Reacties

Citroencake van Koopmans — 24 reacties

  1. Flink wat citroenrasp aan de cakemix van een basisrecept toevoegen en een klein scheutje citroensap. En voor de rest het basisrecept volgen. Je zou ook lemon curd erdoor kunnen doen als je dat in huis hebt. Of 'even' maken.

  2. Oooh wat een fijne review, de cake ziet er echt ambachtelijk uit. Ik krijg gelijk trek, want citroencake vind ik heerlijk. Goed idee, zo'n pak in huis. Ga deze zeker maken.

  3. Zoals gewoonlijk lees ik met afschuw wat er in weer zo'n pakjes en zakjes product zit. Maar ja, wat verwacht je voor deze prijs? Toevallig heb ik gisteren mijn eigen citroencake gebakken.
    150 g boter (op kamertemperaturr), 3 eieren 150 g suiker., 150 g zelfrijzend bakmeel, 1 geraspte citroen + het sap. Meng de boter met de eieren, voeg de suiker toe en dan het bakmeel en de citroenrasp.
    Giet het mengsel in een goed ingevette bakvorm en zet in het centrum van een voorverwarmde oven.
    Bak een half uur lang op 180 graden. Cake uit de bakvorm nemen en laten afkoelen. Met een tamelijk dikke breinaald of een potlood maak je gaatjes in de cake. Meng de suiker en het citroensap en bring aan de kook. Giet dit hete mengsel langzaam in de gaatjes. Af laten koelen en zo mogelijk een nacht laten rusten, vepakt in aluminium folie. Opdienen. Wat poedersuiker erover stuiven als je dat mooi vindt. Als je de juiste spullen bij de hand hebt is deze cake in een handomdraai gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder