Reacties

Terug in de tijd met Frontier House: leven als in 1883 — 22 reacties

 1. Oh wat leuk, zo eerst even de stofzuiger door het huis trekken en dan ga ik lekker onder het genot van een kopje thee even kijken. Vcor zulke programma's kun je mij wakker maken.

  Groetjes Isabelle

 2. Bedankt, echt iets voor mij. Ik lees ook graag boeken die zich in het verleden afspelen, en ben altijd heel benieuwd hoe de mensen toen leefden.

 3. Ik denk dat ik ook een heel eind zou komen. Terug naar de oertijd en met een knuppel achter vrouwen en voedsel aan... Haha, en dat zegt een oude man die de halve dag achter zijn PC zit...

 4. Geweldig mooi om naar dit soort films te kijken. Recentelijk heb ik ontdekt dat men in Rusland ook dit soort films maakt. Persoonlijk zie ik ze liever dan de Amerikaanse versies. Hier een voorbeeld van een tv serie genaamd ancestral land wat zeker een aanrader is. https://youtu.be/JBq7XaJylHE?list=PLodLWOdVmDsdsHJKc1JLe8ep6pzozhQg5
  De kwaliteit is zeer goed en de Engelse ondertiteling is beknopt en goed te volgen.

  De moderne mens plaatsen in een woest ruraal gebied ruim honderd jaar geleden lijkt me niet zo'n goed idee. De hang naar nostalgie kan ik wel begrijpen, maar de realiteit is anders. Zeker als je met niets moet beginnen. De kennis van toen groeide men mee op en werd van vader op zoon en van moeder op dochter doorgegeven. Ook toen besefte men goed dat men afhankelijk was van elkaar. Vandaar dat er nederzettingen ontstonden met een sterke gemeenschapszin waar iedereen zijn eigen vakkennis binnen bracht. Net zoals het nu nog gebeurt bij o.a. de Mormonen.
  Om dat allemaal alleen, als moderne mens te ondernemen met je gezin zie ik duister in. Als het je al lukt om een stabiele blokhut te bouwen met primitieve gereedschappen ben je er nog lang niet.

 5. Leuk eens weer van vroeger terug te zien. Vroeger was het anders. Het klopt. Stofzuiger bestond helemaal niet. Wasmachine ook niet. En zijn vele dingen ook. Vaak gebruiken huifkaren. Dit zie in Nederland ook wel eens. Maar stuk minder. Misschien in Drenthe nog? Fijne dag veder.

 6. Bijzonder dat die serie online staat maar het is niet zo mijn smaak. Ik denk dat in de huidige tijd vrouwen nog veel moeten doen. Zeker in mijn hoek is het heel vreemd dat Vriendjelief kookt.

  • In de reacties op mijn post over huishoudelijk taken viel het me juist op dat de taken heel goed verdeeld zijn bij de meesten. Zowel man als vrouw helpen allebei veel mee in het huishouden.

 7. Da’s natuurlijk niet helemaal eerlijk. Terug in de tijd gaan, betekent van wasmachine, riolering, internet en thuisbezorgd.nl naar helemaal niks. Lijkt me toch anders dan geboren zijn in die tijd en niet beter weten. Ik zou overigens niet terug willen in de tijd én niet aan een tv-programma mee willen doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder