Cake pops of Popcakes: meer dan cake op een stokje!

cake pops

Een tijdje hoorde ik veel over cupcakes. Maar toen verscheen er een opwindende nieuweling op het toneel: cake pops!

Cake pop: cake op een stokje!

Zoals ik het begrijp is dit gewoon cake, vermengd met glazuur. Daarmee ga je als het ware kleien. En je kleit er een mooi bolletje van. Ongeveer zo groot als een golfbal. En dat bolletje zet je dan op een lollystokje. En tadaa! Je hebt cake pops gemaakt.

Ze klinken enorm simpel om te maken. Je haalt bij wijze van spreken een goedkope Aldi cake. Je verkruimelt hem, doet er glazuur door heen, en je maakt een cake pop.

Toch?

Inmiddels heb ik begrepen dat het makkelijker klinkt dan het is! Mijn eerste hint was dat Bakerella, de vrouw achter Cakepops schreef dat je er een paar uurtjes voor moet uittrekken om ze te maken….

Candymelts en decoratie

Alleen maar cake op een stokje is nog geen cake pop! Vervolgens moet je namelijk eerst zogenaamde candymelts smelten. In Nederland wordt dat ook wel smeltsnoep genoemd.  En dan doop je de cake daar in. Zo krijgt je creatie een leuke kleur. En daarna versier je de cakepop. Candymelts kun je o.a. kopen bij de Action voor 1,09. Het is ook de te koop bij Jumbo supermarkten.

Bakerella: de vrouw die cake pops op de kaart zette

Balletjes cake bestonden al. Maar de cake pop die nu zo populair is, werd bedacht door Bakerella. In januari 2008 plaatste ze foto's van haar creaties op haar blog. Niet lang daarna kreeg ze een uitnodiging voor de Martha Stewart show.

Boek over cake pops

Steeds meer mensen gingen zelf cakepops maken. Daarbij liepen ze tegen dingen op. Omdat Bakerella zoveel vragen kreeg, schreef ze een boek: Cake Pops. Daarin schrijft ze hoe je ze maakt. Maar wat het boek vooral leuk maakt zijn alle ideeën. Het boek is echt een lust voor het oog!

Valsspelen met cake pops

Ondertussen zijn er ook apparaten op de markt gebracht waarmee je perfecte ronde cakepops kunt bakken. Het lijkt een beetje op een poffertjes pan. Maar persoonlijk lijkt me dat je dan net mist waar het bij deze lekkere snack om gaat. Zelf maken!

Wat heb je nodig voor cake pops?

 • Een cake! Die bak je zelf, of koop je gewoon.
 • 450 gram kant-en-klaar glazuur
 • 1350 gram candy melts (Action
 • 48 papieren lollystokjes
 • Een paar uur de tijd! Volgens Bakerella ben je al met al wel een paar uur kwijt.

Cake pops maken: tutorial

Hieronder een tutoral van supermarktketen Jumbo. In nog geen 3 minuten laten ze zien hoe het moet! Lekker makkelijk en toegankelijk gepresenteerd. Daar hou ik van!

Waarvoor kun je cake pops gebruiken?

Mij lijken ze heel geschikt voor kinderfeestjes! Als traktatie, maar ook om samen met de kinderen te maken. En wat te denken van school kerstdiners, en kindertraktaties op school! Het is origineel, en afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt, niet al te ongezond.

Starbucks Cake pops

Starbucks cake pops zijn ook erg geliefd. Hieronder een voorbeeld van zo'n Starbucks cakepop:

Starbucks cakepop

Op hun website hebben ze braaf alle ingrediënten vermeld, die net zo lezen als de bijsluiter van medicijnen: je hoeft meteen niet meer. Je vindt ze overigens niet alle Starbucks. De Starbucks in Oberhausen waar wij één keer per jaar naartoe gaan heeft ze bijvoorbeeld niet.

Handige links

Bakerella's boeken

 • Bakerella's eerste boek Cake Pops kost 17,99 bij bol.com
 • Haar tweede boek I love Cake Pops kost 12,50 bij bol.com. In dit boek staan speciaal recepten en tips voor winterse cakepops. Dit boek haalde ik uit de bieb. Ik heb er 's avonds in bed heerlijk in liggen lezen. En watertanden!
Cakepops
17,99 bij bol.com + inkijkexemplaar

Vlijtig Liesje's nep cake pop voor dummies

Ben je niet bepaalde een godin in de keuken? Zoals ik? Dan heb ik een goed alternatief bedacht! Een soort nep cakepop voor dummies. Je haalt bij de Lidl van die goedkope, kleine slagroomsoesjes. Je zet ze op een lollystokje en voila! Klaar!

