Dag van de Minibieb!

dag van de minibiebVandaag, 5 juni 2021 is het de Dag van de Minibieb!

Voor het fenomeen nog niet kent: een minibieb is een minibibliotheek bij iemand thuis in de tuin, of aan de weg. Het is dus een particulier die zijn of haar boeken beschikbaar stelt voor andere mensen.

Je ziet minibiebs op steeds meer plekken verschijnen!

Minibieb: hartverwarmend en leuk!

Niet alleen zijn ze superleuk, het is ook hartverwarmend dat mensen op deze manier hun boeken delen. En vaak mag je er ook zelf weer boeken inzetten.

Dag van de Minibieb

Omdat het vandaag dus de Dag van de Minibieb is, hebben veel mensen iets extra's bedacht voor hun minibieb. Zo kunnen kinderen bij sommige minibieb een kleurplaat kleuren, of wordt er voorgelezen.

Maar je kunt de Dag van de Minibieb ook gebruik voor een fietstocht langs allerlei minibieb, of een roadtrip langs minibiebs maken. Dat laatste doet blogger Liesbeth bijvoorbeeld regelmatig.

Meer weten?

Op de speciale site Dag van de minibieb vind je adressen van deelnemende minibiebs, en meer informatie. En dan is er natuurlijk ook nog de algemene website minibieb.nl!

Je vindt daar ook een gratis bouwtekening voor je eigen minibieb maken.

Oh, als ik toch eens handig was....

Similar Posts

12 Comments

  1. Komen ze regelmatig tegen en ook al vele boeken breng ik er op verschillende plekken waar we regelmatig komen. Soms neem ik wat terug wat ik dan weer leuk vind. Vind het een super idee dat vele mensen dit doen.

  2. Heel leuk dat daar een dag voor is. Ik wist het dus niet, tot afgelopen zaterdag. En ik ben blij dat ik er hier in de buurt ook steeds meer zie (of misschien vallen ze me nu op, omdat ik er steeds meer fan van word).

  3. Oh dat wist ik niet en nog de verjaardag van mijn moeder ook, die er dol op is.
    Ik kom er ook regelmatig. Super leuk om boeken op deze manier te ruilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.