoogte dan) Ik droog de ramen altijd na met een droge theedoek. Dat zorgt bij mij voor streeploos schone ramen. Werkt ook bij spiegels en badkamer tegels. Zelfs kranen glimmen weer als je ze na het schoonmaken goed droog maakt met een theedoek.

 6. Ik lap de ramen nooit, dat doet mijn hulp in de huishouding. Ik heb geen idee wat ze gebruikt, maar ze wrijf de ramen wel streeploos met een schone theedoek.

 7. Mijn moeder tipte me spoelglans voor de vaatwasser om de ramen mee te zemen. Klein druppeltje maar. Het is niet helemaal streepvrij bij mij, maar zéker beter dan met iets anders.

 8. Het was een jarenlange zoektocht :)), maar ik heb nu streeploze ramen met de doeken van jemako en een scheutje azijn in het water.

 9. Ik laat mijn man altijd de ramen zemen! En hij doet het fantastisch. Als ik commentaar lever, kan ik het de volgende keer zelf doen (-: Nog een tip: zeem de binnenkant horizontaal en de buitenkant verticaal. Als je ergens een streep ziet, zie je of het de binnen- of buitenkant is. Niet dat mijn man dat doet *proest*

 10. sopje, alles weer opzuigen met de Karcher en eventueel een streepje hier en daar wegwerken met een simpele prop krantenpapier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.