Maar waarschijnlijk mag deze creatie zichzelf niet echt Cakepop noemen. Dus nu ben ik me aan bezinnen op een goede naam. Ik zit te denken aan Dummie Cakepop.

P.S. Je kunt natuurlijk ook gewone cake bakken.

Wat zijn jullie ervaringen met cakepops? Heb je ze al eens geproefd of gemaakt?

Deze post publiceerde ik voor het eerst in 2013, maar is compleet vernieuwd en verbeterd!

Vergelijkbare berichten

29 reacties

 1. Heb ze al een paar keer gemaakt. De truc is dat je de cake combineert met een smeuïg goedje, daardoor wordt het heel bijzonder. Zelf heb ik er nog nooit kant en klare glazuur voor gebruikt, maar botercreme al dan niet met een scheutje alcohol. De voorbereidingen kost veel tijd, maar zijn niet zo moeilijk: bakken, afkoelen, verkruimelen, mengen, bolletjes maken, in de koelkast laten afkoelen. Het afwerken is een persoonlijk ding, ik gebruikte chocolade, maar ook marsepein. Meestal nodigde ik een aantal vriendinnen aan die mij hielpen.
  Voordeel van cakepops zijn de maat en de smaak. Voor mij zijn de cakepops alleen een alternatief voor een verjaardagstaart of traktatie, even tussendoor zal ik ze niet maken!

 2. Hoi hoi
  Ik vind de cake pops ook erg leuk! En het kost inderdaad wel wat tijd om ze te maken en wat handigheid,
  Zelf heb ik wel zon cakepop maker , zo krijgt je lekkere luchtige cake pops , ipv cakepops draaien, dan heb je zon bonk kleffe cake ( naar mijn smaak)
  Candy melts heb ik ook maar vind die erg vies! Liever gebruik ik goede chocolade
  Succes met het bakken!!
  Groetjes iris

 3. Nou alhoewel ik echt een kookfan(aat) ben vind ik aan die zoete cakejes op stok nou net niks, oke misschien zien ze er wel leuk uit, sommige. Maar nee bah vieze zoete troep vind ik het bleeh, maar ongetwijfeld heel goed op de markt gebracht, gezien alle dingen die erom heen verkocht worden :-)
  Liever heb ik dan gewoon een zelfgemaakt slagroomsoesje :-)

 4. Het ziet er best leuk uit, maar ik vind er teveel troep in zitten. Al die zoette meuk :)
  Geef mij maar gewoon een plakje cake, met zelfgemaakte jam en slagroom. Niks mis mee !

 5. Ik heb een siliconen cakepops maker gekocht bij de A.ction. Die bevalt goed. Maar veel doen we er niet mee, ik vind het echt voor verjaardagen, visite enzo. Ik houd ook niet van marsepein, dus zal het zeker niet zo vol maken als je op internet ziet. Wat wij wel doen is ze rollen door de spikkels, dat is wel weer leuk. En meestal blijven ze ook niet op hun stokje zitten.

 6. Ik vind ze heel leuk, maar het 'hoort' in mijn hoof niet. Een lolly hoort keihard te zijn en op één of andere manier krijg ik dit in mijn hoofd niet passend... Ik ben dus van kijken, niet eten.

 7. Vrij schandalig, maar volgens mij heb ik echt nog nooit in mijn leven zo'n cakepop op. Erg he... Het ziet er altijd wel heel lekker en kleurrijk uit.

 8. Ik heb zo'n fase gehad waarin in cupcakes maakte, en taarten. Allemaal prachtig versierd. Het ging me ook best goed af, moet ik zeggen Maar aan cakepops heb ik me nooit gewaagd. Op de een of andere manier leek me dat helemaal niet leuk om te maken.

  1. Wat leuk Nicky, dat je zo goed was in cupcakes maken. Ik zie soms echt de mooiste creaties voorbij komen. Wat deed je ermee vervolgens? At je ze allemaal zelf op? Dat lijkt me altijd het nadeel aan baklust. Je kunt uiteindelijk niet alles opeten, zonder dicht te groeien...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.