Citroencake van Koopmans

Citroencake Koopmans

Ik ben dol op citroencake. De geur en smaak van zo’n cake vind ik zo lekker! Een cake bakken is op zich niet zo moeilijk, maar er de tijd en rust voor vinden vind ik wel lastig.

Citroencake maken met mix van Koopmans

Een citroencake maken kun je helemaal zelf doen, maar ik gebruikte de mix voor citroencake van Koopmans.Het was al heel wat, dat ik mezelf de tijd gunde om überhaupt een cake te bakken. Ik wilde het mezelf zo makkelijk mogelijk maken, om de kans op afhaken te verkleinen.

Ik kocht de mix voor 1,45 bij Albert Heijn.

Op mijn review blog vind je mijn review van deze bakmix!

Omdat ik lekker lang met de cake wilde doen heb ik hem in plakjes ingevroren. Zie ook mijn posts over Cakepops en Cake invriezen.

Heb jij zelf een fijn recept voor citroencake? Vertel het hieronder in de comments!

Similar Posts

24 Comments

  1. Flink wat citroenrasp aan de cakemix van een basisrecept toevoegen en een klein scheutje citroensap. En voor de rest het basisrecept volgen. Je zou ook lemon curd erdoor kunnen doen als je dat in huis hebt. Of ‘even’ maken.

  2. Oooh wat een fijne review, de cake ziet er echt ambachtelijk uit. Ik krijg gelijk trek, want citroencake vind ik heerlijk. Goed idee, zo’n pak in huis. Ga deze zeker maken.

  3. Heerlijk zeg, ben dol op de smaak van citroen en ook hou ik van een vers gebakken cake. Ik zeg: een match made in heaven.

  4. Zoals gewoonlijk lees ik met afschuw wat er in weer zo’n pakjes en zakjes product zit. Maar ja, wat verwacht je voor deze prijs? Toevallig heb ik gisteren mijn eigen citroencake gebakken.
    150 g boter (op kamertemperaturr), 3 eieren 150 g suiker., 150 g zelfrijzend bakmeel, 1 geraspte citroen + het sap. Meng de boter met de eieren, voeg de suiker toe en dan het bakmeel en de citroenrasp.
    Giet het mengsel in een goed ingevette bakvorm en zet in het centrum van een voorverwarmde oven.
    Bak een half uur lang op 180 graden. Cake uit de bakvorm nemen en laten afkoelen. Met een tamelijk dikke breinaald of een potlood maak je gaatjes in de cake. Meng de suiker en het citroensap en bring aan de kook. Giet dit hete mengsel langzaam in de gaatjes. Af laten koelen en zo mogelijk een nacht laten rusten, vepakt in aluminium folie. Opdienen. Wat poedersuiker erover stuiven als je dat mooi vindt. Als je de juiste spullen bij de hand hebt is deze cake in een handomdraai gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.