5 Huishoudelijke robots die het werk voor je doen!

huishoud robot

‘Dat doe je verkeerd! Dat moet je een ander laten doen!’ 

Bovenstaand citaat komt uit een conference van Wim Sonneveld. Een man roept dit naar een glazenwasser. Anno 2018 zou je er aan toe kunnen voegen:

‘Dat moet je een robot laten doen!’

Er is allerlei apparatuur te koop om het huishoudelijke werk makkelijker te maken. Maar meestal moet je zelf ook nog wel wat doen.Toch zijn er inmiddels ook huishoudelijke apparaten te koop, die het werk echt vóór je doen. Een soort huishoudelijke robots dus!

Hier onder een overzicht van huishoudelijke robots, die zelfstandig huishoudelijke klussen doen. En die ook echt te koop zijn voor ‘ons gewone mensen’ : )

Huishoudelijke robots

1. De stofzuiger robot

Een robotstofzuiger is een stofzuiger die zelfstandig de kamer zuigt. Je hoeft hem dus niet voort te duwen of te trekken zoals een gewone stofzuiger. Je kunt ondertussen gewoon wat anders gaan doen. De prijzen van robotstofzuigers zijn heel verschillend. De goedkoopste kost rond de 90,- maar je hebt ze ook van 1000,-.

Bij de Consumentenbond kwam de Neato Botvac Connected als beste uit de test. En dat terwijl hij alleen maar een ruime 6 haalde. Dat zegt dus niet veel goeds over de andere robotstofzuigers vind ik. Ook vind ik hem erg duur met 671,- bij bol.com.

Kijk dit is ‘m:robot stofzuiger

Maar het lijkt me wel heerlijk als zo’n apparaat door de kamer schuift en voor je stofzuigt!

2. Winbot 950: een robot die de ramen voor je zeemt!

Ramen zemen is best een flinke klus. De Winbot 950 doet de ramen voor je. Hij weegt iets meer dan 2 kilo en is ongeveer 27×27 cm. Hij werkt met een snoer. Als je hem inplugt in het stopcontact zuigt hij lucht aan, en daardoor blijft hij vervolgens aan het raam kleven. Je zet hem aan, en hij gaat het raam schoonmaken!

Volgens de Consumentengids (december 2018) maakt hij niet streeploos schoon, en blijft er altijd een rand van 1 centimeter waar de robot niet komt. De Winbot kost 399,- bij bol.com.

winbot

3. Dweilrobot!

Niet meer zelf dweilen? Dat kan met een dweilrobot! de iRobot dweilrobot is voor 195,- te koop bij bol.com.dweil robot

De reviews op bol.com over deze dweilrobot zijn niet al te positief vind ik. Als ik ze zo lees, zou ik deze dweilrobot niet kopen. De meest opvallende review vond ik wel deze:

‘Doet niet wat hij moet doen.’

Tsja… Dat is toch wel de doodslag voor een product vind ik!

4. Robotmaaier

Een robotmaaier is niet voor binnenshuis, maar grasmaaien is een huishoudelijke klus, dus ik noem de robotmaaier hier ook! Volgens de Consumentengids is de Worx WG 791E.1 de ‘beste koop’. Deze kost rond de 900,- en hij zou makkelijk te bedienen zijn.robot maaier

5. Strijkrobot

Ik was benieuwd of er ook een robot is die voor je strijkt. En warempel, er blijkt een zogenoemde Strijkpop te zijn.

De strijkpop werkt als volgt: je doet het schoon gewassen, natte kledingstuk op de pop. Vervolgens spant en droogt de strijkpop het kledingstuk. Het duurt ongeveer 10 minuten per kledingstuk. Zelf strijken hoeft niet meer.

strijkpop

Ik moest wel lachen om de veelgestelde vragen. Zo staat er op de site van Strijkpop:

Q – Is het echt waar dat uw strijkpop zelfs een huwelijk kan redden ?
A – Ja dat is echt waar! U houdt echt tijd over voor elkaar. Een tijdrovende praktisch dagelijkse klus behoort tot het verleden met een strijkpop in huis.

In onderstaand filmpje gebruikt een mevrouw de Strijkpop:

Met het risico dat ik heel verwend klink: ik vind het nog een hele klus om het kledingstuk op de strijkpop te doen als ik dat filmpje zo bekijk! Je zou bijna sneller kunnen strijken lijkt me….

Conclusie over huishoudelijke robots

Van de genoemde 5 huishoudelijke robots krijg ik de indruk dat alleen de robot maaier het ook echt prima doet. De stofzuiger robots komen niet verder dan een ruime voldoende. Als ik er eentje mocht kiezen dan koos ik een stofzuigerrobot!

Welke van bovenstaande robots zou jij graag in huis willen hebben?

Similar Posts

20 Comments

  1. Over zo’n stofzuigrobot zou ik dan weer mijn nek breken of me eraan storen. Ik doe het liever zelf.
    De wasmachine is ook een soort robot, en daar ben ik dus heel blij mee, net zoals de vaatwasser, koelkast en cv-ketel.

  2. haha geweldig dit. Ik zou ze geen van allen kiezen. Wij hebben wel eens een soort van stofzuiger robot gehad. Maar die deed er langer over dan wanneer ik het zelf zou doen. En het huishouden heeft een compleet andere dimensie gekregen sinds ik een “stappenteller” om mijn pols heb haha.

  3. Wat mij opvalt is dat we ons wel erg afhankelijk maken van machines, waardoor we steeds meer ruimte in huis nodig hebben om al die spullen ook weer te kunnen opbergen. Het zijn over het algemeen ook allemaal dure apparaten, dus we moeten allemaal meer gaan werken om deze apparaten te kunnen kopen , weg is het voordeel van tijdbesparing. Om het nog maar niet te hebben over wat te doen bij stroomstoringen. Ik ga liever voor een kleiner huis met minder spullen en dus ook minder schoon te maken.

  4. wij hebben al jaren een robotmaaier, ideaal voor onze grote tuin. Toch moet je die ook in de gaten houden hoor want loopt ook wel eens uit “z’n spoor” en staat dan in de bosjes. Een robot stofzuiger zou ik niet willen komt echt niet in alle hoeken
    gr Roos

  5. Wij hebben een stofzuigtobot, echt een uitkomst. Wil nooit meer zonder. Niet dat het het wekelijkse stofzuigen vervangt (onder de bank komt ie bijvoorbeeld niet), maar met een hond en twee kleine kinderen in huis blijft het hier dankzij ons botje toch netjes

  6. Geen dingen voor mij, een robot maaier zou wat voor mijn man zijn, maar dan mist hij zijn vele stappen, die hij maakt met het maaien en het zijn in de buitenlucht!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.