Boektips

Cakepops of Popcakes

cakepops
Cakepops van Bakerella

Een tijdje hoorde ik veel over cupcakes. Maar toen verscheen er een opwindende nieuweling op het toneel: cakepops!

Cakepop: cake op een stokje!

Zoals ik het begrijp is een cakepop gewoon cake, vermengd met glazuur. Daarmee ga je als het ware kleien. En je kleit er een mooi bolletje van. Ongeveer zo groot als een golfbal. En dat bolletje zet je dan op een lollystokje. En tadaa! Je hebt cakepops gemaakt.

Ze klinken enorm simpel om te maken. Je haalt bij wijze van spreken een goedkope Aldi cake. Je verkruimelt hem, doet er glazuur door heen, en je maakt een cakepop. Toch? Inmiddels heb ik begrepen dat het makkelijker klinkt dan het is! Mijn eerste hint was dat Bakerella, de vrouw achter Cakepops schreef dat je er een paar uurtjes voor moet uittrekken om ze te maken….

Candymelts en decoratie

Alleen maar cake op een stokje is nog geen cakepop! Vervolgens smelt je zogenaamde candymelts. In Nederland wordt dat ook wel smeltsnoep genoemd.  En dan doop je de cakepop daar in. Zo krijgt je cakepop een leuke kleur. En daarna versier je de cakepop. Candymelts kun je o.a. kopen bij de Action voor 1,09. Het is ook de te koop bij Jumbo supermarkten.

Bakerella: de vrouw die cakepops op de kaart zette

Balletjes cake bestonden al. Maar de cakepop die nu zo populair is, werd bedacht door Bakerella. In januari 2008 plaatste ze foto’s van cakepops op haar blog. Niet lang daarna kreeg ze een uitnodiging voor de Martha Stewart show.

Boek over cakepops

Steeds meer mensen gingen zelf cakepops maken. Daarbij liepen ze tegen dingen op. Omdat Bakerella zoveel vragen kreeg, schreef ze een boek: Cake Pops. Daarin schrijft ze hoe je een cakepop maakt. Maar wat het boek vooral leuk maakt zijn alle cakepop ideeën. Het boek is echt een lust voor het oog!

Valsspelen met cakepops

Ondertussen zijn er ook apparaten op de markt gebracht waarmee je perfecte ronde cakepops kunt bakken. Het lijkt een beetje op een poffertjes pan. Maar persoonlijk lijkt me dat je dan net mist waar het bij cakepops om gaat. Zelf maken!

Wat heb je nodig voor cakepops?

 • Een cake! Die bak je zelf, of koop je gewoon.
 • 450 gram kant-en-klaar glazuur
 • 1350 gram candy melts (Action
 • 48 papieren lollystokjes
 • Een paar uur de tijd! Volgens Bakerella ben je al met al wel een paar uur kwijt aan het maken van een cakepops.

Waarvoor kun je cakepops gebruiken?

Mij lijken cakepops heel geschikt voor kinderfeestjes! Als traktatie, maar ook om samen met de kinderen te maken. En wat te denken van school kerstdiners, en kindertraktaties op school! Het is origineel, en afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt, niet al te ongezond.

Handige links over cakepops

Bakerella’s boeken

 • Bakerella’s eerste boerk Cake Pops kost 17,95 bij bol.com
 • Haar twee boek I love Cake Pops kost 12,50 bij bol.com. In dit boek staan speciaal recepten en tips voor winterse cakepops. Het boek I love Cake Pops haalde ik uit de bieb. Ik heb er ‘s avonds in bed heerlijk in liggen lezen. En watertanden!

Vlijtig Liesje’s nep cakepop voor dummies

Ben je niet bepaalde een godin in de keuken? Zoals ik? Dan heb ik een goed alternatief bedacht! Een soort nep cakepop voor dummies. Je haalt bij de Lidl van die goedkope, kleine slagroomsoesjes. Je zet ze op een lollystokje en voila! Klaar!

Maar waarschijnlijk mag deze creatie zichzelf niet echt Cakepop noemen. Dus nu ben ik me aan bezinnen op een goede naam. Ik zit te denken aan Dummie Cakepop.

Je kunt natuurlijk ook gewone cake bakken.

Wat zijn jullie ervaringen met cakepops? Heb je ze al eens geproefd of gemaakt?

Similar Posts

11 Comments

 1. Heb ze al een paar keer gemaakt. De truc is dat je de cake combineert met een smeuïg goedje, daardoor wordt het heel bijzonder. Zelf heb ik er nog nooit kant en klare glazuur voor gebruikt, maar botercreme al dan niet met een scheutje alcohol. De voorbereidingen kost veel tijd, maar zijn niet zo moeilijk: bakken, afkoelen, verkruimelen, mengen, bolletjes maken, in de koelkast laten afkoelen. Het afwerken is een persoonlijk ding, ik gebruikte chocolade, maar ook marsepein. Meestal nodigde ik een aantal vriendinnen aan die mij hielpen.
  Voordeel van cakepops zijn de maat en de smaak. Voor mij zijn de cakepops alleen een alternatief voor een verjaardagstaart of traktatie, even tussendoor zal ik ze niet maken!

 2. Hoi hoi
  Ik vind de cake pops ook erg leuk! En het kost inderdaad wel wat tijd om ze te maken en wat handigheid,
  Zelf heb ik wel zon cakepop maker , zo krijgt je lekkere luchtige cake pops , ipv cakepops draaien, dan heb je zon bonk kleffe cake ( naar mijn smaak)
  Candy melts heb ik ook maar vind die erg vies! Liever gebruik ik goede chocolade
  Succes met het bakken!!
  Groetjes iris

 3. Nou alhoewel ik echt een kookfan(aat) ben vind ik aan die zoete cakejes op stok nou net niks, oke misschien zien ze er wel leuk uit, sommige. Maar nee bah vieze zoete troep vind ik het bleeh, maar ongetwijfeld heel goed op de markt gebracht, gezien alle dingen die erom heen verkocht worden :-)
  Liever heb ik dan gewoon een zelfgemaakt slagroomsoesje :-)

 4. Het ziet er best leuk uit, maar ik vind er teveel troep in zitten. Al die zoette meuk :)
  Geef mij maar gewoon een plakje cake, met zelfgemaakte jam en slagroom. Niks mis mee !

 5. Ik heb een siliconen cakepops maker gekocht bij de A.ction. Die bevalt goed. Maar veel doen we er niet mee, ik vind het echt voor verjaardagen, visite enzo. Ik houd ook niet van marsepein, dus zal het zeker niet zo vol maken als je op internet ziet. Wat wij wel doen is ze rollen door de spikkels, dat is wel weer leuk. En meestal blijven ze ook niet op hun stokje zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.