Reacties

Kleden Nederlandse vrouwen zich lomp? — 31 reacties

 1. Dat geldt in elk geval niet voor jou Nicole. Ik vind je op alle foto's er leuk en vrouwelijk op staan. Dit in tegenstelling als je 's-zomers eens een dagje naar Maastricht gaat. De vele Noorderlingen met vaak wat pondjes teveel, gehesen in korte broeken en voorzien van slippers, bij voorkeur Crocs, naveltruitjes met opvallende tattoos en hun gezicht veelal voorzien van klinknagels met een aantal trouwringen in hun wenkbrauwen en snelle kapsels staan in schril contrast tot met name de Belgische vrouwen die over het algemeen zeer modieus gekleed gaan, mooi opgemaakt zijn en zich daarbij ook nog eens vrouwelijk gedragen.

 2. Arme Joannes :-)
  Ik heb altijd geleerd dat een vrouw van de wereld zich kleedt naar de gelegenheid. Dus naar het werk zakelijk, naar een feest feestelijk, en in het huishouden praktisch. Honi soit qui mal y pense.

 3. Gisteren was ik op een beurs en toen mijn man en ik zaten uit te rusten bekeken we de mensen die langs liepen. Ik zei nog tegen mijn man dat de meeste vrouwen er niet vrouwelijk bij lopen. Ik zelf draag graag rokjes en jurken vooral die van tante Betty e.d

 4. Thuis draag ik kleding die op dat moment lekker zit, dat kan een jurkje zijn of iets comfortabels omdat ik in huis of tuin aan het rommelen ben. Doordeweeks ga ik voor een broek met trui of t shirt afhankelijk van het seizoen misschien niet altijd supervrouwelijk maar aangezien ik in de schoonmaak werk gaat het vooral om praktisch en niet zozeer om mooi, wel zie ik er verzorgd uit en maak me ook altijd wel een beetje op. Ik zie mezelf niet echt in een jurkje en met hakjes schoonmaken.

 5. Leven en laten leven inderdaad! Ik ga voor praktisch en comfortabel. Ik ben blij dat ik vrij ben om kleding te dragen waarin ik me prettig voel.

 6. Ik denk dat er wel een kern van waarheid in zit. Sowieso de landen om ons heen zijn niet echt het toonbeeld van chic (Belgen en Duitsers zien er ook vaak praktisch uit). Vooral boven de dertig gaat netjes en vrouwelijk vaak ten koste van de makkelijke kleding.

 7. Toen ik nog bij de grens met België woonde, viel het me op: Belgen gaan veel netter gekleed dan de Nederlanders. Mannen en vrouwen.
  Een jurk, toch een heel vrouwelijk kledingstuk, is veel comfortabeler dan een boek met iets erboven. Geen knellende broeksband of opkruipende shirts...
  Het is misschien meer gemakzucht dan zo comfortabel mogelijk willen zijn?

  • Dat is toch intrigerend, dat ze er in België dus netter bijlopen dan bij ons. Goed punt trouwens, dat een jurk comfortabeler zit dan een broek. Dat vind ik ook.

 8. Ach wat een vooroordelen soms.
  Ooit in mijn werkkleding, was werkzaam in sport voor ouderen, op zoek geweest naar een nieuwe auto. Met uitleg wat ik in die auto wilde vervoeren en wat de wensen van mijn man waren.
  Het was een doordeweekse dag, dus verkopers hadden voldoende tijd...... maar niet voor dat mens in die campingsmoking. Ook al wilde ze een nieuwe auto.
  Uiteindelijk werd ik wel fatsoenlijk behandeld bij een automerk uit het hogere prijssegment en kochten wij daar een instapmodel.Later kochten wij nog twee auto's van dat merk.

 9. Ik vind het jammer dat zoveel vrouwen in Nederlandhun haar zo kort hebben en dan ook nog vaak in een kleur die het gezicht ouder maakt.
  In de wintermaanden loop ik meest in joggingbroek thuis. In de zomermaanden draag ik heel vrouwelijke kleding. Ik heb trouwens lang haar, niet geverfd :-)

 10. Tja, ik zou graag een rok of jurk dragen, maar mijn benen zijn niet zo mooi meer (ik ben 68 jaar) en dan houd ik ze toch maar liever bedekt met een lange broek met een mooie blouse met een trui of een jasje. Ik wil echt niet gezien worden in een korte broek, die is voor in de tuin en niet verder. Verder vind ik dat iedereen moet dragen wat haar/hem prettig zit, maar alsjeblieft wel een beetje rekening houden met de gelegenheid.
  (Instagram: trudesplace)

 11. Ik vind dat de manier waarop men zich gedraagt eerder bepaalt of iemand lomp overkomt of niet. Lomp overkomen ligt minder aan de kleding of aan het gedrag denk ik.

 12. Ik heb ook wel een beetje zo'n beeld bij de Nederlandse vrouw. Als ik in het centrum van Nijmegen loop zijn de meeste vrouwen niet heel vrouwelijk gekleed. Jongere dames meestal wel, maar vanaf een jaar of 30 word het minder. Ik blijf er bij dat je aan moet trekken waarin je je goed voelt, maar ik denk dat het beeld van de Nederlandse vrouw wel klopt.

 13. Je kunt je eerst afvragen wat lomp gekleed is.
  Doch ik ben zeker van mening dat er niet zo heel veel mensen zijn die zich smaakvol, netjes en mooi kleden. Dan bedoel ik niet dat je altijd op je zondags gekleed moet zijn.
  Ik geloof dat er onder de grote rivieren (zuiden van het land) meer aandacht voor uiterlijk en kleding is.
  Het is denk ik dat wat je uitstraalt met netjes gekleed zijn, vooral passend bij de persoon en vaak zie je dat deze heel verzorgd en smaakvol gekleed is.
  Dat kan zijn in dagelijkse kleding, kleding voor een bruiloft, kleding als je gaan sporten.

 14. Haha! Geen idee eigenlijk! Ik ben Belgische, dus van die paar keer dat ik op vakantie was in Nederland, kan ik niet echt zeggen dat jullie er 'lomp' bij lopen ;) Grappig artikel wel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder